Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MAMABLOG | Bjarne loopt!

op 28/08/2015

En weer is er een mijlpaal behaald. Weer iets wat wij aan het lijstje met wat Bjarne kan en waarin hij in zijn ontwikkeling is gegroeid. En iets wat ons natuurlijk beretrots maakt. Maar waardoor we ook nog meer de mouwen op moeten stropen, want meneer wil natuurlijk ontdekken.

De eerste stapjes

Het begon met een onopgemerkt klein los stapje. Ik zag hem wel, maar Bjarne had geloof ik niet echt door dat hij los liep. Later werden het vier hele kleine, maar ook hele snelle stapjes. Het leek erop dat hij bijna wilde rennen in plaats van gewoon wandelen. Maar misschien is dat ook wel de onzekerheid van een klein kindje, dat ze toch snel naar een punt willen waar ze houvast hebben. Maar snel betekent natuurlijk ook een grotere kans op valpartijen. En die koen dan ook regelmatig voor.

Niet te stoppen

Nu Bjarne het los lopen ontdekt heeft is hij echt niet meer te stoppen. Even gezellig knuffelen is er niet meer bij, meneer wil nu alleen maar lopen. Van de tafel naar de tv, van de tv naar de tafel, van de tafel naar zijn speelgoedkast en natuurlijk weer terug. Geen moment staat Bjarne nu  nog stil. Of het moet al zijn om speelgoed te pakken en even te denken misschien waar hij heen wil gaan.

Overal en nergens

Als we niet uitkijken, dan loopt Bjarne overal en nergens. Maar uitkijken kan hij natuurlijk nog niet. Dus is het voor ons zaak om Bjarne toch af en toe even tegen te houden, waardoor hij dan misschien wel weer boos wordt, maar zijn veiligheid gaat voor mij toch voor het vrij en los kunnen lopen van Bjarne. Dus dat oppassen en uitkijken dat gaan we hem nu al proberen aan te leren. Ook al is hij nog wel heel jong en snapt hij het misschien niet, ik geloof wel in de kracht van de herhaling eerlijk gezegd. Als wij maar vaak genoeg laten weten dat hij links rechts, links moet kijken bij het oversteken, dan pikt hij dat vanzelf wel op en gaat dat meedoen.

Trots

Natuurlijk is het wel jammer dat het knuffelen over is voor het grootste deel van de dag, maar het is ook wel weer fijn dat je ziet dat Bjarne zich goed ontwikkelt en dat hij nu echt een klein beetje op eigen benen kan staan. Zijn wereld is nu een stukje groter en hij kan lekker ontdekken. Al levert het soms nog wel eens strijd op als Bjarne dan toch in de stoel of in de auto moet omdat we weg moeten of gaan eten…

Wat vond jij de mooiste ontwikkeling in het leven van je kindje? Of wat lijkt jou de mooiste ontwikkeling die zal komen? Laat het me weten in een reactie!


6 responses to “MAMABLOG | Bjarne loopt!

 1. Janny schreef:

  Ja nu volgt hoofdstuk vallen en opstaan

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vond het eerste lachje altijd geweldig.

 3. Nicky schreef:

  Oh wat een lief mannetje hebben jullie!

 4. Jenn schreef:

  Wat leuk om te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: