Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Food | Lovechock chocolade

op 15/11/2015

lovechock

Enige tijd geleden ontving ik een persbericht met als titel: Nieuw van Lovechock: Rauwe chocolade in tabletvorm. Heel eerlijk? Ik dacht eigenlijk altijd dat chocolade iets was wat uit rauwe bestanddelen bestond. Natuurlijk weet ik wel dat hier nog wat dingen aan toegevoegd worden, maar het proces kende ik niet. In ieder geval was ik wel geïnteresseerd in het persbericht. Zo geïnteresseerd dat ik besloot een sample aan te vragen. Vandaag daarom een review over deze chocolade.

Missie

In het persbericht werd de missie van Lovechock, het bedrijf achter de chocolade dus, als volgt beschreven:

Het chocoladebedrijf heeft de missie om met haar producten van pure rauwe cacao de harten van mensen te openen en daarmee liefde te verspreiden. Naast de bar en de rocks, lanceert Lovechock de tablet: een donkere, rechthoekige plak chocolade van 70 gram met minstens 84% rauwe cacao en bijzondere superfoods. Dus nog meer goodness om te delen en om samen van te genieten.

Na mijn verzoek om een sample kreeg ik van iedere tablet chocolade één exemplaar. Dat betekende dus dat ik drie tabletten chocolade ontving van 84%, 85% en 86% rauwe cacao. Daarnaast waren er dus ook zogenaamde superfoods aan de tabletten toegevoegd. Inmiddels heb ik ze geproefd en kan ik je laten weten wat ik ervan vind.

Blueberry & Hemp Seed

LR - Lovechock Tablets Blueberry & Hemp seed

Lovechock schrijft over de tablet chocolade met bosbessen en hennepzaad het volgende:

De paarsblauwe bes is een vitaminebom met veel antioxidanten. Daarnaast zit er vitamine K en C in en het essentiële mineraal mangaan. Bosbessen helpen tegen veroudering. In deze tablet zijn ze gecombineerd met hennepzaad. Hennepzaad is het meest voedingsrijke zaad ter wereld, want het bevat alle essentiële aminozuren en is toch licht verteerbaar. Blueberry & Hemp Seed heeft een cacaogehalte van 84%.

Almond & Baobab

LR - Lovechock Tablets Almond & Baobab

Over de tablet chocolade met amandelen en Baobab schrijft Lovechock het volgende:

Baobab-bomen zijn Afrikaanse woudreuzen die wel dertig meter hoog kunnen worden. In één baobab-vrucht zit honderd keer meer vitamine C dan in tien verse sinaasappelen. Bovendien heeft deze vrucht een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel. De amandel is gezond dankzij een flinke hoeveelheid vitamine E, calcium, magnesium en potassium (kalium). Almond & Baobab heeft een cacaogehalte van 85%.

Sweet nibs & sea salt

LR Lovechock Tablets Sweet nibs & Sea salt

Over deze derde tablet met “sweet nibs” en zeezout schrijft Lovechock dit:

Het snufje Keltisch zeezout in deze tablet geeft de smaak een verrukkelijke verfijning. Daarnaast balanceert natuurlijk zout de energie in het lichaam en bevat tachtig spoorelementen die het lijf nodig heeft. De combinatie met zachte dadel doet denken aan de smaak van zoute karamel. De crispy stukjes cacao nibs van pure cacaobonen staan bol van antioxidanten en vezels. Sweet Nibs & Sea Salt heeft een cacaogehalte van 86%.

Wat vind ik van de chocolade?

Pure chocolade vind ik altijd erg lekker. Echter, het was wel even wennen aan de smaak van deze chocolade. De meeste pure chocolade die je in de supermarkt koopt is natuurlijk  bewerkt en bestaat uit ongeveer 70% cacao. Dus de Lovechock tabletten met 14 tot 16% meer cacao was wel even wat bitterder. Maar door de toevoegingen van de zogenoemde superfoods die ook in de tabletten zitten geeft het toch een heel lekker geheel. Ik vond zelf het paarse tablet het lekkerst met de bosbessen en hennepzaad. Maar ook de andere twee tabletten waren heel lekker. Zou ik het zelf kopen? Ik weet het niet. De tabletten zijn natuurlijk wel een stuk duurder dan de standaard chocolade in de supermarkt. Maar van deze tabletten eet je niet zomaar in één keer alles op, dus je bewaart het ook langer.

Algemene informatie over Lovechock

Verkooppunten:              Lovechock Tablets zijn verkrijgbaar bij EkoPlaza, Marqt en de meeste biologische winkels en webshops
Verkoopadviesprijs:            € 3,99 (70 gram)
Website:                                www.lovechock.com
Facebook:                              www.facebook.com/lovechock
Instagram:                             lovechock­_official

Ben jij een grote chocoladeliefhebber? Zou jij deze chocolade kopen? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Voor meer informatie zie mijn disclaimer.


4 responses to “Food | Lovechock chocolade

 1. Astrid schreef:

  Hey Patricia,

  Wat interessant! Ik ben zelf echt dol op pure chocolade en dit maakt me toch wel nieuwsgierig. Al ben ik wel een beetje bang dat het toch iets te bitter voor mij zal zijn. Misschien moet ik toch maar eens eentje gaan uitproberen, de paarse lijkt mij ook het lekkerst 🙂 .

  Liefs!

  • pschmitz schreef:

   Ze zijn wel bitter maar door de toevoeging van de superfoods vergeet je dat snel. Ik zou zeker eens een tablet gaan proberen.

 2. monica schreef:

  Klinkt heerlijk. Dit Is vast ook heerlijke chocolade om te gebruiken tijdens bakken en koken.

  • pschmitz schreef:

   Inderdaad voor het bakken zijn ze ook heel erg lekker. Ik heb laatst bladerdeeg hapjes met fruit en chocolade gemaakt. En dat was dus de chocolade van Lovechock.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: