Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MAMABLOG | Als Bjarne zijn zin niet krijgt…

op 19/09/2015

Bjarne

Mama zijn is heerlijk. Echt, ik geniet er dagelijks van. Maar soms is het ook wel eens lastig. Bjarne kan natuurlijk nog niet echt zeggen wat hij wil of wat hij bedoelt… Hij heeft echter wel een manier gevonden om duidelijk te maken dat hij zijn zin niet krijgt.

“Is se mij”

“Is se mij” oftewel: is van mij. Een trio woorden die Bjarne heel goed kan uitspreken. Alleen… Alles “is se mij” nu volgens Bjarne. Zo zag hij op de vakantie een kameel waar kinderen rondjes op konden rijden. Toen Bjarne de kameel zag wees hij ernaar en zei “is se mij”. Maar helaas voor Bjarne is onze tuin toch echt niet groot genoeg. Bovendien ziet mama het toch niet echt zitten om een kameel in de tuin te hebben staan. Dus bleef het bij het maken van een foto op de kameel.

Bjarne
Tegen de zin van Bjarne

Vaak gebeurt het natuurlijk ook dat we weer weg moeten als het leuk is. Of dat je niet eeuwig op een kameel kunt blijven zitten. Dat Bjarne het daar dan niet mee eens is, kan iedereen dan merken. Er volgt dan namelijk eerst een hele hoop gegil, gevolgd door nog meer en harder gegil, tegenwerken bij het in de wagen gaan zitten en uiteindelijk gehuil. Met een beetje afleiden is Bjarne daarna al snel weer aan het lachen en lijkt hij alles te zijn vergeten.

Hoe is dat voor mama?

Tja, heel eerlijk? Ik ben het inmiddels gewend. Natuurlijk is het heel vervelend en irritant en krijg je veel blikken van mensen om je heen.  Maar als ik eerlijk ben heb ik tien keer liever dat Bjarne gilt en huilt als ik hem ergens wegpak dan dat hij zijn zin altijd maar krijgt om te voorkomen dat hij gaat gillen. Bjarne heeft gewoon te leren dat gillen geen zin heeft, dan zal hij hopelijk vanzelf eens stoppen met dit gedrag.

Herken jij dit gedrag? Hoe ga of ging jij met dit gedrag om? Wat zou jij doen met dergelijk gedrag? Laat het me weten in een reactie. 


3 responses to “MAMABLOG | Als Bjarne zijn zin niet krijgt…

  1. janny schreef:

    Leuk!!!

  2. Simone schreef:

    Erg goed van je Patricia. Het is nooit leuk om te zien als je kind verdriet heeft, omdat hij ergens te lang wilt blijven. Maar ik vind dat je absoluut consequent moet zijn. Andere mensen blijven maar lekker kijken, zo waren ze zelf ook ooit. Of hun kinderen. En het feit dat jij hem snel weer aan het lachen maakt, betekent toch dat je iets goed doet en dat hij alleen maar even wil laten merken dat hij het er niet mee eens is. Juist als je blijft toegeven, zal het erger worden. Dus ik vind het top hoe je er mee omgaat. Ik heb zelf geen kinderen hoor, maar heb er genoeg om me heen gezien om te weten hoe het werkt, haha.

  3. saskia schreef:

    Ja zeker herkenbaar. Ik laat mijn zoon altijd maar gillen hoe vervelend het ook kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: