Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Romy

op 24/08/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Ik ben over het algemeen best tevreden met mezelf, maar ik zou wel eens wat minder bescheiden willen zijn. Van nature ben ik een kat uit de boom kijker en dat is prima, maar ik merk wel dat je meer voor elkaar krijgt als je je meer laat zien.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Ik vind het leven en de mensen steeds harder worden. Het lijkt een soort survival of the fittest te worden en dat zie ik terug in het gedrag van sommige mensen: ‘ikke en de rest kan stikken.’ Dat is een ontwikkeling die mij zorgen baart. Ik vraag me vaak af waar alle afgunst vandaan komt en waarom we elkaar niet gewoon iets kunnen gunnen. Kortom, ik zou meer positiviteit en zachtheid in de wereld willen brengen.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee. Ik denk dat je maar in een bepaalde mate de regie hebt over je eigen leven. Sommige dingen overkomen je nou eenmaal. Je kan wél kiezen hoe je met sommige dingen omgaat en dat is misschien nog wel belangrijker dan altijd de regie te willen houden.

4. Welke quote inspireert jou?

Er zijn er veel, maar ik denk dan toch ‘Be the change you wish to see in the world’. Omdat elke verandering uiteindelijk bij jezelf begint.

5. Ben jij religieus?

Nee, niet in de klassieke zin. Ik geloof wel dat er ‘iets’ is na dit leven, maar dat is meer een gevoel. Ik geloof dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we na onze dood een soort blauwdruk van ons zelf achterlaten.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Werk hard, maar maak vooral veel plezier. Vier je leven! Ga er niet automatisch van uit dat je recht hebt op dingen. Kijk niet neer op andere mensen. En wees tevreden met wat je hebt!

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Nee, als ik sorry wil zeggen tegen iemand dan doe ik dat vrij snel en ik ben ook erg van het uitpraten. Mensen weten over het algemeen wel wat ze aan mij hebben.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Door zelf het goede voorbeeld te geven. Ik geloof erg in aardig en beleefd blijven, twee dingen die ik in het dagelijks leven steeds minder vaak zie. Veel mensen zien ook amper wat er om zich heen gebeurt. Ik zou zeggen: leg die telefoon eens weg en ga op de koffie bij iemand die dit gezellig zou vinden. Ga eens terug naar de basis.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Door je te realiseren dat het gras niet altijd groener is bij de ander en te waarderen wat je zelf hebt. Ben je niet tevreden over iets? Doe er dan iets aan.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Om meer te doen met mijn passie voor schrijven. Maar daar ben ik nu wat actiever mee bezig.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Ik zou wel eens in het hoofd van Koning Willem-Alexander willen kruipen om te kijken of hij ’s avonds ook wel eens in joggingbroek op de bank zit te Netflixen.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Ik denk niet dat ik het geluk voor mezelf tegenhoud. Wel maak ik nu in de eerste plaats keuzes met het geluk van mijn gezin in mijn achterhoofd.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Jeetje, wat een vraag, haha. Ik ben aardig, geïnteresseerd in andere mensen en hun verhalen en ik neem vaak iets lekkers mee voor bij de thee. Zoiets?

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Dat weet ik oprecht niet meer. Wel heb ik de afgelopen jaren geleerd dat het soms beter is om je mond dicht te houden, je schouders op te halen en verder te gaan met waar je mee bezig bent. Ik hoef niet meer zo nodig overal mijn mening te ventileren.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Ik ben omringd met een kleine kring mensen die van me houden zoals ik ben en die het allerbeste met me voorhebben. Dat maakt mij een gelukkig mens. En sinds 21 maanden is daar een klein meisje bij gekomen die me de allerliefste van de hele wereld vindt. Dat is de kers op de taart!

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Toen ik moeder werd, realiseerde ik me dat het belangrijk is om me niet beter voor te doen dan ik ben. Maar ook dat het voor mijn dochters identiteitsgevoel belangrijk is om te weten waar haar moeder vandaan kom en waar ze naartoe wil. Dus ik laat mezelf nu meer zien aan haar en aan anderen, ik zeg dingen zoals ze zijn en ik deel meer van mijn gevoelsleven. Dat maakt het leven heel wat simpeler voor haar en voor mij.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Toen ik me realiseerde dat sommige dingen, en vooral sommige mensen, niet te veranderen zijn. En dat het dus geen zin heeft om energie te steken in sommige situaties of personen. Iets met deuren die sluiten en ramen die dan weer opengaan.

 

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Je kan niet door iedereen aardig gevonden worden. En dat is niet erg.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Gedeeltelijk. Ik schreef al op de basisschool en doe dit nu nog steeds, maar sinds kort openbaar op mijn blog. Ik ben getrouwd en ben moeder, iets dat ik toch ook wel voor me zag op de basisschool. Alleen dat vrijstaande huis met de houten luiken voor de ramen ontbreekt nog!

Over Romy:

  1. Hoe heet je? Romy
  2. Wat is je leeftijd? 35 jaar
  3. Heb je een blog? Ja, ik blog op Dochterlief

Romy


3 responses to “19 vragen aan… Romy

  1. Romy schreef:

    Het blijft gek om jezelf terug te zien op de blog van een ander! Leuk om eraan mee te werken! ?

  2. Lilian schreef:

    Wat leuk om te lezen. We hebben best wel veel gemeen! 🙂 En ik ben ook nog op zoek naar een vrijstaand huis haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: