Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Overdenking | Een Goddelijk moment

op 07/08/2015
Een goddelijk moment

Foto: Mike Munchel, Camp Hill, USA

Na het dagelijks gebeuren
even stilstaan in de tijd;
een moment van herbezinnen,
kostbaar deel der eeuwigheid.

Dit is een couplet van een lied wat in de Weekbrief voor deze week wordt gebruikt. Het lied heeft de titel “Een goddelijk moment” en ook hier is natuurlijk weer een prachtige youtube presentatie van gemaakt.

Stilstaan in de tijd

Stilstaan. Soms is het goed om dat eens even te doen. Wij mensen willen altijd maar doorgaan, soms zelfs zonder te denken aan onszelf. En dat is natuurlijk niet altijd goed. Sterker nog, stilstaan is soms wel even nodig. Het kan zijn dat je lichaam je een halt toe roept waardoor je verplicht stilstaat. Maar soms is het ook gewoon even goed om gas terug te nemen. Ik ben er heel eerlijk in, ik doe dat ook te weinig zo nu en dan. Maar ik probeer ook af en toe wel bewust mijn momenten te zoeken.

Bijvoorbeeld op zaterdag. Als ik dan aan het laatste deel van mijn post wijk begin, dan kan ik kiezen. Of ik eindig mijn wijk vlakbij het centrum van onze wijk, of ik gooi zelf mijn route even om en eindig heb in het veld. Dan is het alleen wel een stukje verder fietsen naar huis (en in het veld staat doorgaans altijd tegenwind. Bij regen of extreem veel wind ben ik er heel eerlijk in, dan kies ik de makkelijkste weg. Door de wijk dus. Maar bij mooi weer, droog weer of gewoon wanneer ik er echt heel veel zin in heb dan doe ik mijn tassen dicht en fiets ik lekker door het veld. Even het verstand op nul, nergens mee bezig hoeven zijn en lekker genieten van de wind door mijn haren, de natuur en verder niets.

Een goddelijk moment

In de rusteloze wereld
even een gewijde plaats;
atmosfeer die liefde ademt,
liefde die geen uitleg vraagt.

Even vrij van zorg voor later,
los van wat de dag bezwaart,
wetend dat gevoelens vloeien
die de ander ook ervaart.

Boeiend in ’t veeleisend leven
is zo’n goddelijk moment,
waar men in gedeelde stilte
in elkaar zichzelf herkent.

Tekstschrijver(s): M.M. Slok-Zwaan
Copyright: Het Apostolisch Genootschap
Componist(en): R. Stoop
Buma Stemra: Eigendom

En ja, ik moet eerlijk toegeven, soms als het weer dan even wat slechter is en ik wil toch door het veld, dan gebeurt het ook nog wel eens dat net voordat ik klaar ben het weer toch ineens veranderd en het droog wordt, of dat er toch een klein zonnetje komt. Ervaar ik dat dan als een goddelijk moment? Geen idee, wanneer spreek je van een goddelijk moment? Ik denk dat je daarvan kan spreken wanneer er op onverklaarbare manier ineens iets veranderd. Zo gebeurt het soms dat het regent als ik nog aan het werk ben, maar dat de lucht ineens opklaart en het blauw en zonnig wordt als ik klaar ben met werken. Of dat een goddelijk moment is? Dat het weer juist op dat moment verandert is niet te verklaren. Of misschien ook wel, maar dan moet je er toch wel geleerd voor hebben om het te begrijpen. Dus ja, voor mij is dat dan een goddelijk moment.

Wat ervaar jij als een goddelijk moment? Sta je er altijd bij stil? En neem jij wel eens echt tijd voor jezelf? Laat het me weten in een reactie.

Dit artikel is geïnspireerd op: Weekbrief nr. 25 d.d. 3 augustus 2015, J. C. W. Zwart, © Het Apostolisch Genootschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: