Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Food | Mango hapjes uit de oven

op 01/11/2015

einde

Vandaag deel ik een heel eenvoudige manier met je om gezellige fruithapjes te maken.Leuk om te serveren, maar ook heel leuk om met kinderen te maken. Bovendien, fruit is natuurlijk sowieso gezond voor kindjes. Dus vandaag een lekker, makkelijk en snel recept voor je.

Ingrediënten

Mango

Wat heb je nodig voor deze mango hapjes? Even een lijstje.

  • Mango (dit kan natuurlijk vers, ik heb gekozen voor een doos ingevroren mango blokjes)
  • Chocolade (ik koos voor pure chocolade van Lovechock – hierover later een review – maar je kan natuurlijk voor iedere smaak chocolade kiezen)
  • Bladerdeeg
  • Bakpapier (optioneel)

Eventueel kan je nog kiezen voor een geklopt ei om de bladerdeeg te bestrijken, ik heb hier niet voor gekozen. In plaats van mango kan je overigens ook voor andere fruit soorten kiezen. Zo heb ik deze al eens gemaakt met aardbei, druiven en met banaan.

Werkwijze

mangohapjes

Zoals ik al zei is het maken van deze hapjes heel gemakkelijk. Je volgt simpelweg de volgende stappen:

  • Rasp wat chocolade in een kommetje. De hoeveelheid is aan jezelf, het ligt er natuurlijk net aan hoeveel chocolade je aan het hapje toe wilt voegen.
  • Leg de bladerdeeg uit en snijd deze plakjes in vieren. Mocht je nou echt heel groot fruit hebben, dan kan je beter het fruit wat kleiner maken anders worden de hapjes misschien te groot.
  • Indien je vers fruit gebruikt: zorg dan dat je dit in blokjes of plakjes van ongeveer één tot anderhalve centimeter snijdt.
  • Leg een vel bakpapier alvast op de ovenplaat. Deze kan je natuurlijk alvast op het aanrecht leggen, dan kan je ondertussen de oven voorverwarmen.
  • Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C.

Tot zover de voorbereiding. Dat was al makkelijk toch? Dan gaan we nu van de hapjes een geheel maken. Dat gaat als volgt:

  • Neem een vierkantje van het bladerdeeg
  • Leg in het midden een stukje fruit
  • Strooi wat chocolade (naar gevoel) over en om het fruit
  • Vouw het bladerdeeg dicht door de punten naar elkaar toe te vouwen over het fruit heen
  • Duw voorzichtig de hoekjes dicht en leg het hapje op de bakplaat
  • Tijd voor de volgende! Doe dit met alle stukjes fruit en bladerdeeg (In één pakje zitten vaak 10 vellen, dus 40 hapjes)
  • Leg de bakplaat in het midden van de oven en kijk na een minuut of vijf even hoe het met de hapjes gaat. Ze zullen ongeveer een minuut of tien in de oven moeten, maar als ze eerder een kleurtje krijgen kunnen ze er natuurlijk al eerder uit.

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens dergelijke fruithapjes gemaakt met je kindje?


2 responses to “Food | Mango hapjes uit de oven

  1. monica schreef:

    Klinkt lekker al zou ik het zonder de chocolade doen. Vooral voor de kinderen (voeden ze op met zo min mogelijk suiker/snoep/rommel)

  2. Sanne schreef:

    ziet er super lekker uit, ideaal voor een verjaardagsfeestje vind ik zelf. Mango en chocolade dat kan niet misgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: