Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Lifestyle | De zin van het leven

op 14/11/2015

  
Ken je dat? Van die dagen dat je je afvraagt wat nou eigenlijk de zin van je leven is? Niet dat ik ze heel vaak heb hoor, maar afgelopen week was er weer zo’n dag. Ik neem je mee in het hoe en waarom van die dag en probeer een definitief antwoord te vinden op de zin van het leven.

Druk

Soms ben je zo ontzettend druk met van alles waar je mee bezig bent. Je hebt je huishouden, je werk, je gezin en nog zoveel andere dingen waar je mee bezig bent. Ik ben bijvoorbeeld ook veel bezig met mijn blog en met de site van Daphne om te zorgen dat die up to date blijft. Daarnaast ben ik voor haar bezig met het maken van facturen en offertes, de boekhouding en natuurlijk het beantwoorden van mijn eigen mailtjes en dergelijke. Dus zoals je leest ben ik behoorlijk druk. En dat is wel eens heel erg veel. Zoveel dat ik soms het overzicht even kwijt ben.

Angst

Situaties zoals bijvoorbeeld gisterenavond in Parijs maken wel eens dat ik in angst leef. Wat gaat er nog komen, hoever moet het nog gaan? Zal er ooit een einde aan deze conflicten komen waardoor ook wraakacties, zoals die in Parijs lijken te zijn, tot het verleden gaan behoren? Ik weet het niet, kan er alleen maar op hopen. Hopen terwijl je diep van binnen ook eigenlijk wel beter weet. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook wij slachtoffer worden van een vergeldingsactie of aanslag.

Zin van het leven

Wat is dan nog de zijn van het leven? Hoe zorg je ervoor dat je zonder angst leeft? Dat je je leven niet laat lijden door alle narigheid wat er in de wereld gebeurt? Een pasklaar antwoord heb ik daar niet op. Maar ik denk dat het goed is om wel stil te staan bij het gebeurde maar tegelijkertijd ook gewoon door te gaan met het leven van alle dag. Want zoals de, eerder dit jaar vermoorde, hoofdredacteur van het Franse satire magazine Charlie Hebdo zei:

De kans dat jij op je fiets door een auto geschept wordt en overlijdt, is vele malen groter dan dat je betrokken raakt bij een terroristische aanslag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: