Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blog | Sinterklaas tag

op 25/11/2015

1. Ga je met de kids naar een intocht?

Tijdens de landelijke intocht blijven we thuis kijken voor de televisie.

2. Schoen zetten, hoe vaak?

Wij hebben geen vaste dagen waarop Bjarne zijn schoentje mag zetten. Als wij zoiets hebben van hij kan hem zetten dat doet hij dat. Maar als hij straks groter is, dan zullen we natuurlijk wel meer structuur hierin aanbrengen.

3. Zelf pepernoten bakken?

Dit jaar niet, maar ook nu weer, als Bjarne wat groter is en zelf mee kan helpen, dan zullen wij dit zeker wel gaan doen. Als is het maar omdat het zo gezellig is om samen te bakken.

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Bjarne heeft nog geen verlanglijstje, maar als hij deze zou hebben zou hij waarschijnlijk vol staan met vanalles van toet toet en zoef zoef van V-tech.

5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?

Ja, wij hebben het raam versierd. Daarnaast ligt er op de salontafel een plastic tafellaken waar pakjes op afgebeeld staan. Verder hebben we weinig versiering in huis, maar dat maakt ook niet uit.

6. Je favoriete Sinterklaas lekkernij?

Kikkers en muizen. Je weet wel, die chocolade diertjes gevuld met fondant. Nadeel is alleen dat als ik daar een hele zak van heb, ik deze ook meteen op eet. Er zitten ook zo weinig in een zak haha.

7. Welke chocoladeletters koop je?

Dit jaar geen denk ik. Vorig jaar kocht ik de A, B, D, M, P en T

8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?

Allebei. Wij gaan naar de Sinterklaasvieringen van mijn werk en het werk van Daphne en daarnaast hebben we Sinterklaas bij omi in Landgraaf en opa en oma in Assen.

9. Welk Sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?

Sinterklaas kapoentje, gevolgd door Sinterklaasje bonne bonne bonne.

10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?

Ja. De standaard internet gedichten vind ik sowieso niets aan en tja, als je dan toch gedichten schrijft, dan dus ook maar Sinterklaas gedichten.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Het hele jaar door eigenlijk. Zodra wij wat zien dan wordt het gekocht, alleen doordat we ook lootjes trekken wordt er dus ook tijdens de Sinterklaasperiode gekocht.

12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkje maken?

Leuk, maar Bjarne is daar nu nog wat klein voor. Het enige wat we wel doen is het kleuren van een kleurplaat en natuurlijk van de schoentjes die in de supermarkt en de dierentuin gezet kunnen worden. En ja, die schoentjes zetten wij dan in elkaar.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Eerlijk? Nee, dat laat ik liever doen.

14. Met wie vier je pakjesavond?

Wij vieren pakjesavond dit jaar twee keer: één keer met mijn schoonmoeder en haar vriend en de oma (omi) van Daphne en één keer met mijn ouders, zusjes, nichtjes, zwager en oma’s. En natuurlijk zijn wij dan zelf ook daarbij.

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?

Action. En dan natuurlijk ook weer het hele jaar door.

16. Kijk je samen met het gezin Sinterklaas op televisie?

Ja, wij kijken altijd samen naar het Sinterklaas journaal. Tenzij Daphne moet werken, dan kijk ik alleen met Bjarne. Het is alleen een beetje jammer dat het Sinterklaas journaal om 18.00 uur wordt uitgezonden aangezien wij normaal geen televisie aan hebben onder het eten. Maar nu dus even wel.

17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

Dat Sinterklaas bij mijn moeder op het werk kwam. En dan niet zozeer Sinterklaas zelf, maar daar was altijd een man die op een accordeon speelde en die stotterde enorm. Maar wij dachten altijd dat hij zo stotterde omdat hij bang was voor Sinterklaas.

18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Zeker weten. Net als dat Zwarte Piet gewoon moet blijven. Het is een Nederlands feest wat we rustig mogen houden zoals het hoort. We hoeven niet altijd alles aan te passen voor mensen die menen alles te kunnen veranderen.

19. Wat vind je leuker Sinterklaas of Kerstmis?

Hier kan ik eigenlijk niet echt een keuze in maken. Het heeft allebei wat. Sinterklaas is natuurlijk vooral leuk omdat Bjarne het zo geweldig vindt en bovendien is het leuk om samen cadeautjes en gedichten te kunnen lezen en uitpakken. Maar Kerst is voor mij toch ook een feest van samenzijn en even stilstaan bij wat je hebt. Kijken naar de rijkdom die je eigenlijk bezit hoe arm je soms misschien ook bent.

20. Ben je blij als het 6 december is?

Omdat Sinterklaas dan weer naar Spanje gaat? Nee niet persé. Trouwens, 6 december gaat hij eerst nog bij ons aan om Sinterklaas te vieren. Maar ik vind het een leuke periode en ben niet persé blij als het voorbij is. Je rolt dan toch gelijk door de Kerst in.

Tot zover deze tag. Voel je vrij hem over te nemen. Wat vind jij van het Sinterklaasfeest?


2 responses to “Blog | Sinterklaas tag

  1. Monica schreef:

    wat een leuke!! Ik wil hem ook doen.

  2. jenn schreef:

    Leuke tag! Volgens mij heb ik deze al eens ingevuld 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: