Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit | Navo basis Geilenkirchen

op 05/11/2015

Een tijdje geleden alweer gingen wij een middagje fietsen. Doel was om de Navo basis in Geilenkirchen (Duitsland dus) te vinden. De Navo basis aldaar is de plaats waar de AWACS toestellen opstijgen. Of wij de basis gevonden hebben lees je in dit artikel.

Route via de GPS

De GPS op Daphne haar telefoon werd ingesteld en de route leek heel duidelijk. Maar al snel bleek dat het pad waar we over heen zouden moeten gaan een zandpad was dat midden tussen het maïs doorliep. Nou, dat hebben we dus maar niet gedaan. We zijn toen een stukje verder gaan fietsen en moesten toen over een paadje met losse stenen. Maar goed, daarna hebben we een verhard pad gevonden en leek het vrij duidelijk waar we heen zouden moeten. Echter, we kwamen bij de hoofdingang van de basis uit wat lag aan de rand van een dorpje. De navigatie werd maar uitgezet en we zijn op gevoel maar op zoek gegaan naar het punt waar je de landingsbaan zou zien.

Niets te beleven

Uiteindelijk vonden we het hek waar de landingsbaan te zien was. Maar… er was niets te beleven. De toestellen stonden netjes op een rijtje naast elkaar en het leek er totaal niet op dat er wat zou gaan gebeuren. Dus dan maar een paar foto’s maken van Bjarne aan het hek van de basis en van de omgeving. Want omdat er natuurlijk vliegtuigen op moeten kunnen stijgen heb je niet heel veel bomen en dergelijke, maar meer heide en zandvlakten. Bovendien is het ook wel heel mooi om de ouderwetse lampen die de vliegtuigen aan moeten geven waar ze heen moeten daar middenin het veld te zien staan.

En toen…

Toen ik nog eens goed naar het basis terrein keek zag ik dat er een vliegtuig aan het bewegen was. Het leek erop dat er toch een toestel de lucht in zou gaan. En jawel hoor, na een paar minuten kwam er zo’n enorme kist op ons af rijden. Daphne stond met haar camera op de plek waarvan wij dachten dat het toestel recht overheen zou gaan. Een meter of twintig op zij stond ik met Bjarne. En… je raad het al… ik stond op de plek waar het toestel recht over heen ging. Zelf vliegen vind ik niets, maar dit vond ik wel zo mooi! Toen we bij waren gekomen van het immense geluid wat zo’n toestel met zich mee brengt zagen we in de verte een toestel aankomen die leek te gaan landen. Of zou hij een doorstart maken? Het laatste bleek het geval. Daphne stond weer in de aanslag met haar camera en ik maakte ondertussen snel een filmpje met mijn telefoon. Kijk mee, hij ging wederom weer recht over mij heen. Ik heb het vliegtuig gevolgd tot ik bijna achterover viel haha.

Weer terug

Toen we weer naar huis wilden fietsen kwam er nog een toestel wat wilde landen. Misschien dat het eerdere toestel daarom ook wel een doorstart moest maken, wie zal het zeggen. Maar het andere toestel bleek dus wel degelijk te landen en dus heb ik die maar even gevolgd met de camera. Bjarne zat inmiddels weer bij Daphne achterop de fiets, dus Daphne kon even geen foto’s maken, vandaar dat ik het nu deed. Ik heb dus echt vanaf het moment net voor de landing tot en met het moment dat het toestel van de landingsbaan af getaxied was vastgelegd.Dit bleek overigens een tanktoestel te zijn. Heel bijzonder om die toestellen eens van zo dicht bij te zien. Want eerlijk is eerlijk, ik hoef nou ook niet iedere dag, week of maand naar de basis toe.

Ben jij wel eens in de buurt van een vliegveld geweest om vliegtuigen te spotten?


3 responses to “Er op uit | Navo basis Geilenkirchen

 1. monica schreef:

  Wat een groot succes is is vliegtuigen kijken op schiphol. Wat een boel stijgt daar op. Echt geweldig

  • Ben schreef:

   Welke plek heb je gestaan. Ik wil daar graag eens gaan kijken.Ik vond geen goede plek.Heb een uur rond gereden.

   • pschmitz schreef:

    In de buurt van waar wij stonden is een voetbalclub gevestigd. Vanaf daar loopt een fietspad achter het vliegveld langs en daar hebben wij gestaan. Ik weet niet precies hoe het daar heet eerlijk gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: