Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Personal | Ik doe het weer

op 07/08/2015

Hardlopen

Ja, je leest het goed. Ik doe het weer. Maar wat doe ik weer? Ik ga het je in dit artikel vertellen. Lange tijd liep ik al wel te spelen met de gedachten om weer te beginnen, maar het kwam er niet van, ik bleef uitstellen en meer van dat soort excuses. Bovendien… ik was toch al 5 dagen in de week heel veel in beweging? Waarom dan ook nog sporten? Nou… ik ga het je in dit artikel uitleggen.

Sporten

Ooit startte ik deze blog met het idee te gaan schrijven over mijn voortgang met hardlopen. Aanvankelijk deed ik dat ook echt. Iedere keer als ik gelopen had schreef ik een stukje. Maar als je stagneert in je lessen en steeds hetzelfde schema neer moet schrijven, dan gaat het vervelen. Je kan overigens wel zien dat ik toen echt alleen maar met die lessen bezig was. Het berichtje wat ik schreef over mijn eerste les vind je hier.  Echt puur een schema en een heel klein beetje mijn ervaring dus haha.

Bewegen

Door mijn baan als postbezorger en mijn krantenwijk heb ik natuurlijk gemerkt dat meer bewegen toch echt wel heel erg mee helpt wanneer je wilt afvallen. Daarom probeer ik ook op de dagen dat ik vrij ben toch in beweging te komen. Al een tijdje kriebelde het hardloopvirus weer. Mijn moeder loopt nog steeds, mijn zusje loopt weer en zelfs mijn nichtje van 6 loopt. Dan moet ik het toch ook kunnen? Dat is wat ik dacht. Maar tegelijkertijd kwamen er allerhande excuses. Ik zal er een paar op een rijtje zetten:

 1. Landgraaf heeft bergen; Assen niet.
 2. Hardlopen is niets voor mij, ik houd het niet vol.
 3. Waarom zou ik nog gaan hardlopen als ik al zoveel beweging krijg?
 4. Ik maakte voornemens om op andere manieren op mijn vrije dagen aan beweging te komen.
 5. Ik heb een andere muzieksmaak dan Evy en/of Renate.

Excuses

Zoals je ziet zijn dit slechts een aantal excuses. Ik zou er waarschijnlijk nog veel meer kunnen hebben. Maar al deze excuses kan ik ook keihard van tafel vegen. En wel om de volgende redenen:

 1. Assen heeft de Pittelose Berg. Nou ja, dat is een heuvel, maar als je wilt kan je die ook nemen om te trainen. En bovendien, er zijn zoveel mensen hier in Landgraaf die aan hardlopen doen. En die nemen ook al die “bergen” die hier liggen.
 2. Eerder heb ik het toch ook geprobeerd. En iedere keer stond ik toch versteld van mezelf dat ik steeds een beetje verder kwam. Daarnaast, als ik het niet probeer lukt het nooit. Ik heb geen loopevenement voor ogen, dus kan gewoon zonder druk in mijn eigen tempo mijn conditie nog meer opbouwen en proberen het nu wel vol te houden. En dat gaat me lukken!
 3. Omdat ik het in het verleden best wel prettig vond. Even mijn verstand op nul en lopen, geleid door de stem vanuit mijn telefoon dan, dat wel. Maar gewoon even nergens mee bezig zijn behalve met hardlopen. Ik vond het heerlijk.
 4. Ja. Die voornemens maakte ik. En die voornemens… zijn nog altijd voornemens die gemaakt zijn maar waar ik niets mee gedaan heb. En dus werken die niet. Misschien dat ik ze nog wel eens ga doen, maar voorlopig eerst maar eens even het hardlopen oppakken.
 5. Ja en nee. Maar gaat het echt om de muziek? Ik denk het niet. Als ik nu ga lopen heb ik de hardlopen app van Evy Gruyart aan staan en… daar moet je zelf muziek bij uitzoeken. Maar ik heb Daphne haar oude telefoon en er staat nog wat muziek van haar op… Dus ik loop met carnavalsmuziek. En dan niet de nummers die ik echt leuk vind, nee, de nummers die Daphne voornamelijk leuk vindt. Maar voor het lopen zijn ze prima moet ik zeggen. Daarnaast gebruik ik overigens ook altijd de runkeeper app.

Moedig mij aan!

En dus heb ik afgelopen maandag mijn eerste training weer gelopen. En het ging nog goed ook. Woensdag ben ik weer geweest. Voor vandaag staat er eigenlijk weer een op het programma, maar gezien de heftige onweersbuien die nu overtrekken stel ik die even uit. Misschien dat ik vanavond dan nog ff ga. Jullie steun kan ik zeker gebruiken. Laat een reactie achter onder dit artikel. Of leuker nog, wordt vriend van  mij op runkeeper en zie daar iedere keer dat ik een training volbracht heb. Like en reageer daar en help mij die 5 km die ik nu eerst wil halen te lopen!

Doe jij aan een sport of ben jij ook meer van de excuses en het uitstellen? Laat het me weten in een reactie. O ja, en moedig me aan 😉


6 responses to “Personal | Ik doe het weer

 1. Sarah schreef:

  Wat super dat je terug bent begonnen ! Ik zou eigenlijk ook eens wat meer moeten sporten voor mijn conditie weer in orde te brengen..
  Misschien een tip ? Als je Ish ( de coach van so you think you can dance ) volgt op facebook, hij plaatst elke dag een motivatie op facebook om iedereen te laten lopen en iederezn steunt elkaar daar ook enorm ! Zo kan je zien wie er nog allemaal is gaan lopen en kan je zelf een foto in de reactie plaatsen met je hardloopkleren zodat je zelf ook anderen kan motiveren.
  Veel succes !

  Liefs, Sarah

 2. Jenn schreef:

  Leuk dat je weer bent begonnen. Wij zijn al vrienden op runkeeper toch? (Ik heb mijn telefoon niet bij de hand…) Succes!

 3. saskia schreef:

  Heel veel succes! Ik ben na de bevalling ook weer begonnen met lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: