Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Beauty | Make up en ik

op 07/12/2015
make up

Foto: Sjajolika

Ik ben niet iemand die veel make up gebruikt. Sterker nog, ik gebruik het eigenlijk helemaal niet. Ik neem er simpelweg de tijd niet voor om iets op te doen, al is het maar mascara. En toch wil ik het meer gaan doen. Maar waar moet ik beginnen?

Tijd

Het belangrijkste argument wat ik altijd op geef als mij gevraagd wordt waarom ik geen make up draag is eigenlijk altijd: “ik heb er geen tijd voor om ’s morgens voor de spiegel te gaan staan.” Maar beter kan ik natuurlijk zeggen: “Ik maak er geen tijd voor om ’s morgens voor de spiegel te gaan staan. Want, laten we eerlijk zijn, zo heel veel tijd hoeft het toch niet te kosten als je make up op doet?

Wat?

Maar wat heb je nou nodig als je eigenlijk de make up goed wilt doen? Ik beperk het meestal tot mascara. En sinds kort gebruik ik een dagcreme. Maar ik moet er dan wel weer aan gaan denken dat ik ’s avonds ook mijn gezicht weer schoonmaak, want ik heb vaak de neiging om gewoon in bed te duiken na een lange dag werken en er verder niets meer aan te doen. Heel af en toe heb ik wel wat oogschaduw op, maar ik weet eigenlijk nooit goed wat nou precies bij mijn gezicht past enzo. Daarom beperk ik mij meestal tot blauw tinten. En ik gebruik afwisselend zwarte of blauwe mascara die overigens wel altijd waterproof moet zijn.

Tips

Tips met betrekking tot kleur of gebruik van make up zijn natuurlijk altijd welkom, want heel eerlijk? Ik weet het echt vaak niet. Wat zijn kleuren die passen bij blauwe ogen? Wat zijn kleuren die me zullen staan? Want ik ben niet echt van het experimenteren. Bovendien, hoe “uitbundig” moet je uitpakken op ieder moment van de dag? Dus ik zou zeggen:

Wat zijn jou tips met betrekking tot make up? En wat vind jij fijne merken?


2 responses to “Beauty | Make up en ik

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind make-up doen te veel werk. En dan moet je het er ook nog weer afhalen… Ik gebruik het dus gewoon niet. Lekker makkelijk.

 2. monica schreef:

  persoonlijk vind ik blauwe mascara echt vreselijk.
  Ik zou je kunnen adviseren om eens een workshop te gaan volgen bij douglas.
  Dit heb ik ook gedaan, je krijg enorm veel tips en kan meteen thuis aan de slag.
  En nadien … krijg je van mensen om je heen te horen dat je er zo geweldig uit ziet, tenminste dat was hier wel het geval. Weg met mij als slonzige moeder op het schoolplein, maar een hippe en goed uitziende moeder (zonder wallen door daan die nog 3 x per nacht wakker is zucht…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: