Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Maatschappij | Serious Request

op 24/12/2015

3FM_SR15_poster_landscape

Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van NPO 3FM in Heerlen. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, want overal kom je wel iets van acties tegen. Serious Request, plaatjes draaien voor geld om een stille ramp te steunen.

Doel 2015

Het motto van het Glazen Huis is dit jaar “Keep them going“. Them zijn in dit geval de jongeren in oorlogsgebieden. Jongeren, oftewel de volgende generatie, die momenteel leven in een oorlogsgebied en misschien geen toekomst meer zien. Zij kunnen geholpen worden door bijvoorbeeld schoolspullen te ontvangen zodat zij een opleiding kunnen genieten en eventueel kunnen helpen hun land weer op te bouwen.

Glazen huis in Heerlen

Dit jaar is het dan eindelijk zover, het glazen huis staat in Heerlen dit jaar. Wij hebben altijd tegen elkaar gezegd dat als het huis hier zou komen we zouden gaan en dat hebben we dan dus ook gedaan afgelopen zondag. Een leuke belevenis moet ik zeggen maar ik kan nou niet zeggen dat ik ieder jaar zou willen gaan kijken bij het huis zelf. Ik blijf het hele Serious Request gebeuren wel volgen via tv en radio natuurlijk, want het is inmiddels toch ook een beetje het begin van kerst. Immers, na Serious Request is het kerstmis.

Doneren of niet?

Ieder jaar weer volg ik serious request. Ieder jaar weer wil ik zoveel mogelijk volgen van wat er gebeurt, verbaas ik me over de grote aantallen mensen die op het evenement afkomen want, het is immers “maar” het glazen huis. Ik dacht altijd dat er verder weinig was. Maar nu het huis in Heerlen is, blijkt dat er veel meer is. In Heerlen wordt er een hele happening van gemaakt in elk geval. Naast het glazen huis staat er op het Pancratiusplein de box van NOS op 3. Op het naastgelegen plein staat dan weer de chequebox en bij het theater wordt het podium voor het eindfeest opgebouwd. Voordat wij afgelopen week naar Heerlen gingen hebben we het er natuurlijk over gehad of we zouden doneren of niet. Uiteindelijk was de beslissing vrij snel gemaakt en hebben we besloten een klein bedrag te doneren. Wij hebben het goed hier in Nederland, kunnen even in vrijheid en wanneer het nodig is kunnen we rekenen op hulp uit welke hoek dan ook. Als je maar wilt is er altijd wel een manier om geholpen te worden. Maar kinderen in oorlogsgebieden hebben echt een uitzichtloze toekomst op het moment dat zij geen gebruik kunnen maken van onderwijs om maar iets te noemen. En dus hebben wij ons steentje bijgedragen om hen te helpen.

Respect

Je kunt over de DJ’s zeggen wat je wilt, over serious request zeggen wat je wilt dat staat je natuurlijk vrij, maar ik eb in elk geval wel respect voor de DJ’s die in het huis zitten.Ik ben er heel eerlijk in, ik weet nieet of ik het vol zou houden om 6 dagen zonder eten toch geconcentreerd mijn werk zou kunnen doen als ik DJ zou zijn. Ok, ze krijgen natuurlijk wel de sapjes, maar dat is toch anders dan gewoon vast voedsel. En ja, zo nu en dan breekt één van de DJ’s door een emotioneel bericht. Nou en? Moet dat dan echt zo groot in de krant? Ja, als je niet eet wordt je labiel en dan komen emotonele berichten ongetwijfeld nog harder vinnen. Ik kan niet meer dan respect op brengen voor de jongens die momenteel in het huis zitten. En met de laatste tussenstand van €5.524.704 zijn ze dan ook heel succesvol. En nu is het afwachten wat het uiteindelijke eindbedrag wordt van serious request 2015.

Heb jij gedoneerd aan serious request? Wat vind jij van deze actie? Laat het me weten in een reactie.


4 responses to “Maatschappij | Serious Request

 1. jenn schreef:

  Leuk om te lezen. Ik weet niet zo goed wat ik er van vind. Zou graag een keer gaan kijken als het huis in de buurt staat (het dichtstbij tot nu toe was Eindhoven, maar toen was het heel slecht weer en dan is dat alsnog te ver), ik vind het ook leuk om te volgen. Ik heb zeker ook respect voor de DJ’s, maar ergens komt het ook wel een beetje over als zelfverheerlijking. Ik ben absoluut niet tegen, het doel vind ik ook echt heel goed, en ja, iedereen kan wel een euro missen door een zak chips minder te kopen. Maar als ik dan moet kiezen geef ik die euro persoonlijk liever aan een lokaal project voor ouderen of kinderen van gezinnen die bij de voedselbank lopen bijvoorbeeld. Ik ben heel neutraal eigenlijk. Maar als ik er naar toe zou gaan dan zou ik ook wat doneren natuurlijk, dat hoort er wel bij als je gaat vind ik.

  • pschmitz schreef:

   Dat vind ik inderdaad ook wel dat als je gaat je ook iets moet doneren. Waarom ga je anders? En die zelfverheerlijking… Ik weet het niet. Misschien is dat ook wel weer een uiting van de DJ’s omdat ze weten dat iedereen toch naar ze kijkt en ze zich ook niet willen laten kennen.

 2. Goed dat je hebt gedoneerd! Het blijft gewoon lastig om te controleren wat er met dat geld gaat gebeuren, maar, het voelt toch fijn om een steentje bij te dragen. Hoe anders? X

  • pschmitz schreef:

   Helemaal controleren kan je het inderdaad toch niet, maar ik hoop dan maar dat mijn geld de goede kant op gaat. Het zijn immers de kleine beetjes die het doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: