Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Annemijn

op 10/08/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Als deze vraag een jaar geleden gesteld werd, had ik met ‘nee’ geantwoord en een waslijst met eigenschappen gegeven die ik zou willen veranderen. Nu ben ik best blij met mezelf. Natuurlijk zou ik soms best wat minder fel uit de bocht willen schieten, maar ik vind het het meest belangrijk dat je dichtbij jezelf staat.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Pfoe, dit zijn vragen waar ik nooit zo diep over nadenk. Ik kan niet tegen slechte behandeling van kwetsbaren. Dat valt denk ik onder onrecht. Bijvoorbeeld het beroven van bejaarden (überhaupt diefstal) of dierenmishandeling. Als ik dat uit deze wereld kon bonjouren dan zou ik dat doen.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee, absoluut niet altijd. Ik kan me goed herinneren dat ik vorig jaar in de bus zat met mijn agenda op schoot. De tranen stonden in mijn ogen omdat ik besefte dat ik de regie kwijt was. Met vier bijbanen en een studie had ik het veel te druk en weinig tijd voor mezelf. Een maand later heb ik het roer omgegooid.

4. Welke quote inspireert jou?

Sometimes you win, sometimes you learn”. Deze quote heeft mij geleerd om een positieve blik te behouden als iets niet lukt. Iets succesvol afronden is leuk, maar door er onderuit te gaan, leer je.

5. Ben jij religieus?

Zeker, ik ben christelijk en kerkgaand bij een Evangelische gemeente. Tot een jaar of zeven geleden was ik lid van een PKN kerk, waarmee ik ben opgevoed.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Nee durven zeggen en beleefdheid vind ik twee belangrijke dingen. Maar boven alles de wijsheden en geboden die de Bijbel geeft.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Nee. Als ik ergens spijt van heb dan zal ik dat eerlijk zeggen.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Het inzetten van mijn talenten om anderen te helpen, zowel tijdens het ‘dagelijks leven’ als bijvoorbeeld ontwikkelingswerk.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Is geluk eigenlijk wel een bestemming? Ik denk dat geluk namelijk juist het volgen van een bepaalde weg is. Intens kunnen genieten van kleine dingen, een beroep hebben dat je hobby had kunnen zijn.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Dat een enge vent me op het schoolplein van mijn basisschool achterna rent. Niet waar gebeurd, trouwens.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Geen! Het lijkt me verschrikkelijk om zo in the picture te staan; positief of negatief.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Omdat ik me af en toe nog teveel aan trek van de mening van anderen. Als ik ergens geluk in voel, dan moet ik daar voor gaan.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Dat ik sfeer en emoties goed aan kan voelen in combinatie met mijn ambitieuze, gedreven persoonlijkheid.

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Vorige week nog, toen ik in de vriendinnen-Whatsapp groep uitbarstte om iets onbenulligs.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Dat in mijn geval de band tussen vader en dochter onbreekbaar is.

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

De omgang met hoog sensitiviteit, dat staat zonder twijfel op nummer 1. Ik ben daardoor ontzettend veranderd. Mijn mentale energie is beperkt en dat wil ik goed benutten. Hierdoor ben ik kieskeuriger geworden in het maken van afspraken.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Op het moment dat ik er voor koos om mezelf de rust te gaan gunnen die ik nodig heb. En dat is best lastig voor een actieveling zoals ik. Het betekent bijvoorbeeld dat ik af en toe niet genoeg heb aan een uurtje voor mezelf, maar mezelf een complete dag van het ‘dagelijkse leven’ uitrooster om uit te rusten.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Mag ik er echt maar één opnoemen? Dan kies ik er voor dat acceptatie van jezelf zoveel moois kan brengen. Het is niet alleen het minste wat we kunnen doen voor onze Maker, maar het zorgt ook voor meer innerlijke rust.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Hmm, ja. Of althans, ik ben er mee bezig. Toen ik nog op de basisschool zat, dacht ik niet zo na over de toekomst. De dagen nam ik zoals ze kwamen. Ik weet wel dat ik graag hogerop wilde komen en daarvoor timmer ik nu aan de weg. Het beroep wat me toen ter tijd wel aansprak was politievrouw, maar daar ben ik in de eerste klas snel van afgestapt.

Over Annemijn:

  1. Hoe heet je? Annemijn
  2. Wat is je leeftijd? 22 jaar
  3. Heb je een blog? Ja, Vol inspiratie

Annemijn


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: