Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Entertainment | Muziek, mijn grote passie

op 13/10/2015
Foto: Geralt

Foto: Geralt

Ik heb het hier op mijn blog al wel vaker benoemd, mijn grote passie is muziek. Ik zing graag, luister graag naar muziek en wanneer ik de mogelijkheid heb speel ik ook graag muziek. Maar er is meer… Daarover vandaag meer…

Zingen, niet alleen in een koor

Zingen doe ik overal. Niet alleen in het koor op vrijdagavond, nee ook thuis bijvoorbeeld als ik bezig ben met het huishouden, als we de radio aan hebben staan, onder de douche. Maar zingen doe ik ook vaak in de pauze van de repetities van het koor. Dan sta ik bij Frans-Willem, de toetsenist en zingen we wat songs die we zelf leuk vinden. Ooit begon dat met “I would stay” van Krezip, maar inmiddels zingen we wel wat meer samen.

Overwinnen

Door het zingen heb ik ook wat bij mezelf overwonnen. Solo zingen was nooit echt mijn ding. Maar vorig jaar heb ik bij de doop van Bjarne toch zelf “Jouw liedje” van Claudia de Breij voor hem gezongen. Begeleid door Frans-Willem. Dit was wel fijn, want in de pauze’s van de koorrepetities konden we natuurlijk nog weer samen naar het lied kijken.

muziek

Nieuwe stap

Nadat Frans-Willem en ik een tijdje over en weer hadden gemaild besloten we om eens te proberen om samen een lied te schrijven. Ik de tekst, hij de muziek eromheen. De vraag kwam vanuit Frans-Willem. Ik was eerst wat terughoudend, want, kan ik dat wel? Hoe moet ik dat aanpakken? Waar moet ik beginnen? Waar moet ik over schrijven? Veel, heel veel vragen dus.

Enfin, uiteindelijk heb ik wat op papier gezet en na een avondje samen zitten ontstond er zowaar een lied. Ik had dit niet gedacht dat het zou gaan lukken, maar het gaf wel een goed gevoel van voldoening. De tekst die ik schreef was een wens van mij voor Bjarne. Ik schreef dit in het Engels omdat ik dat op dat moment makkelijker vond om de juiste woorden te vinden. Ik zal hieronder de MP3 van het lied plaatsen, gevolgd door de tekst. Zo kan je het bestand af laten spelen en vervolgens de tekst meelezen.

 

Be who you are

A magical feeling, came down over me
‘cause you were lying there, just crying softly
I saw you the first time, felt totally in love

Smile, cry, be who you are
do all that you want, but don’t go too far (don’t go too far)
when you’ll live your life, just like you do

With you in my life, one dream did come true
that moment in time, I became a mommy of you
pretty little boy of mine, I want you to see

Smile, cry, be who you are
do all that you want, but don’t go too far (don’t go too far)
when you’ll live your life, just like you do

In your life I hope you’ll be free

Voor de volledigheid zal ik even vertellen wie je hoort. Ikzelf zing het hele lied, de kleine zinnetjes in het refrein (don’t go too far) worden gezongen door Frans-Willem Post en René Dehue.

Heb jij wel eens een lied voor iemand geschreven? Wat vind je van dit lied? Ik ben benieuwd naar je reactie!


4 responses to “Entertainment | Muziek, mijn grote passie

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik kijk graag de serie Nashville en daarin schrijven ze ook steeds liedjes. Ik vind de melodie van je lied mooi, en je zingt het goed!

  2. Simone schreef:

    Knap hoor, Patricia! Echt knap dat je deze tekst helemaal zelf geschreven hebt. Ik doe het je echt niet na. En Bjarne zal ontzettend trots op je zijn, zodra hij dit hoort! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: