Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Feestdag | Christmas tag

op 21/12/2015
Foto: Blickpixel

Foto: Blickpixel

Door Nicky werd ik getagd om de Christmas tag over te nemen. Vandaag is het dan zover en laat ik je een aantal van mijn favorieten weten. Lees je met me mee? O ja, en overnemen van deze tag mag natuurlijk! Ik zou het dan leuk vinden als je een reactie achterlaat als je hem overneemt.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Pfoe mijn favoriete kerstliedje… Heb ik echt een favoriet? Niet echt denk ik. In een eerder artikel noemde ik je al een aantal nummers op die ik erg mooi vind. Maar als ik dan toch echt moet kiezen, dan kies ik denk ik toch voor een nummer met een grote boodschap erin: Imagine van John Lennon. Een nummer waar ik natuurlijk ook al vaker aandacht aan heb besteed op mijn blog, maar het is dan ook voor mij een wel heel veelzeggend nummer.

Wat is je favoriete kerstfilm?

Ik kijk heel graag naar Home Alone ook al kan je die inmiddels natuurlijk wel dromen. Maar dat is tenminste een film waar je zonder bij na te denken naar kunt kijken en gewoon gaat lachen of je nou wilt of niet. Ik moet wel zeggen dat het eerste deel toch ook echt het leukste deel van allemaal is.

Wat staat er bovenaan op jouw kerstverlanglijstje?

Ik heb niet echt een verlanglijstje speciaal voor de kerst. Afgelopen week noemde ik al wel een aantal dingen die ik graag zou willen hebben, maar eigenlijk te prijzig vind om te vragen. Dit jaar kwam de Plus wel met een leuke spaaractie waarbij je heart bead bedels kunt sparen voor aan een armband. En die ben ik dus nu ook aan het verzamelen.

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?

Ik gebruik tijdens de kerstdagen eigenlijk niet echt meer make up dan op normale dagen. Dus ik gebruik wat mascara en heel af en toe wat oogschaduw. Maar daar blijft het eigenlijk ook bij. Ik ben nooit zo van het enorm uitpakken met kerst, bovendien zou ik niet weten hoe het zou moeten en of het me wel zou staan haha.

Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Kleding waar ik me lekker in voel. Ik heb niet echt bepaald meer tijd om te gaan shoppen voor iets nieuws, dus ik doe het met wat ik in de kast heb hangen. Maar wat ik graag draag is bijvoorbeeld één van mijn twee broekpakken met daaronder een shirt of blouse. Of ik draag een nette lange broek met een shirt en een zwarte blouse waar een heel klein glittertje in zit.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?

Ik heb een hekel aan sneeuw, dus dit antwoord is redelijk voorspelbaar haha. Ik ga voor de warme chocolademelk. En dan natuurlijk het liefst wel met slagroom. Nee, sneeuw is echt niet mijn ding. Als het er ligt en ik er niet doorheen hoeft vind ik het prima, maar als ik erdoorheen moet dan hoop ik toch dat alle wegen gewoon schoon zijn. Maar dat is meestal een utopie.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Gezellig samen zijn met dierbaren, genieten van elkaar en het thuis of waar je dan ook bent gezellig maken met kaarsjes een hapje en drankje. En dat hoeft van mij dan niet heel exclusief, maar gewoon een gourmet of desnoods kleine hapjes is voor mij al goed genoeg.

Wat ga jij doen met kerst dit jaar?

Dit jaar gaan we eerste kerstdag eerst naar de Kerstdienst van het Apostolisch Genootschap in Heerlen. Daar mag Bjarne ook zijn kerstgeschenk van onze Apostel in ontvangst nemen. Daarna gaan we naar mijn schoonmoeder en daar blijven we dan de hele dag. Ook tweede kerstdag gaan we naar mijn schoonmoeder en haar vriend. De oma van Daphne is ook daar beide dagen.

Kerst

Foto: Geralt

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Dit jaar een echte. De neppe ligt op zolder, maar is zo ontzettend groot. We hebben nu een mooi klein boompje staan in de woonkamer. De grote neppe komt misschien wel weer een keer als Bjarne wat groter is.

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Geen ballen dit jaar. Daphne en ik verschillen nogal van mening over wat er in de boom moet. Ik ben meer van de lampjes, ballen en eventueel een slinger, Daphne houdt er ook van om houten dingetjes en dergelijke in de boom te hangen. Daarom kiezen we nu ieder jaar maar om en om wat er in de boom gaat. En aangezien dit jaar Daphne mocht bepalen, hangen er houten poppetjes in de boom met lampjes en een rode strik als piek. Ik moet wel eerlijk toegeven dat dit natuurlijk een stuk veiliger is nou Bjarne rond loopt, want ballen waren zeker al gesneuveld. Ook al hebben we kunstof ballen haha.

Wat is je favoriete kerstsnack?

Pfff… Die heb ik eigenlijk niet. Ik houd wel van kerstkransjes enzo, maar het is nou niet echt zo dat ik echt een favoriet heb.

Tot zover de door mij ingevulde tag. Ga jij hem overnemen? Laat dan even een reactie achter, dat zou ik leuk vinden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: