Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit | Herfst wandelingen

op 29/10/2015

Het is herfst. Dat zal niemand ontgaan zijn in dit land. Bomen verkleuren, blaadjes vallen naar beneden, het weer verandert. Kortom de natuur verandert en maakt zich op voor de naderende winter. Dit is echter geen reden om binnen te blijven zitten. Ik geef je een tweetal tips voor een lekkere  herfstwandeling.

Brunssummerheide

herfst

Allereerst begin ik dicht bij huis. De Brunssummerheide is een groot natuurgebied wat gelegen is tussen Landgraaf en Brunssum. Hier zijn door Natuurmonumenten een drietal wandelroutes en één trailrun route uitgezet. Meer over deze wandelroutes vind je hier. Verder zijn er op de Brunssummerheide veel dingen te zien en te beleven. Zo is er bijvoorbeeld een grafheuvel en zelfs de bomen die er staan hebben in het verleden een functie gehad.

Natuurlijk zal de Brunssummerheide, en dan met name de Heikop, vanwege het naastgelegen kampeerterrein de Heikop. Dit is de plek waar Nicky Verstappen werd vermist en later dood werd teruggevonden.

Neemt niet weg dat dit een prachtig natuurgebied is om in de herfst te gaan wandelen. Enig nadeel is wel dat in dit deel van Limburg niets echt vlak is en met een kinderwagen is het af en toe lastig om verder te komen over de paden.

Ameland

ameland.jpg

Dan gaan we nu even naar de andere kant van het land. Nou ja, even… wanneer je met de auto en boot reist vanuit Landgraaf ben je ruim vijf uur bezig. Maar gelukkig is het op een blog wel maar even. Aangezien mijn zusje ieder jaar met de familie van haar man naar Ameland gaat leek het haar leuk om ook met onze familie daar eens naar toe te gaan. Normaal kijken we altijd dat we een plek vinden die voor beide kanten van het land een beetje gelijk is qua reistijd, maar dit jaar zijn we dus naar Ameland geweest. Gelijk bij aankomst in de haven van Holwerd had je al echt het gevoel op vakantie te gaan en op de boot was het puur ontspannen.

De eerste dag hebben we niet veel gedaan behalve natuurlijk het huis verkennen waar we zaten. Maar de dagen daarna hebben we toch ook veel gewandeld over het eiland. Door de duinen naar het strand, wat kan je daar mooi wandelen!!!

Er is zoveel meer

Dit waren slechts twee gebieden waar je kunt wandelen. Een bos gebied en de duinen met het strand. Bosachtige gebieden zijn natuurlijk overal wel te vinden, het strand en de duinen niet. Ik vind het heerlijk om langs de zee te wandelen. Even tot rust komen, nergens aan denken, heerlijk gewoon. Alleen jammer dat de zee voor ons zover weg is. Aan de andere kant genieten we daarom des te meer als we wel in de buurt van de kust zijn.

Waar ga jij het liefst een herfst wandeling maken?


One response to “Er op uit | Herfst wandelingen

  1. Jenn schreef:

    Klinkt erg mooi! Ik ging vroeger veel wandelen in de weerribben en de wieden. Nu woon ik er wel verder vandaan, ik ga er niet meer zomaar naar toe voor een wandeling. Maar gelukkig zijn er veel mooie plekken die dichterbij liggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: