Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Mamablog | Wat een speelgoed!

op 09/10/2015

speelgoed

Natuurlijk als je een kindje hebt heb je ook speelgoed. Veel speelgoed, heel veel speelgoed. En Bjarne heeft dat ook. Zowel bij ons thuis als bij oma, waar Bjarne vaak even naar toe gaat als wij moeten werken. Maar hoe houd je je huis nou een beetje netjes als je kindje nog niet echt doorheeft dat al dat speelgoed ook opgeruimd kan worden? Daarover meer in dit artikel.

Opruimen doe je niet alleen

Natuurlijk kan je een heel klein kindje niet alleen laten opruimen. Als je hem of haar zegt of vraagt iets op te ruimen zal daar heus geen gehoor aan gegeven worden, simpelweg omdat ze je nog niet echt begrijpen. En dus is het mama of papa die al het speelgoed op mag ruimen. Wij gaan eigenlijk altijd samen met Bjarne tussen het speelgoed zitten en proberen hem dan op een speelse manier toch een beetje te laten helpen. Wij pakken dan het speelgoed en doen dat terug in de bakken in de kast. Ondertussen moedigen we Bjarne dan aan om zijn speelgoed ook in de bakken te leggen. Of te gooien, want gooien met speelgoed is nu nog hartstikke leuk. En over het algemeen gaat dat aardig goed. Bjarne grijpt dan ook regelmatig wel in de bakken om er weer speelgoed uit te halen, maar doordat we samen opruimen verdwijnt er altijd nog meer in dan dat er op de grond achterblijft.

Bakken in de kast

De bakken waar wij samen met Bjarne het speelgoed in stoppen verdwijnen dan altijd weer in een kast. In die kast zit op één bak na al het speelgoed en boeken van Bjarne. Alleen de bovenste bak is de bak voor mama haha. Maar de andere vijf bakken zijn dus gevuld met speelgoed. Waar we eerst alles netjes gescheiden hadden ( duplo in één bak, de toet toet en zoef zoef auto’s en dieren in een andere bak), ligt nu alles door elkaar. We letten niet heel erg meer op het uit sorteren van al het speelgoed, want Bjarne speelt nu nog met alles door elkaar. Dus dat heeft toch nog geen zin. Bovenop de kast hebben we ook nog wat speelgoed staan. Daar staat met name het wat grotere speelgoed waar Bjarne graag mee speelt en wat niet in de kast past. Maar wat dus ook voor het grijpen ligt als Bjarne zin heeft om te spelen.

DSC_0532

Favoriet speelgoed

Het favoriete speelgoed van Bjarne is een motor. Gewonnen bij het eendjes vangen op de kermis haha. Het ding valt af en toe van ellende bijna uit elkaar en het stuurtje is er al vanaf, maar Bjarne blijft hem pakken. En dus duw ik alles maar goed tegen elkaar als hij in bed ligt. Dan kan hij er de volgende dag weer mee spelen. Natuurlijk pakt hij ook zijn andere speeltjes heel veel, maar het eerste wat gepakt wordt is toch vaak wel de motor. Ik vind het geweldig om te zien hoe Bjarne kan spelen. Hij kan zich echt uren vermaken helemaal alleen met zijn speelgoed. En ook al ligt dan de hele kamer na een tijdje vol, het is gewoon een genot om hem te zien, helemaal in zijn element.

Tijdens het schrijven ging ik me ook bedenken wat vroeger mijn favoriete speelgoed was. Ik weet dat ik een pop had genaamd Pietertje waar ik samen met mijn oma ook kleertjes voor maakte en dergelijke. En verder had ik één specifieke Barbie pop waar ik heel veel mee speelde. Zij had heel zacht lang haar, dat weet ik nog goed. Totdat… mijn jongste zusje een keer haar kappers talent erop botvierde haha. Ik ben toen wel een tijdje heel boos geweest, maar kan er nu ook wel om lachen. Alleen dat zachte haar… dat is er niet meer haha.

DSC_0535

Wat is het lievelingsspeelgoed van jouw kindje? Of waar speelde je vroeger zelf mee? Ik zou het leuk vinden als je mij dat laat weten in een reactie.


One response to “Mamablog | Wat een speelgoed!

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Mijn kinderen speelden wel graag met duplo. En ik vond dat zelf ook goed speelgoed. Aan het eind van de dag ging alles weer in bakken en in de kast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: