Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Overdenking | Vertrouwen in jezelf

op 29/11/2015

Vertrouwen

Vertrouwen in jezelf. Zelfvertrouwen hebben. Het klinkt zo eenvoudig, maar is het dat ook? Er zijn zoveel factoren die maken dat je aan jezelf en het vertrouwen in jezelf kunt gaan twijfelen. Maar waarom? Je bent toch goed zoals je bent? Wie of wat maakt dan dat je toch het vertrouwen in jezelf kunt verliezen?

Vertrouwen

Vertrouwen is een mooi en breed begrip. Je kunt vertrouwen hebben in mensen, in jezelf, in je eigen kunnen in misschien die ene sporter op tv of je favoriete voetbalclub. Vertrouwen is er in allerlei vormen. Maar het vertrouwen kan ook heel snel gebroken worden. Vertrouwen gaat daarbij misschien wel samen met verwachten. Wat als een verwachting verbroken wordt? Dan zakt het vertrouwen vaak ook. Vertrouwen in bijvoorbeeld wereldvrede is ook iets wat, bij mij althans wel, behoorlijk zakt.

Balans

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen vertrouwen en verwachting. Wanneer je verwachtingen niet te hoog gespannen zijn, dan zal ook het vertrouwen niet snel geschaad worden. Ook hierbij ligt het natuurlijk wel weer aan de situatie waarin je je bevind, maar is dat niet voor alles in het leven?

Veilig

Maar wanneer kan vertrouwen nou ontstaan? Wat is daarvoor nodig? Ik denk dat één van de belangrijkste factoren toch wel het gevoel van veiligheid is. Wanneer je je niet veilig voelt in wat voor situatie ook, dan zal het heel moeilijk zijn om te vertrouwen op het goede. En wat dat betreft kan een ieder al beginnen met het geven van veiligheid aan een kind opdat vertrouwen al in de basis van een kinderleven meegegeven wordt.

Wat doe jij om vertrouwen te houden?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: