Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review GSM batterij

op 02/10/2015

batterij
In mijn vakantie kreeg ik een mailtje van GSMbatterij.nl. De vraag was of ik interesse had in het reviewen van een product, want, “misschien is je telefoon wel toe aan een nieuwe batterij.” En ja, ik moet toegeven dat ik mijn telefoon wel erg snel moest opladen. Maar ik was ook huiverig. In dit artikel vertel ik je waarom en wat mijn ervaringen zijn.

Laden laden laden…

Ja, zo kan je het gebruik van mijn telefoon het beste omschrijven. Hij lag de laatste tijd meer aan de lader dan dat ik hem gewoon kon gebruiken. Daphne mag iedere twee jaar een nieuwe telefoon uitzoeken bij het verlengen van haar abonnement. En dan heb ik iedere twee jaar dus ook een nieuwe telefoon. Namelijk de oude telefoon van Daphne. En die heeft dan natuurlijk al wat geleden. En dus is mijn batterij dan nooit meer zo sterk als bij een nieuw toestel. Maar de laatste dagen zag het schema er zo’n beetje zo uit:

 • 5.00 wekker, telefoon van de lader.
 • 7.30 na de krant telefoon weer aan de lader.
 • 10.30 of 12.30 afhankelijk van hoe laat de post komt, telefoon van de lader en werken
 • Bij thuiskomst na het werk: meteen weer laden, want nog een paar procent batterij (minder dan 20) of zelfs helemaal geen telefoon meer
 • Dan als hij vol was in de loop van de avond nog even weer van de lader af en voor het slapen gaan natuurlijk meteen weer aan de lader.

Zoals je ziet lag mijn telefoon echt bijna meer aan de lader dan dat ik hem kon gebruiken. Soms sprong hij van een batterij percentage van 50% naar een percentage van 14%. En dan van 14% viel hij ineens uit. Dus ja, mijn telefoon kon echt wel een nieuwe batterij gebruiken.

Huiverig

En toen kwam dus de mail van GSMbatterij.nl. Of ik een batterij wilde testen. Ja natuurlijk! Maar… dan zou ik hem zelf moeten vervangen. En ik ben nou niet echt bijzonder handig. Zou ik dat wel kunnen? Zou het niet te moeilijk zijn? De twijfel sloeg toe en de angst om mijn telefoon te beschadigen bij het verwisselen van de batterij ook. Ik ging op zoek naar filmpjes op internet en zag dat daar gebruik werd gemaakt van een speciaal gereedschapssetje. Toen ik hoorde dat ik deze erbij zou krijgen voelde het al wat fijner. Ik zou in elk geval het juiste materiaal hebben. Maar nog bleef de vraag of ik het alleen zou kunnen. Enfin, ik besloot toch op de mail in te gaan en de batterij te testen.

Batterij

Via PostNL ontving ik de batterij en het gereedschapssetje in een bubbel enveloppe. Gezien de waarde van de producten (respectievelijk €28,95 en €10,95) vond ik dit wel opmerkelijk. Ik snap dat men dit waarschijnlijk doet om de verzendkosten laag te houden, en in principe komt de enveloppe natuurlijk ook altijd wel aan, maar verzekerd is zo niemand aangezien er geen volgcode opzit volgens mij. Maar, daar ben ik dan ook wel weer heel eerlijk in, dat weet ik niet helemaal zeker.

In elk geval, het gereedschapssetje zat netjes verpakt in een klein etuitje. Daarnaast zat er een wit doosje in de enveloppe. Hierin zat een in plastic verpakte batterij. Hij zag er heel goed uit en leek inderdaad origineel, zoals men op de website ook aangeeft. Omdat Daphne veel moest werken liet ik de enveloppe na het uitpakken even liggen tot we allebei thuis zouden zijn. Want ja, ik wilde wel zelf proberen de batterij te vervangen, maar vond het toch wel een veilig gevoel als ik terug kon vallen op Daphne.

Vervangen

Afgelopen dinsdag heb ik de batterij vervangen. Ik zat aan tafel, mijn telefoon voor me, de laptop aan en daarop had ik een filmpje open staan waarin stap voor stap uitgelegd werd wat ik moest doen. De gereedschapsmaterialen had ik netjes naast me uitgestald zodat ik deze kon pakken wanneer ik ze nodig zou hebben.

Het vervangen van de batterij leek inderdaad heel eenvoudig. Het verwijderen van de hele kleine schroefjes was een eitje. Het loskrijgen van het scherm vond ik wat lastiger, want daar was ik gewoon te voorzichtig in. Uiteindelijk heb ik samen met Daphne het scherm van de achterkant afgehaald en kon ik verder gaan met de volgende stappen. Deze bleken weer makkelijk totdat…

ik de oude batterij eruit moest halen. Je zou aan het plastic lipje kunnen trekken en dan zo de batterij er zo uitkomen. Maar het bleek dus dat mijn batterij vastgeplakt zat. Daphne, die wat meer durft dan ik wat dat betreft, heeft de batterij voorzichtig losgemaakt en verwijderd. Daarna kon ik zelf de nieuwe batterij plaatsen en het toestel weer in elkaar zetten. En toen moest hij weer aan…

Het filmpje wat ik gebruikte heb ik voor je even hieronder geplaatst.

 

Een wereld gaat open

Nadat mijn telefoon opgestart was bleek dat er slechts 7% batterij was. Dus heb ik mijn telefoon gelijk aan de lader gelegd. Dit ging zonder problemen. Daarna heb ik hem gebruikt en toen we naar bed gingen, zoals altijd, aan de lader gelegd. De volgende dag zag het laadschema van mijn telefoon er als volgt uit:

 • 5.00 telefoon van de lader
 • 7.30 na het bezorgen van de krant, nog lang niet nodig om bij te laden
 • na mijn werk nog steeds niet bijladen
 • ’s avonds rond een uur of 9; weinig percentage batterij meer, maar nog niet persé noodzakelijk om te laden.

Een wereld ging voor me open. Ik kan gewoon weer de hele dag mijn telefoon gebruiken zonder steeds mijn telefoon op te hoeven laden. En ja, ik speel ook gewoon spelletjes op mijn telefoon. Dus waarschijnlijk als ik geen spelletjes zou spelen, dan kan mijn telefoon nog veel langer mee tussen het opladen door. Ik ben super tevreden met mijn als herboren telefoon en de diensten van GSMbatterij.nl.

Is jou telefoon al toe aan een nieuwe batterij? Of heb jij de batterij al eens vervangen? Wat waren jou ervaringen? Laat het me weten in een reactie!

Dit artikel bevat gesponsorde content. Voor meer informatie zie mijn disclaimer.

5 responses to “Review GSM batterij

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Dat klinkt geweldig! Ik zal mijn kinderen eens tippen want die hebben vaak lege batterijen.

 2. Jenn schreef:

  Klinkt goed. Een tijdje terug viel het me op dat mijn telefoon erg snel leeg was, maar op de een of andere manier heeft dat zichzelf opgelost inmiddels.

 3. Roel schreef:

  Ik heb n.a.v. dit artikel zelf ook een setje besteld voor mijn oude iPhone 4S bij een concurrent. Hier was ik voordeliger uit. Na het plaatsen van de nieuwe batterij werkt mijn iPhone 4S inderdaad weer perfect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: