Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit | Bella Italia

op 26/11/2015

Bella Italia

Vandaag geef ik je weer een restaurant tip. Net als mijn laatste restaurant tip is dit ook weer een restaurant in Assen. Tja, ik ben nou eenmaal een Assense. Vandaag ga ik voor Italiaans bij de, naar mijn mening, beste pizzeria van Assen. Bella Italia. Ga je met me mee?

Traditie

Het bezoeken van Bella Italia behoort bij mij in de vriendenkring bijna tot een traditie. Of misschien is het wel al een traditie. Een jaarlijkse traditie. Die eigenlijk veel vaker plaats zou  moeten vinden, maar ja, de agenda’s en de afstand tussen Landgraaf en Assen spelen nog wel eens parten helaas. Maar wat is nou die traditie? Dat is dat wij tijdens de TT-nacht (traditioneel de vrijdag voor de TT) met een, steeds groter wordende, groep vrienden uit gaan eten. En dat eten doen we dus bij Bella Italia.

Nadeel van een groter wordende groep is wel dat de plekjes op het terras steeds schaarser worden. Tijdens de TT-nacht is het namelijk niet mogelijk om te reserveren. Het is dan gewoon te druk om tafels vrij te houden voor reserveringen, dus je moet eigenlijk gewoon heel op tijd bij het restaurant zijn als je met een grote groep bent. Tenminste, als je buiten wilt zitten. Dit jaar zijn we voor het eerst binnen gaan zitten omdat er buiten simpelweg geen plaats genoeg was om een grote groep neer te zetten.

Favoriet gerecht

Mijn favoriete gerecht is uiteraard een pizza. Namelijk de pizza Del Re (nummer 112 op de kaart). Dit is een pizza met:

 • Tomatensaus
 • Kaas
 • Ham
 • Salami
 • Spek
 • Rosbief
 • Ossenhaas
 • Ananas
 • Pepers
 • Champignons
 • Paprika in tomatensaus

Een goed belegde pizza dus. En heel eerlijk? Af en toe ook best wel een uitdaging om hem op te krijgen haha. Maar ik heb nog nergens een zo goed belegde pizza gegeten die zo lekker is.

En natuurlijk is er ook nog een dessert welke tot mijn favorieten behoort. Namelijk de Forma di canella. Ja inderdaad, kaneel dus. Dit toetje is eigenlijk een buidel van een laagje marsepein met daarin kaneel roomijs en echte stukjes kaneel.

Oh ja en dan is er nog de Bastogna di Caramello. Die kan ik je wel beschrijven, maar daar kan ik je beter een foto van laten zien.

bastogne

Over Bella Italia

Bella Italia is niet voor niets al 40 jaar een begrip in Assen. Bella Italia staat namelijk voor kwaliteit, traditie, zorg en welwillendheid. Vier begrippen die duidelijk merkbaar zijn bij ieder bezoek wat je brengt aan het restaurant. Wil jij hier ook een hapje eten? Hieronder volgt het adres:

Markt 4 – 5
9401 GS Assen

Op de website van Bella Italia vind je ook het telefoonnummer van het restaurant. Dit is belangrijk omdat telefonisch reserveren de voorkeur heeft gezien de populariteit van het restaurant.

Wat is jouw favoriete pizza? Of waarmee zou je een pizza beleggen als je het zelf mocht doen? Laat het me weten in een reactie!


One response to “Er op uit | Bella Italia

 1. Janny Heres schreef:

  yes een super pizzeria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: