Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Lifestyle | Wat ik leerde door het bloggen

op 07/11/2015

 
Een tijdje geleden gaf een lezer aan het fijn te vinden als ik wat tips zou geven voor het bloggen. Nou zijn er natuurlijk al genoeg blogs waar je tips vandaan kunt halen, dus echt tips ga ik niet geven. Wel ga ik je vertellen wat ik heb geleerd in de drie jaar dat ik blog.

Plannen van artikelen

Iets wat ik zeker geleerd heb en wat nog steeds een valkuil is, is inplannen van artikelen. Ik heb mijn tools om te plannen, maar vaak komt er dan toch weer iets tussen waardoor ik niet kan schrijven en meten loop ik weer achter. Het is mijn streven om zeker één week van tevoren al klaar te zijn met de artikelen voor een week later zodat ik altijd in de toekomst werk en niet zo snel in de knel kom als het gaat om het publiceren van artikelen.

Spreiden van artikelen

Wat ik ook gemerkt heb toen ik begon met bloggen was dat je dan heel veel te vertellen hebt. Daardoor is het wel eens verleidelijk om veel artikelen op één dag te plaatsen. Maar handiger is het dan toch weer om ze te spreiden zodat je gewoon iedere dag wat te vertellen hebt. 

Geduld

Verwacht niet dat je gelijk samenwerkingen en gratis producten krijgt. Ik blog al drie jaar en nu heb ik af en toe eens een product gratis of een samenwerking. De aanbiedingen daarvoor komen vanzelf als je naar volhoudt en leuke, goede artikelen blijft schrijven.

Kortom, vooral doorgaan met bloggen omdat je het leuk vindt zonder daar hele grote verwachtingen voor te hebben.

Wat heb jij ervaren door het bloggen?


One response to “Lifestyle | Wat ik leerde door het bloggen

  1. monica schreef:

    Ik ben nog maar kort begonnen en wat ik het leukste vindt is contact met andere Bloggers. Elkaars blog lezen, volgen en contacten opbouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: