Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Lifestyle | De mooiste tijd van het jaar?

op 12/12/2015
Kerst

Foto: Geralt

“It’s the most wonderful time of the year” wordt gezongen in één van de vele kerstnummers op de radio. De mooiste tijd van het jaar. Maar hoe beleef ik dat? En hoe bereik ik zelf een beetje sfeer in huis? Ik vertel het je vandaag.

6 december

Ja, vanaf 6 december begin ik pas echt aan kerst te denken. Eerst Sinterklaas het land uit, en pas daarna wil ik me bezig houden met de kerst. Uitzondering is natuurlijk wel tijdens de repetities op vrijdag avond van het koor, want daarbij moet je wel al eerder beginnen met de kerst wil je een beetje een aardig repertoire hebben. En dat is volgens mij ook dit jaar wel weer gelukt. Maar verder zie je mij dus voor 6 december niet echt in de weer met kerst. December heeft al zoveel feestdagen in de maand dat ik niet wil dat alle feestdagen hier in huis tegelijk hun aandacht krijgen. En daarom houd ik 6 december dus wel aan. Dit jaar echter hadden we op 6 december Sinterklaas op bezoek bij mijn ouders, dus werd de kerst nog een dagje later.

Kerstmuziek

Wat ik vooral heel leuk vind aan de kerstperiode is de kerstmuziek op de radio. Heerlijke meezingers waar je vooral gewoon mee moet zingen of het nou zuiver is of niet. Maar toch is het altijd wachten op dat ene liedje. Tot dat ene liedje op de radio gedraaid wordt, dan is het pas echt de tijd voor kerst. Want wanneer ik Flappie van Youp van ’t Hek op de radio hoor, dan weet ik dat de kerst eraan komt. Nee flauwekul, maar dat nummer hoort voor mij toch ook wel echt bij kerst. Andere nummers die ook echt bij kerst horen zijn voor mij bijvoorbeeld:

  • Wham ~ Last Christmas
  • Band Aid ~ Do they know it’s Christmas time
  • Mariah Carey ~ Santa Clause is coming to town
  • John Lennon ~ Imagine

Sfeer

Bij kerst hoort natuurlijk ook sfeer. Sfeer ontstaat onder andere door lichtjes, kaarsen en warmte in huis. Daarbij licht het er natuurlijk wel aan wat voor lampjes je hebt. Ik bedoel, die hele felle lampjes die geven wel licht, maar zullen weinig sfeer brengen. Terwijl de lampjes met het meer gele licht misschien wel sfeer geven, maar weinig licht. Daarom hebben wij bijvoorbeeld voor het raam wel een tak groen (kunst overigens) hangen met gele lampjes erin, maar op de vensterbank staan ook nog eens twee schemerlampjes die ook wat licht uitstralen de kamer in en natuurlijk naar buiten. In de kamer zelf hebben we een klein boompje waar dan weer wel meer het witte licht in zit. Maar dat geeft dan ook genoeg licht om de rest van de kamer een beetje te belichten. Ja, en dan hebben we nog de klok op de tijdschakelaar.

Tja en dan kaarsen. Nu ik dit schrijf zijn helaas onze waxinelichtjes op, dus die moeten nodig weer gekocht worden. Maar waxinelichtjes vind ik altijd wel heel fijn om te kunnen branden in de kamer. In de waxinelichthoudertjes natuurlijk die wij rond hebben staan. Dan geven ze net weer wat meer licht dan wanneer ze enkel een vlammetje laten zien. Alleen bij de boeddha op de kast vind ik het dan weer niet erg als je het vlammetje duidelijk ziet. Maar verder vind ik het toch altijd wel mooi als het kaarsje zorgt dat er wat meer licht de kamer instraalt door het houdertje waar ze in zitten. Dus over het algemeen brand ik eigenlijk best heel veel kaarsen. Daarnaast heb ik ook heel graag onze geurbrander van Lampe Berger aan. En dan? Genieten maar.

Wat doe jij om in de kerststemming te komen?


One response to “Lifestyle | De mooiste tijd van het jaar?

  1. De mediator schreef:

    Ik vind Sinterklaas en kerst ook de mooiste tijd van het jaar. Het is de enige tijd in het jaar dat mensen echt aan elkaar denken. Het mag van mij wel wat minder commercieel maar de sfeer is leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: