Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Cassandra

op 05/10/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Ik ben door mijn voorraad interviews heen, dus dit is het laatste interview. Maar… heb jij de vragenlijst nog liggen? Stuur hem dan snel in, dan publiceer ik hem alsnog. Ik wil iedereen die mee heeft gedaan bedanken voor hun openheid!

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Ik ben een vrouw, dus tuurlijk wil ik altijd wel iets aan mijzelf veranderen haha. Je bent nooit volledig jezelf en je kunt als mens altijd blijven groeien. Hoe ik nu denk over bepaalde dingen, kan over 5 jaar wel heel anders zijn, puur door bijvoorbeeld de levenservaringen die ik nu op doe.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Dat mensen elkaar wat meer helpen in plaats van elkaar af te slachten, te verraden, of te pijnigen.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee, in veel situaties word je geleefd. Denk aan je kindertijd, of zoals bij de geboorte van Leia, je wordt geleefd door het ziekenhuis.

4. Welke quote inspireert jou?

Nil Volentibus Arduum, dit is latijn voor Niets is moeilijk voor hen die willen. Oftewel, als je iets maar graag genoeg wilt, dan gaat het je lukken.

5. Ben jij religieus?

Nee.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Phoe, deze is wel lastig, want het zijn er natuurlijk zoveel! Het belangrijkste vind ik dat je respect moet hebben voor je medemens, wees vriendelijk, zeg dankjewel en kijk in vredesnaam niet constant op je telefoon als je met iemand bent. Blijf van andermans spullen af, wees eerlijk, behulpzaam en als je iets echt graag wilt; zet dan je beste beentje voor en je zult het krijgen.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Nee, wanneer ik fout zit kom ik daar eerlijk voor uit en bied ik daarvoor mijn excuses aan.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Ik zet regelmatig spullen op een weggeefhoek op Facebook. Denk aan oude meubels of bijvoorbeeld kleding. Hiermee help ik hopelijk de minima om toch een leuke tafel te hebben in huis, of een eens een “nieuw” kledingstuk.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Het bestaan van mijn dochter is voor mij de kortste weg naar geluk. Ik hoef alleen maar in haar ogen te kijken, te zien hoe ze zo vredig ligt te slapen of hoe ze door het huis heen kruipt. Zij is mijn ultieme geluk.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

De droom om een eigen bedrijf op te zetten zodat ik vanuit huis kan werken en altijd bij Leia kan zijn.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Heel eerlijk gezegd zou ik dat echt niet willen.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Om rekeningen te kunnen betalen, van één inkomen kunnen wij niet rond komen. Begrijp me niet verkeerd trouwens, want ik vind werken heerlijk, maar aan de andere kant mis ik mijn dochter en de tijd die ik met haar wil doorbrengen, haar ontwikkeling nog meer kunnen volgen. Want hoe je het ook wend of keert, Leia is voor mij het ultieme geluk in de wereld.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Ik denk dat wat mij bijzonder maakt is dat ik nooit opgeef. Welke tegenslag ik ook tegenkom, ik probeer er altijd een positieve draai aan te geven. Waar iedereen had verwacht (en had gesnapt) dat ik mijn studie op zou geven toen Leia te vroeg werd geboren, heb ik alle energie uit het puntje van mijn tenen gehaald en ben ik doorgegaan. Nu haal ik op 30 september mijn diploma op, en wat ben ik trots op mijzelf.

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Ongeveer een maand of 3 geleden.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Mijn hart is gebroken, ik ben teleurgesteld, ik ben gehaat, maar daarnaast word ik ook ontzettend geliefd. De liefde van mijn moeder is onvoorwaardelijk, net als die van mijn man. Ik weet precies wat ik aan hem heb. De liefde die ik voor Leia voel, die kan ik niet in woorden beschrijven, daarom zal ik er alles aan doen om haar altijd het gevoel te geven dat zij enorm geliefd is.

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Sinds ik moeder ben, ben ik softer geworden maar ook harder. Ik kan geen zielige filmpjes met kindjes meer kijken want dan begin ik meteen te huilen, maar voor Leia kan ik soms echt een tijger zijn. Ik ben ten slotte degene die voor haar moet opkomen omdat zij dit zelf nog niet kan. Daarnaast was ik vroeger een flap-uit, nu kan ik er nog steeds wel wat van maar ik weet nu wel beter wanneer ik m’n mond moet houden haha.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Het moment toen ik weer besloot om te gaan studeren.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Dat niets moeilijk is wanneer je het echt wilt, dat falen niet bestaat. Falen is namelijk slechts iets wat je in een andere richting probeert te sturen. Een richting die wel bij jou past.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Haha nee, op de basisschool was ik er heilig van overtuigd dat ik advocate zou worden, gespecialiseerd in kinderrechten om zo vieze perversen op te sluiten. Nu ben ik een managementassistente in wording en ik vind mijn werk prachtig! Mocht ik ooit de kans krijgen om nog verder te studeren ( ja ik ben een ambitieus typetje) dan zou ik kiezen voor een HRM studie.

Over Cassandra:

  1. Hoe heet je? Cassandra
  2. Wat is je leeftijd? 26
  3. Heb je een blog? Mom ambition

Cassandra


2 responses to “19 vragen aan… Cassandra

  1. cassandra schreef:

    Hi meis, zou je mijn blog wellicht willen wijzigen naar http://www.Momambition.nl? Princess-leia.nl gaat offline en dan krijg je te maken met broken links 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: