Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Entertainment | Mijn top drie van mooiste Disney liedjes

op 03/11/2015

Vandaag deel ik mijn persoonlijke top vijf van de mooiste Disney liedjes met je. Daarbij vertel ik je ook meteen waarom ik dit de mooiste liedjes vind. Komt het door de tekst, komt het door het verhaal in de film? Lees verder om mijn antwoorden te weten. En natuurlijk ben ik straks ook heel benieuwd naar jou mooiste Disney liedje. Of naar je top 5.

A whole new world ~ Alladin

disney

Het nummer I can show you the world vind ik persoonlijk het mooiste liedje wat in één van de Disney films voorkomt. De precieze scene kan ik me niet voor de geest halen, maar wanneer ik aan Disney denk, dan is het eerste wat in me opkomt dit liedje. I can show you the world is ook iets wat ik tegen Bjarne zou kunnen zeggen, want ik kan hem natuurlijk de wereld laten zien. Althans, tegenwoordig met internet en televisie kom je al een heel eind, maar het is ook leuk om gewoon eens naar een wereldbol te kijken en te ontdekken wat nou precies waar ligt op de aarde. Of om beelden vanuit de ruimte te bekijken en te zien hoe de aarde er nou echt helemaal uitziet. A whole new world gaat dan open voor een kindje als je hem of haar aan het handje meeneemt om de wereld te laten zien. Als je laat zien hoe mooi zij is en hoe kostbaar.

Colors of the wind ~ Pocahontas

Foto: Pezibear

Foto: Pezibear

Op een goede tweede plaats staat het nummer colors of the wind. Dit komt omdat ik de tekst enorm mooi vind, het zet je toch ook enigszins aan het denken. Het doet je er even bij stil staan dat niet alles zo normaal is als het soms lijkt. Op het moment dat ik dit artikel schrijf hebben wij een enorme stroomstoring hier in Zuid-Limburg. Het is nu nog niet bekend hoelang deze zal gaan duren, maar ik kan je vertellen, rond etenstijd is dit heel vervelend. Met alle buren waren we al aan het bedenken wat we konden eten. Frites? Nee natuurlijk niet, want ook de snackbar heeft geen stroom. Pizza? Nee, hetzelfde verhaal. Dus hoe logisch het ook lijkt dat je dagelijks gewoon maar even ergens eten kunt bestellen of halen. Is het dus niet.

Circle of life ~ The Lion King

Circle of life, het bekendste liedje uit de film The Lion King, wie kent het niet. De cirkel van het leven. Hoe kan je een film mooier verwerken in een lied dan op deze manier. Want in principe komt de hele cirkel van het leven terug in deze mooie film. Een film waarbij ik toch altijd een traantje weg moet pinken, maar dat even terzijde.

Wat is jouw favoriete Disney liedje?


2 responses to “Entertainment | Mijn top drie van mooiste Disney liedjes

  1. jenn schreef:

    Heel mooi! Ik ben gek op disneyfilms, maar een top 3 dat lukt me niet hoor!

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Mijn favoriet is ‘We verven de rozen rood’ uit Alice in Wonderland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: