Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Personal | Hardloop update

op 09/09/2015

Update

Een tijdje geleden schreef ik dat ik weer was begonnen met hardlopen. Daarna schreef ik er eigenlijk niets meer over bedacht ik me. Tijd dus voor een update 😉 Gaat het altijd zo als bij de tekst op de afbeelding???

 Opbouwen met Evy, hoe bevalt het nu?

Bij mijn vorige pogingen om te gaan hardlopen liep ik zowel bij Evy als bij Renate Wennemars vast tijdens de trainingen. Op een of andere manier leek de opbouw toch te snel te gaan voor mij ofzo. Nu loop ik met de hardloopapp van Evy. Daarbij heb je steeds drie trainingen met hetzelfde schema. Daarna veranderd het schema en heb je weer drie trainingen hetzelfde schema. Maar ik vind dat wel lekker eigenlijk. Wanneer de eerste keer een training dan niet helemaal lekker gaat weet je dat je nog twee trainingen hebt om wel helemaal uit te lopen. En anders kan je natuurlijk altijd nog een keer extra je trainingen lopen. De opbouw gaat dus een stuk langzamer, maar voor mij wel beter vol te houden.

Doelen voor ogen houden

Het hebben van een doel is natuurlijk heel fijn om het hardlopen vol te kunnen houden. Daarom heb ik mezelf ook een doel gesteld. In runkeeper heb ik ingesteld 5km te willen kunnen lopen. Echter, een training van runkeeper meet natuurlijk zowel de wandel als ook de loop stukken. En dus zit ik nu al op 3,33 km terwijl ik die echt niet aan een stuk loop. En toch houd ik die 5km aan als doel, want aan het einde van mijn trainingen hoop ik tegen die 5km aan te komen en vervolgens daar overheen te gaan.

Daarnaast lijkt het me een geweldige ervaring om eens met een loopevenement mee te kunnen doen. En dus kijk ik zo nu en dan wel eens naar evenementen waar ik eventueel aan mee zou kunnen doen. Wanneer mijn eerste evenement zal zijn weet ik nog niet, maar hij gaat er zeker een keer komen.

Passende kleding maakt de vrouw

Dit klinkt als kop misschien heel raar, maar ik merk wel een groot verschil wanneer ik train in mijn hardloopbroek of wanneer ik een trainingsbroek aan heb. Nou zal je zeggen, doe dan altijd die hardloopbroek aan. Alleen… Dit is een drie kwart broek en daar wordt het nu toch langzaamaan te koud voor. En dus loop ik nu vaker in mijn gewone trainingsbroek omdat ik geen lange hardloopbroek heb.  Die lange broek wil ik nog wel eens aanschaffen, maar daar maak ik eerlijk gezegd niet echt tijd voor om te gaan. Gelukkig heb ik wel een goed paar schoenen waar ik op loop en daar zou ik ook niet zonder willen.

Ik heb een hardloop truitje, maar die heb ik enkel onder mijn trainingsjasje aan. Dit komt omdat ik dit shirt toch net wat te strak vind zitten om er niets overheen te hebben. Dit truitje heb ik overigens niet gekocht hoor. Ik heb hem gekregen als dank voor de blogs die ik geschreven heb voor hrdlpn.nl. Klein detail: toen ik het shirt kreeg (het grootste wat ze hadden) zat het totaal voor geen meter omdat ik veel flinker was. Dus ik groei er nu wel in! Maar ook die shirts komen er wel een keer.


3 responses to “Personal | Hardloop update

  1. Tineke schreef:

    Als ik nieuwe/mooie hardloopkleding heb ben ik zoveel gemotiveerder om te gaan lopen, helemaal niet gek dus 😉 goed bezig hoor! Ik vond dat ook altijd fijn, 3 dezelfde trainingen! Nu loop ik met een schema van de fysio, bevalt me ool erg goed!

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik loop nog in korte broek zelfs. Ik stel tights altijd zo lang mogelijk uit. Leuke hardloopkleding helpt mij ook bij het hardlopen trouwens.

  3. Jenn schreef:

    Kleding kan er zeker voor zorgen dat je je beter/gemotiveerder voelt. Ik loop zelf nu het wat kouder wordt wel in een gewone trainingsbroek, maar zou graag een echte hardloopbroek aanschaffen. Komt ook wel, voor de zevenheuvelen zeker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: