Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Budget | goedkoop is soms veel lekkerder

op 20/08/2015

goedkoop

Mijn vorige budget artikel werd heel goed gelezen. Daarom heb ik besloten er mee door te gaan. Zo nu en dan zal ik dan ook een budget tip met je delen. Vandaag vertel ik je van welke producten ik niet persé de A-merken hoef te hebben. Of zelfs liever niet de A-merken.

Koffie

Ok, laat ik dan maar gelijk beginnen met de drank ik standaard ’s morgens drink. Koffie. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen koffie drink bij het ontbijt. Maar wij hebben geen Douwe Egberts, Nescafé of Illy. Nee, wij drinken koffie van de Hema. En ik kan je vertellen, ik vind hem lekkerder dan de grotere merken. Wij hebben dan ook de filter koffie en de koffiepads van de Hema en bepalen voor de filterkoffie slechts €3,00 (500 gram) en voor de pads € 2,25 voor de XXL verpakking met 46 pads. Bovendien, als wij samen koffie drinken, dan zetten we een kan en gebruiken we de senseo niet. Dat is natuurlijk ook weer een stukje goedkoper dan iedere keer senseo koffie drinken 😉

Chips

Ook al hebben we niet heel vaak chips in huis (want dan hebben we de neiging alles in één keer op te eten haha), als we chips hebben dan kopen we ook vaak de huismerken in de supermarkt. Of we kopen een uitdeelzak chips. Dan heb je een stuk of 15 kleine zakjes en één zakje is dan net een groot genoege portie om hier voldoende aan te hebben. Dan heb je toch je zakje chips gehad en je hebt nog genoeg zakjes voor een aantal avonden wanneer je daar zin in hebt. Overigens, de chips van de Aldi vinden wij heel erg lekker en deze kost natuurlijk sowieso al veel minder dan bijvoorbeeld de Lays, Doritos of Croky.

Uit eten

Ja, ook wanneer je uit eten gaat zijn er goedkopere alternatieven. Nou hebben wij het geluk dat we heel dicht bij de Duitse grens wonen. En in Duitsland is het uit eten gaan sowieso een heel stuk goedkoper dan in Nederland (lang leven de achtelijk hoge belastingen hier). Daarom gaan wij als wij gaan wokken tegenwoordig altijd naar de Mongu Star hier net over de grens. Daar betalen wij €14.90 (exclusief drinken) en kunnen we onbeperkt eten zoveel en zolang als we willen. Wanneer we hier in de buurt op Nederlands grondgebied willen wokken is het dichtsbijzijnde goede restaurant in Kerkrade. Hier betaal je voor 2 uur € 22,95 (in het weekend €24.95) en voor 3 uur € 25,95 (in het weekend € 27,95). Dat is dan wel inclusief drinken, maar in Duitsland krijg je glazen van 0,4 liter iets van €2,40 ofzo. En met 0,4 liter doe je echt wel heel lang. In elk geval zijn wij bij de Mongu Star goedkoper uit dan in Kerkrade.

Heb jij producten waarvan je de B-merken lekkerder vindt dan de A-merken? Of ga jij altijd voor de A-merken? Laat het me weten in een reactie


2 responses to “Budget | goedkoop is soms veel lekkerder

  1. Jenn schreef:

    Dat restaurant klinkt wel erg goed! Ik vind het voor veel dingen niet uitmaken, budget of a-merk. Maar er zijn wel dingen waarvan ik het A-merk toch echt veel lekkerder vind.

    • pschmitz schreef:

      Wij zijn zeer te spreken over dit restaurant inderdaad. Jammer alleen dat ze geen klantenspaarkaart hebben hahaha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: