Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Food | Mijn favoriete baksels

op 13/12/2015

appeltaart

Dat ik graag iets lekkers bak of maak is waarschijnlijk wel bekend. Maar wat vind ik nou echt leuk om te maken? Ik ga het je in dit artikel vertellen. En natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar wat jij het liefste maakt!

Kwarktaart

Één van de taarten die ik graag maak is een kwarktaart. Goed, dit is dan natuurlijk geen taart die gebakken wordt, maar hij is zo simpel om te maken dat het gewoon leuk is. En je kunt er op talloze manieren mee variëren. Wat ik dan ook heel vaak doe is gewoon een pak naturel kwarktaart kopen. Dan koop ik nog een pakje sanoma pudding en dat doe ik bij de mix voor de kwarktaart. Verder maak ik hem zoals op de verpakking staat. je hebt dan dus bijvoorbeeld een kwarktaart met chipolata smaak, of wat je er dan oo voor smaak doorheen hebt gedaan. Of wat ook lekker is: chocolade in stukjes breken en die door de naturel mix doen. Dan heb je je eigen stracciatella taart en kan je zelf kiezen of je witte, melk of pure chocolade erin wilt. Of natuurlijk een mix van alle drie 😉

Monchou taart

Nog zoiets eenvoudigs is een monchoutaart. Je hebt daar twee kleine pakjes monchou (uit de koeling) voor nodig, maar tegenwoordig heb je ook grotere bakjes waar gelijk de 200 gram in zit die je nodig hebt. Ideaal dus. De bodem van de taart kan je natuurlijk met de mix in de verpakking maken, maar je kan bijvoorbeeld ook speculaasjes heel fijn maken en daar de bodem van maken. Afmaken van de taart doe je dan met vlaaifruit. Dit krijg je gewoon in blikjes in verschillende smaken. Wij kiezen meestal voor kersen, maar je kan er ook ander fruit op doen. Wel pak ik dan altijd twee blikjes, dan heb je net wat meer fruit erop.

Appeltaart

Wat ik ook heel leuk vind om te maken is appeltaart. Met rozijnen, zonder rozijnen, met kaneel of juist zonder. Je kan ook daarmee alle kanten op. Natuurlijk kan je ook eens een andere fruitsoort tussen de appels doormengen om mee te bakken. Of, als je heel makkelijk wilt doen, een blikje met fruitmix voor appeltaart. Daar zitten dan vaak ook de kruiden en dergelijke voor over de appels al bij in. Ideaal dus als je even snel wat wilt bakken. Vergeet trouwens geen bloem op je handen te doen als je het deeg gaat vormen in de bakvorm. Dat gebeurt mij namelijk nog wel eens…

Wat bak jij graag? En varieer je daar mee of houd je je netjes aan de verpakking? Ik ben benieuwd en misschien neem ik het eens van je over!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: