Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Bloggen | Meer structuur voor betere artikelen?

op 03/10/2015

IMG_4256

Al een tijdje ben ik aan het kijken naar mijn blog. Wat kan ik beter doen, wat wil ik anders doen, hoe kan ik beter zorgen voor een regelmatige publicatie van artikelen? Ik heb eens gekeken naar de verschillende categorieën die ik heb en ik heb een aantal dingen op een rij gezet. Een nieuwe indeling gemaakt die hopelijk gaat werken. In dit artikel deel ik de veranderingen met je.

Concepten

In de vakantie schreef ik een aantal concepten voor artikelen. Deze zal ik binnenkort uittypen en publiceren. Maar ik moet zeggen dat het wel fijn was om gewoon met pen en papier al een deel uit te schrijven en het later aan te vullen. Dus ik denk dat k gewoon nog vaker pen en papier mee neem om te kunnen schrijven. Zo heb ik altijd concepten liggen die ik uit kan werken tot artikelen. Zo liggen er nu nog twee die ik waarschijnlijk in de loop van de week ga publiceren en heb ik nog een aantal ideetje liggen die ik uit ga werken. Maar daarover verklap ik natuurlijk nog niets, dat lezen jullie vanzelf.

Categorieën

Verder ga ik ook mijn categorieën veranderen. Ik wil een paar hoofdcategorieën hebben waar ik dan weer sub categorieën in maak. Zo houd ik overzichtelijker wat ik allemaal heb en creëer ik voor mezelf meer structuur op mijn blog. Daarnaast kan ik die hoofdcategorieën dan weer verspreiden over de dagen van de week. Ik heb namelijk 7 hoofdcategorieën gemaakt die ik dan stuk voor stuk weer onderverdeeld heb. De hoofdcategorieën zal ik straks even gekoppeld aan de dagen onder elkaar zetten. De sub categorieën plaats ik hier niet, dat wijst uiteindelijk wel voor zich.

 • Maandag ~ Maatschappij
 • Dinsdag ~ Entertainment
 • Woensdag ~Blog gerelateerd
 • Donderdag ~ Er op uit
 • Vrijdag ~ Familie
 • Zaterdag ~ Lifestyle
 • Zondag ~ Food

Zoals je ziet heb ik het een beetje afwisselend geprobeerd te houden en met de verschillende sub categorieën gaat dat vast helemaal goed komen. Uitzondering is aanstaande maandag. Dan heb ik namelijk al een artikel gepland staan die ik die dag nog zal publiceren. En natuurlijk vandaag, want dit zou eigenlijk op de woensdag horen. Maar verder ga ik proberen me aan dit nieuwe schema te houden.

IMG_1356.JPG

Foto’s

Iets anders wat ik wil veranderen is het gebruiken van foto’s op mijn blog. Nu gebruik ik vaak foto’s die ik haal van gratis sites als bijvoorbeeld pixabay. Maar ik wil toch meer eigen foto’s gaan gebruiken. Of natuurlijk foto’s die Daphne heeft gemaakt. Met meer eigen foto’s straalt mijn blog denk ik ook nog meer uit wat ik wil dat het uitstraalt. Dit is nog wel even een aandachtspuntje, want ik ben geen hele geweldige fotograaf, maar dat gaat vast wel goed komen. Voor dit artikel heb ik overigens nog oude foto’s gebruikt die ik in het verleden al eens gebruikte op mijn blog. Om het af te leren zullen we maar zeggen.

Wat vind je van dit nieuwe schema? Werk jij zelf met schema’s op je blog of bij andere dingen die je doet? Laat het me weten in een reactie!


3 responses to “Bloggen | Meer structuur voor betere artikelen?

 1. Sas schreef:

  Succes met de aankomende artikelen. Ik ben benieuwd…

 2. Jenn schreef:

  Succes! Zelf werk ik niet met een schema, niks voor mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: