Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Feestdagen | Kerst 2015

op 28/12/2015

Naamloos2

De kerst hebben we inmiddels alweer achter ons gelaten. Ik geniet nog van één dag vrij. Nou ja, ik heb vanmorgen wel gewoon de krant weer bezorgd, maar verder ben ik nog vrij vandaag. De laatste vrije dag van de vier die wij vrij waren. Maar wat heb ik nou gedaan met kerst? Hoe zag mijn kerst eruit? Ik vertel het je in dit artikel.

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag was voor ons geen dag om uit te slapen. Of nou ja, als je wekker altijd om half 5 gaat, dan is half 8 toch wel een beetje uitslapen hoor. Maar in elk geval waren wij op tijd op om naar de dienst te gaan in Heerlen. Bjarne mocht daar zijn kerstgeschenk in ontvangst nemen wat hij van onze Apostel gekregen heeft. Hij kreeg een houten kist met allemaal puzzelstukjes van wegdelen met halve auto’s. Die kan hij dan tegen elkaar aan leggen en zo een hele lange weg bouwen.

kerst

Na de dienst gingen we even langs huis om onze cadeautjes op te pikken en vervolgens gingen we naar mijn schoonmoeder, waar al druk gekookt werd. We aten konijnenbouten, rode bieten, rode kool en gekookte aardappelen. Ook was er nog een witlof salade gemaakt, maar daar ben ik zelf geen liefhebber van haha. Als toetje was er ijs. Na het eten hebben we Bjarne even in bed gelegd voor zijn middagdutje. Toen hij weer wakker was hebben we eerst koffie met gebak gehad en daarna pakten we de cadeautjes uit. Ik kreeg een armband met heel veel bedels van de Heart Beads collectie waar je bij de supermarkt bij ons nu voor kunt sparen. Overigens wist ik dat ik die zou krijgen, want ik heb zelf alle bedels uitgezocht. Ook kreeg ik een mooie ketting.

ketting

Daarna aten we brood en vervolgens gingen we weer naar huis waar we Bjarne in bed legden en hem vervolgens niet meer gehoord hebben.

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag konden we wel uitslapen. We hoefden pas om half één bij mijn schoonmoeder te zijn dus hadden de ochtend lekker voor onszelf. Tegen twaalf uur gingen we weer naar mijn schoonmoeder. Aanvankelijk zouden we Daphne haar oma oppikken om haar mee te nemen zodat ze mee kon eten, maar oma wilde dat niet, die wilde liever thuis blijven. Nou, prima, maar we hadden wel tegen elkaar gezegd (zonder dat oma dat wist trouwens) dat we dan de koffie en gebak bij haar zouden doen.Want we laten haar natuurlijk niet helemaal alleen zitten met kerst. We aten wederom konijnenbouten en gekookte aardappelen, maar nu met doperwten en wortelen en sla. En een kerstmannen ijsje als toetje. Daarna is Bjarne weer een middagdutje gaan doen en ben ik een eind gaan wandelen met Spikey. Later die middag zijn we met zijn allen naar oma gegaan om daar dus koffie te drinken en gebak te eten. Toen we later weer naar mijn schoonmoeder gingen voor de broodmaaltijd kwam er rosbief op tafel en natuurlijk brood. Na het eten zijn we maar weer naar huis gegaan en wederom was Bjarne meteen vertrokken. Toch wel veel voor zo’n kleintje haha.

Wat heb jij gedaan tijdens de kerstdagen?

 

Op zoek naar een winterjas? Kijk dan eens op winterjassen.com


2 responses to “Feestdagen | Kerst 2015

  1. mamma schreef:

    Eerste kerstdag de kerst dienst en musical. S middags gezellig gezeten met kinderen en kleinkinderen. Helaas niet compleet dit jaar. Waarom is limburg zo ver weg….maar goed niet zeuren want ik spreek ook mensen in de winkel waarvan de kinderen in new zeeland Amerika etc zitten.2e kerstdag verjaardag tanisha. Daarna gewerkt….was ook nog eens hartstikke druk…..waarom doen mensen boodschappen op de 2e kerstdag? Ik werd opgehaald toen ik vrij was door Claudia en Isa! Heel gezellig. Thuis was de tafel mooi gedekt en had André lekker gekookt! S avonds gezellig gezeten.

  2. mamma schreef:

    Mooie ketting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: