Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

11 augustus 2015 | Son & daughter day

op 11/08/2015

son & daughter day

Vandaag even geen er op uit tips voor Zuid Limburg. Niet omdat ik geen tips heb. Nee, vandaag is het namelijk internationale son & daughter day. En aangezien wij natuurlijk een schat van een zoon hebben vond ik het passend om daar vandaag aandacht aan te besteden.

Kinderdag bestaat dus toch.

Toen wij klein waren vroegen mijn zusjes en ik altijd aan mijn ouders wanneer het kinderdag was. Immers er was een vaderdag en een moederdag. Waarom dan geen kinderdag? Vaak kregen we dan als antwoord dat Sinterklaas daarvoor was. Maar daar namen wij geen genoegen mee, want van Sinterklaas kregen papa en mama immers ook cadeautjes. Maar… kinderdag bestaat dus toch! En wel in de vorm van deze son & daughter dag.

Hoe wordt deze dag “gevierd”?

Son and Daughter Day is de perfecte kans om stil te staan bij de vreugde, de rijkdom en het geluk dat kinderen je kunnen brengen. Jong of oud, tieners of volwassenen, de band tussen een ouder en zijn of haar kind is sterker dan iedere andere band op aarde en door deze dag wordt het wonder van het brengen van nieuw leven op de wereld niet vergeten.

Waar Son and Daughter Day van origine vandaan komt is niet bekend, maar het wordt simpelweg gevierd doordat ouders tijd met hun kinderen doorbrengen en hen laten weten hoe bijzonder ze voor hen zijn. Het beste geschenk aan een kind op deze dag is het geven van aandacht aan hen.

Bron

Wat doe ik op deze son & daughter day met Bjarne Tim?

Ik zal heel eerlijk toegeven dat ik niet wist van het bestaan van deze dag. Het is dat ik ging kijken naar wat voor label er aan de dag van gisteren gekoppeld wa en ik toen zag dat het vandaag Son & daughter was.

In elk geval zal Bjarne geen aandacht tekort krijgen, want wij hebben gewoon de hele dag een en al aandacht voor hem. Ik weet dat ook nog niet op welke manier ik hem extra aandacht ofzo zal geven, maar ik vind het ook belangrijker dat hij dagelijks liefde ervaart dan dat hij dat op een enkele dat een beetje meer ervaart.

Besteed jij extra aandacht aan je kinderen op deze dag? Of als je geen kinderen hebt, zou je dat doen?


One response to “11 augustus 2015 | Son & daughter day

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik kende deze dag helemaal niet. En als ik heel eerlijk ben vind ik dat kinderen al genoeg aandacht krijgen anno 2015. Een speciale kinderdag hoeft voor mij eigenlijk niet.

    Maar het is natuurlijk wel goed om stil te staan bij de rijkdom van een kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: