Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Entertainment | Grease

op 17/11/2015
Grease

Foto: Roy Beusker

Afgelopen zaterdag bezochten wij de musical Grease. Ik benoemde dit eerder al even kort in mijn artikel, maar beloofde je een uitgebreidere review.Vandaag is het dan zover. Wat vond ik van de musical, het verhaal, het decor en de spelers? Ik ga het je allemaal vertellen.

Het verhaal

Tja, moet ik je dat echt nog vertellen? Ik denk het niet eigenlijk. Maar voor de volledigheid doe ik het toch maar even in het kort.

Grease vertelt het verhaal over tieners Danny en Sandy die samen een romantische zomer hebben beleefd. Maar nu het nieuwe schooljaar weer begint, laten de stoere Danny en de brave Sandy hun ware gevoelens niet zien in het bijzijn van hun vriendengroepen; de Pink Ladies en de T-Birds. Dat zorgt uiteraard voor de nodige teleurstellingen, twijfels en andere liefdesperikelen. Een danswedstrijd brengt de twee geliefden weer samen, maar niet voor lang. Dan verandert Sandy van een schoolmeisje in een sexy vamp…

Bron

Cast

Wat vond ik van de cast? Toen wij de musical bezochten speelden beide hoofdrolspelers: Vajèn van den Bosch en Tim Douwsma. Tim had ik nog nooit zien spelen, maar stiekem hoopte ik op Ferry Doedens. Maar ach, je kunt nou eenmaal niet alles hebben he 😉 Helaas voor mijn schoonmoeder speelde René van Kooten die avond niet, maar gelukkig voor mij was Tommie Christiaan er dan weer wel.

Ik moet heel eerlijk opmerken dat Tim Douwsma een beetje houterig overkwam te midden van alle musical sterren. Maar laten we eerlijk zijn, hij is zo als zanger bij een musical gekomen, waar vele andere spelers een musical opleiding hebben gevolgd. Dus die hebben sowieso een voorsprong. Je zag heel af en toe dat Tim een klein pasje oversloeg, maar over all zat het er allemaal wel heel goed uit. Het is niet zo dat Tim heel erg opviel in het geheel. En dat zal ook alleen maar minder worden want oefening baart kunst natuurlijk. Qua zang en spel vond ik hem verder wel heel erg goed, en dat is bij een musical natuurlijk toch ook wel een hele belangrijke factor. Bovendien kon je wel nu al een verschil zien met één van de eerdere optredens waarbij ik Tim in actie zag, dus gegroeid is hij zeer zeker.

De andere spelers vond ik overigens ook geweldig. Ik had Vajèn al wel eens gezien in een kleinere rol, maar ook een grote rol als deze kan ze prima dragen. Wat ik wel jammer vond, maar ook wel weer begrijpelijk is dat bepaalde stukken uit de film misten. Bijvoorbeeld de scene in de film waarbij de auto’s racen. Maar dat is in een musical natuurlijk moeilijk te verwerken. En dat is dan ook wel weer heel goed opgelost in de musical want, de race was wel gepland, maar de andere partij bleek niet te zijn gekomen.

Eerbetoon

Natuurlijk was zaterdag de eerste dag na de verschrikkingen in Parijs. En heel eerlijk? Ergens voelde het raar om naar het theater te gaan. Maar hé, ik laat die terroristen een ontspannend avondje toch niet verpesten? Voor aanvang van de voorstelling kwam één van de backstage medewerkers van Stage Entertainment het podium op en kwam voor het doek staan wat nog dicht was. Zij refereerde even aan de aanslagen in Parijs en gaf aan dat met de aanslagen in het achterhoofd de musical gespeeld zou worden en dat de cast er een feestje van zou maken. En dat is ze gelukt. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan even de trailer hieronder. Wil je kaarten boeken? Kijk dan even op de website voor speeldata en prijzen. Overigens kan je op de website ook een lijst vinden met wanneer Tim Douwsma de rol van Danny Zucko speelt en wanneer Ferry Doedens deze speelt. Dat kan je dus helpen bij het beslissen welke datum je de show wilt bezoeken.


2 responses to “Entertainment | Grease

  1. monica schreef:

    Leuk! Al trekt deze musical me niet. Nou ga ik sowieso amper heen maar heb de film al zo vaak gezien dat ik dan niet ook nog naar een musical hoef. net zoals dat je boeken hebt van dezelfde films, ik lees dan het boek, of kijk de film, niet allebei 😉
    maar een leuke avond is natuurlijk het belangrijkste.

  2. Bertine schreef:

    lijkt mij echt een enorm gave musical! ik houd niet zo van musicals maar deze wil ik gewoon zien! eerlijke en leuke review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: