Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

‘T is voorbij…

op 22/09/2015

Voorbij

Wat is voorbij? De zomer is morgen ten einde, maar ook onze vakantie is weer voorbij. Helaas. Want heel eerlijk? Het beviel me eigenlijk wel. Drie weken lang vrij, tijd besteden met mijn familie, even geen post, geen krant, gewoon genieten van elkaar En dat beviel me heel goed.

Vakantie

Natuurlijk, vakantie hebben is heerlijk. Even het normaal zo drukke leven doorbreken en niet bezig zijn met de stress van alledag. Nee, gewoon genieten, ontspannen, dingen doen die je normaal niet zou doen. En dan maakt het niet uit of je naar het buitenland gaat, in Nederland blijft, thuisblijft of bij wijze van spreken in een hutje op de hei gaat zitten.

Vakantie is voor mij in elk geval een moment van ontspannen. Ook al doe ik gevoelsmatig op de camping net zoveel als thuis, toch lijk je op één of andere manier als je vakantie hebt tijd over te hebben. Ik weet niet of het herkenbaar overkomt, maar voor mij voelt het in elk geval altijd wel zo. Daardoor kan je ook nog wat meer extra aandacht aan je familie geven. En ik merk aan mezelf dat ik onbewust in mijn vakantie toch ook wel minder op mijn telefoon zit.

Werken

Maar toch is het ook wel weer fijn om thuis te zijn en weer over te gaan naar het “normale” leven. De wetenschap dat je weer aan het werk kan is toch ook wel fijn. Want hoeveel mensen hebben niet alleen maar “vakantie” terwijl ze misschien liever zouden werken. Ik ben in elk geval blij dat ik weer aan het werk kan. Dat ik weer mijn krantenwijk mag doen en kan genieten van mooie luchten (ook al zijn die natuurlijk steeds later pas zichtbaar). Dat ik weer kan werken aan mijn blog. Want ja, ook dat is voor mij een vorm van werken. Een vorm van werken, een vorm van ontspannen en een vorm van investeren. Dat ik binnenkort wat nieuws ga doen. Maar daarover later meer.

En ik ben blij dat ik weer bij de post aan het werk kan. Weer lekker de straat op en mensen (hopelijk) verblijden met hun post. Al weet ik ook heel goed dat sommige mensen ons liever wegkijken omdat ze rekeningen of blauwe enveloppen ontvangen haha. Maar dat is ook maar iets wat wij aangeleverd krijgen en moeten bezorgen. Immers, bij ons thuis alles bewaren is geen optie en bovendien strafbaar. Daarnaast vind ik het gewoon überhaupt niet kunnen om dit te doen. Nee, laat mij maar lekker langs de deuren gaan en de juiste enveloppen in de juiste brievenbus duwen.

wpid-tegenwind.jpg

Maar…

Als ik dan naar de weersverwachting kijk… dan vergaat langzaam de zin. Mijn regenpak ligt in elk geval weer klaar om dienst te verlenen. Mijn fiets staat klaar in de garage en ik ben er klaar voor om weer aan de slag te gaan. Ach… en de meeste regendruppels vallen naast me niet waar?

Een ander iets wat ik in de zomer altijd heel vervelend vind zijn de pepernoten EN de kerst prullen die alweer de winkelruimten innemen. Pepernoten lijken in steeds meer soorten, smaken en kleuren op de markt te komen en liggen in augustus al in de winkel. Een beetje extreem vroeg als je het aan mij vraagt. Bjarne snapt het nu natuurlijk nog niet, maar hoe leg je hem uit dat er in augustus al pepernoten in de winkel zijn terwijl Sinterklaas pas ergens in november voet aan wal zet? Wij kopen dan ook uit principe geen pepernoten voor Sinterklaas echt in het land is. Vanaf dan staan hier ook de pepernoten wel op tafel hoor, zo eerlijk ben ik ook wel. Maar tot die tijd dus lekker niet.

Net als de kerst prullen. Ik heb niet zo heel veel met de versiering voor kerst. Van mij hoeft het huis niet vol te staan met prullaria. Sterker nog, een boom vind ik niet eens een must. Gewoon wat kerstkaartjes en niet te vergeten Serious Request (wat dit jaar toevallig in Heerlen is) op de radio en tv en dat is voor mij al genoeg kerst. Maar ik hoef dan niet in september al de kerstballen in de opruiming tegen te komen in winkels. Het valt me dan altijd mee dat de kerstmuziek nog niet uit de boxen schalt.

Kortom. Vakantie is heerlijk, maar daarna (en voor ons ook al enigszins daarvoor omdat we altijd in het naseizoen gaan) lijkt het leven in een stroomversnelling te moeten gaan met Halloween, Sinterklaas en Kerst allemaal tegelijk in de winkels. Of liggen de oliebollen soms ook al in de supermarkt?

Wat vind jij ervan dat je zo vroeg al geconfronteerd wordt met Sinterklaas en Kerst? Laat het me weten in een reactie!


2 responses to “‘T is voorbij…

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Kerst komt voor mij ook veel te vroeg, maar die pepernoten vind ik stiekem wel lekker…

    • pschmitz schreef:

      Ik vind ze ook lekker hoor, maar ze hoeven van mij niet al in augustus in de winkel. Dat vind ik gewoon te vroeg haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: