Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blog | Het fijne van bloggen

op 02/12/2015

Structuur

Vandaag vertel ik je wat ik nou zo fijn vind aan bloggen. En nee, dan gaat het niet alleen over producten die je kunt krijgen, want er is zoveel meer wat het bloggen leuk maakt om te doen! Lees je met me mee?

Gratis

Ok, laat ik dan maar met die gratis producten beginnen, dan hebben we dat gehad. Want ja, ook gratis spullen zijn natuurlijk leuk. Maar ze moeten wel bij me passen of bruikbaar zijn. Op mijn blog heb je bijvoorbeeld hoesjes voor mijn telefoon voorbij zien komen en een nieuwe batterij. Dit waren gewoon dingen die op het moment dat er een verzoek tot samenwerking binnenkwam toevallig ook wel heel goed van pas kwamen. Nou ja, en dan neem ik het aan en ga de samenwerking aan. Belangrijk bij een samenwerking vind ik wel dat ik gewoon eerlijk mag zijn over het product en de verleende diensten. Immers, alleen maar een mooi praatje daar heb je ook niets aan als je een goed product wilt bestellen. Soms vragen bedrijven wel eens om een voorproefje van het artikel, maar daarna nog iets aanpassen doe ik eigenlijk niet, tenzij er een schrijffout of iets dergelijks in zit.

Verdienen met bloggen

Natuurlijk is het ook heel leuk als je kunt verdienen met bloggen. Maar ook dat is voor mij niet het belangrijkste. In de sidebar van mijn blog (of op de mobiele versie helemaal onderaan) zie je een paar reclame banners staan. Zou je daarop klikken en diensten afnemen, dan verdien ik daar een klein percentage op. Evenals wanneer je iets zou bestellen via bol.com en daar een link van mijn blog bij gebruikt. Zoals dus de link hiervoor. Het maakt daarbij vervolgens niet uit wat je bestelt en kost jou ook niets extra’s.

smilie-495999_640

Schrijven over wat je leuk vindt

Maar genoeg nu over geld en andere zaken. Wat ik een van de leuke dingen aan bloggen vind is dat je kunt schrijven over wat je wilt en wat je leuk vindt. Dat is ook de reden dat ik begon met bloggen. Een plekje op het internet hebben waar je gewoon kunt vertellen wat jij wilt en een plekje dat je in kunt richten zoals jij het wilt. Je kunt het zien als een soort dagboekje wat iedereen kan lezen. En je kunt hier zo open zijn als je zelf wilt.

Nieuwe contacten

Iets anders wat ik leuk vind aan het bloggen is de nieuwe contacten die je krijgt door het bloggen. Zowel door de reacties op de artikelen, maar ook door de groepen op Facebook en de what’s app groep waar ik sinds kort bij zit. Daardoor heb je op net een andere manier contact met je blog collega’s. Want ja, ik zie ze meer als collega dan als concurrent.

Wat vind jij het leukste aan bloggen? Of aan het lezen van blogs?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: