Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Entertainment | Top2000 hits

op 24/11/2015

muziek

Het is weer zover! Van 20 tot en met 27 november kan je weer stemmen op de nummers die volgens jou zeker niet mogen ontbreken in de Top2000 van NPO Radio 2. En daar wordt natuurlijk alweer volop gehoor aan gegeven. Ook ik heb gestemd en vertel je in dit artikel waarop en waarom. Lees je mee?

Traditie

Sinds 1999 is dit een jaarlijks terugkerend evenement op de Nederlandse radio. Eerst heb je Serious Request van NPO 3FM, daarna wordt hier thuis overgeschakeld op NPO Radio 2 voor de Top2000. De Top2000 luister ik dan ook altijd trouw zoveel als ik kan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Zeker op oudejaarsavond staat de tv aan samen met de radio zodat we niets hoeven te missen en zeker het laatste uur gaat altijd heel langzaam de volumeknop toch wel iets harder. Maar waar stem ik nou op? Ik zet een paar nummers voor je onder elkaar die ik toelicht en uiteraard laat ik je ook weten waar je mijn hele lijst kunt zien.

Imagine ~John Lennon

Imagine is een nummer dat we ongetwijfeld allemaal wel kennen. Een nummer wat over het algemeen voornamelijk tijdens de kerstperiode veel gedraaid wordt, maar nu natuurlijk na het drama in Parijs al veel eerder gedraaid wordt en sinds die tijd staat dit nummer min of meer centraal voor eenheid en verlangen.

Bed of roses ~ Bon Jovi 

Bed of roses is het nummer wat eigenlijk als een rode draad door ons leven heen loopt. Dit is het nummer waarbij in Heerlen op 28 juli 2006 de stroom op het podium uitviel waardoor we maar naar Daphne haar flat gingen. En daar ontstond onze relatie. Bed of roses is ook het nummer waarbij Daphne mij ten huwelijk vroeg op 24 mei 2008 en het nummer wat gedraaid werd toen wij als getrouwd stel de Italiaanse villa van Mondo Verde verlieten. Een bijzonder nummer voor ons dus wat ik, schaam schaam, bijna vergeten was aan de lijst toe te voegen.

David’s song ~ The Kelly Family

Tja, The Kelly Family mag in mijn lijstje niet ontbreken natuurlijk. En dit nummer, David’s song, staat al jaren in de Top2000. Wel steeds een beetje lager, maar toch, hij staat er nog steeds in. Het is en blijft ook gewoon een mooi nummer en het stukje waar papa Kelly spreekt vind ik ook zo mooi. “Remember there’s nothing you can’t do!”

Iedereen is van de wereld ~ The scene

“Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!” Iets wat ik af en toe wel eens keihard uit wil schreeuwen wanneer ik op het nieuws weer berichten hoor en zie van onrecht in de wereld. Van mensen die menen zomaar de levens van anderen te mogen nemen om wat voor redenen dan ook. Bij alle artikelen zoek ik de officiële videoclip, maar bij dit nummer heb ik dat bewust niet gedaan. Ik heb voor dit nummer gekozen voor een fragment uit RTL Late Night van april vorig jaar. Wellicht één van de laatste keren dat Thé Lau dit zelf nog echt kon zingen.

Jouw liedje ~ Claudia de Breij

Geen nummer uit de keuze lijst van NPO Radio 2, maar wel een nummer wat in mijn persoonlijke top 25 voor de Top2000 zeker niet mag ontbreken om twee redenen. Ik ben toch wel lichtelijk fan van Claudia de Breij en haar muziek en ik heb dit nummer natuurlijk zelf gezongen tijdens de doop van Bjarne. Van dit nummer kon ik geen officiële clip vinden, vandaar een optreden bij Pauw&Witteman.

Mijn hele lijst vind je hier.

Welk nummer mag volgens jou echt niet ontbreken in de Top2000? En heb jij al gestemd?


One response to “Entertainment | Top2000 hits

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik heb nog niet gestemd, en doe dit eigenlijk ook nooit. Misschien toch eens naar gaan kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: