Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tag | Sporty girl tag

op 25/08/2015

Sporty girl

Vandaag eens geen er op uit tip (ik weet het, dat was een paar weken geleden ook zo, maar toen leende de dag zich voor een ander artikel). Voor vandaag was het simpelweg te kort dag om een mooi uitje voor je uit te werken. Daarom vandaag een tag die ik voor je uitwerk. En wel de sporty girl tag. Deze is bedacht door Kelly en ik vond het wel toepasselijk om deze nu in te vullen en je een kijkje in mijn sportieve leven te geven.

Wat voor sport beoefen je?

Sinds kort ben ik weer gestart met hardlopen. Dit heb ik eerder ook al gedaan, maar toen hield ik het nooit echt vol. Nu ben ik gemotiveerder dan voorheen en wil ik het echt vol gaan houden. Als ik eens geen zin heb dan hoor ik vaak “Ja, maar je loopt overdag voor je werk sowieso al heel veel, dan sport je toch ook”? En dat is natuurlijk ook wel zo, maar toch is dat anders. Dan ben je toch geconcentreerd bezig want je wilt natuurlijk geen fouten maken. Als ik aan het hardlopen ben kan ik even mijn verstand uitzetten en gewoon lopen. Ok, en wachten tot Evy zegt dat ik mag gaan wandelen of “hup hup met die loopbeentjes” weer moet gaan lopen. En soms, heel soms vervloek ik haar omdat ik het wel weer lang genoeg vond haha.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Ik probeer om de dag te lopen, met een maximum van 2 dagen niet lopen wanneer het echt niet anders kan. Dus ik zit denk ik gemiddeld op 1,5 tot 2 uur sporten per week. En dat wordt natuurlijk meer naar mate de looplessen langer worden en mijn conditie verbeterd enzo.

Ben je meer een cardio meisje, of juist meer van krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?

Hardlopen is voornamelijk gericht op cardio, dus een cardio meisje dan. Al moet ik wel toegeven dat ik meer met het lopen en het verbeteren van mijn conditie bezig ben dan dat ik echt op mijn hartslag let hoor. Krachttraining is iets wat ik misschien zou kunnen combineren aangezien goede rug- en buikspieren je kunnen helpen bij het hardlopen. Maar dat is iets waar ik nog niet echt naar gekeken heb eerlijk gezegd.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Ook al is het wel gezelliger als je met anderen samen sport, nu ik nog echt in een opbouwfase zit vind ik het toch wel lekker om alleen te lopen. Alleen met mezelf, zo kan ik mijn looptempo naar gevoel aanpassen en bijvoorbeeld mijn tempo een heel klein beetje laten zakken als ik denk anders een loopblokje niet vol te houden. Waarbij ik dan wel weer zorg dat ik niet over ga op wandelen overigens, want ik wil aan mezelf toch wel bewijzen dat ik het wel degelijk kan. En iedere keer dat ik een langer blokje volhoud ben ik trots op mezelf.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?

Dat is een goede. Voorheen ging ik dan gewoon niet. Nu loop ik eigenlijk altijd ’s morgens zodra ik terug ben van de krant. Dan ben ik toch al wakker en heb ik mijn loopkleren al op de bank liggen. En dan heb ik dus de keuze of alles weer mee naar boven slepen en boos worden op mezelf dat ik toch niet gegaan ben of ik ga gewoon en ben uiteindelijk trots op mezelf dat ik toch die training weer heb afgewerkt. Nou, dan ben je toch gewoon liever trots of niet dan?

Heb je een sport blunder die je kunt benoemen?

Nee niet echt geloof ik. Ik zou in elk geval zo even niets kunnen bedenken. Ja, misschien dat je eens bijna struikelt over een stoepje ofzo, maar tot nu toe is dat tijdens het hardlopen altijd goed gegaan.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

Een afzakkende broek tijdens het lopen (lang leve het afvallen haha) of mijn bril die beslaat tijdens het lopen. Daarom laat ik vaak mijn bril thuis als ik ga lopen. Gelukkig is mijn zicht niet zo slecht dat ik zonder bril niets zie.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon of een hartslagmeter?

Ik heb geen activiteitenmeter of hartslagmeter. Wel gebruik ik op mijn telefoon bij het hardlopen de Runkeeper app om mijn gelopen afstand en dergelijke bij te houden en ook gesteund te worden door vrienden en familie daar. Daarnaast heb ik de hardlopen app van Evy Gruyaert, waarin mij verteld wordt wanneer ik moet lopen en wandelen. Die app begeleid mij tijdens het lopen en zorgt dat ik steeds mijn grenzen een heel klein beetje verleg. Stapje voor stapje, maar samen met Evy kom ik er wel!

Kijk voor hardloop kleding eens op sportkleding.com.

Tot zover deze tag. Wat vond je ervan? Voel je vrij om deze tag over te nemen, ik zou het leuk vinden als je mij dat dan laat weten. En natuurlijk is het dan wel zo leuk om ook even door te linken naar Kelly, als bedenkster van deze tag.


4 responses to “Tag | Sporty girl tag

  1. Kelly caresse schreef:

    Thanks wat leuk dat je deze tag hebt overgenomen! Wat ben jij lekker sportief zeg! Ooit vond ik hardlopen ook heerlijk, heb het een beetje laten versloffen

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Leuk dat je het hardlopen weer oppakt! Ik herken dat het soms erg lang duurt voor je weer mag wandelen : )

  3. Jenn schreef:

    Leuk om te lezen 🙂

  4. […] het verleden schreef ik natuurlijk vrij veel over het hardlopen. Een sport die ik zelf probeerde op te bouwen, een vorm van bewegen de ik ook nooit echt volhield, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: