Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Mamablog | Rituelen bij het naar bed gaan

op 23/10/2015
naar bed

Foto: guillermocinque

Iedere avond breng ik Bjarne naar zijn bedje. Nou ja, dat is niet waar. Wel dat hij naar bed gaat, maar niet dat ik het iedere avond doe. Ik doe het wel vaak, maar ook Daphne brengt zoonlief natuurlijk wel eens naar bed. Alleen ja, als je voornamelijk veel late diensten draait, dan is dat wel eens lastig. Samen met Bjarne heb ik inmiddels een klein beetje een ritueel gecreëerd op het moment dat hij naar bed gaat. Ik vertel je wat we doen en welke liedjes we zingen.

Kleren uit, pyjama aan

Tja, het belangrijkste bij het naar bed gaan is natuurlijk het uitdoen van de kleren en het aantrekken van de pyjama. Hierin probeer ik Bjarne altijd te stimuleren zoveel mogelijk mee te helpen. Niet dat hij hier altijd zin in heeft, maar ik laat bijvoorbeeld een trui half over zijn hoofd hangen (wanneer hij niet te strak zit natuurlijk). Bjarne kan dan zelf de trui over zijn hoofd trekken. Bij het aantrekken van zijn pyjama probeert hij tegenwoordig al zelf zijn handen en armen in de mouwen te doen. En zo kan hij steeds een beetje meer meehelpen bij het aantrekken van zijn pyjama.

Kietelen en knuffelen

Tijdens het omkleden knuffelen en kietelen we altijd nog even. Met mijn vingers “prik” ik dan in Bjarne zijn buik met een schaterlach als gevolg. Vervolgens steekt Bjarne dan vaak zijn handjes uit en probeert mij te kietelen. Dat lukt natuurlijk niet zo goed, maar een beetje acteren kan dan soms geen kwaad 😉 Verder knuffelen we heel veel. Overigens niet alleen bij het naar bed gaan hoor, maar de hele dag door. Alleen bij het naar bed gaan heb ik net wat meer één op één tijd met hem.

heart-71227_640

Nog één liedje

Als de pyjama dan aan is en ook de slaapzak aangetrokken is, dan is het tijd om naar bed te gaan. En dan zingen we altijd nog een liedje van de cd van camping de Paal. De tekst van dat liedje gaat als volgt:

Welterusten, lekker slapen
kruip maar lekker in je bedje
geef je papa maar een knuffel
en je mama snel een zoen

De maan en de sterren
ze zijn lichtjes in het donker
en morgen als je wakker wordt
mag je weer spelletjes gaan doen

Alleen dat ene woordje papa wordt hier dan vervangen door mama. Immers, wij geven elkaar voor het slapen gaan een knuffel en een zoen. Dus dat past helemaal en een papa is hier natuurlijk niet, dus dan is het makkelijker om er lekker mama van te maken. En na het liedje doen we een lampje aan op Bjarne zijn kamer en gaat er een muziekje uit de babyfoon aan zodat hij lekker kan slapen.

Hoe ziet bij jullie het ritueel voor het slapen gaan eruit?


4 responses to “Mamablog | Rituelen bij het naar bed gaan

  1. monica schreef:

    Een slaap ritueel is zo belangrijk. Hier hebben we tanden poetsen dan douchen/bad aankleden dan nog sesamstraat kijken boekje lezen 2 liedjes zingen en op bed. We werken hier met baby gebaren taal dus dat gebruiken we tussen Door. En daarna maar hopen dat ze lief gaan slapen haha

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Bij ons gingen ze naar bed als iedereen bij Sesamstraat naar bed ging. Dat werkte geweldig!

  3. Simone schreef:

    Ahhh wat lief dat jullie zoveel knuffelen. Ik heb (nog) geen kindjes, dus ook nog geen ritueel. Ik lees altijd nog even voordat ik ga slapen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: