Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Helaas mag het weer… vuurwerk…

op 29/12/2015

Vandaag is het weer zover. Veel mensen zullen blij zijn, misschien extra vroeg op staan en een heleboel geld hebben uitgegeven. Geld wat ze eigenlijk gewoon weggooien. En waarom? Ik zou het niet weten. Inderdaad… ik heb het over vuurwerk.

Vuurwerk

Wat is er mooi aan? Wat is het nu ervan? Wat moet je ermee? Tja, het zal duidelijk zijn, ik heb niets, maar dan ook echt niets, met vuurwerk. Ok, ik geef toe, soms is vuurwerk mooi. Wanneer het bijvoorbeeld bij een evenement zoals de opening van de Olympische Spelen gebruikt wordt. Gebruikt door professionals en gecontroleerd afgestoken op een veilige manier. Dan kan vuurwerk mooi zijn. Maar toch niet als jij gewoon over straat loopt en er vlak achter je iemand zo’n rotje of weet ik het wat afsteekt. Dan is het niet leuk en vooral onnodig. En ja, om 12 uur tijdens de jaarovergang is vuurwerk misschien leuk, maar om vijf over twaalf heb ik het dan ook wel weer gezien.

Weggegooid geld

Natuurlijk mag ieder voor zich weten of je vuurwerk koopt of niet. Bij ons komt het in elk geval niet in huis. Nu niet, en ook in de toekomst niet. Ook niet als Bjarne groter is, want ik wil die rotzooi hier gewoon niet hebben. Ik vind het weggegooid geld als je vuurwerk koopt. Het is belachelijk duur en in een paar seconden weg. Dan kan ik mijn geld toch echt wel beter gebruiken. Als je hoort wat sommige mensen uitgeven aan vuurwerk… daar heb ik een mooie vakantie voor. En soms ook wel twee. Bovendien ben ik, en daar ben ik heel eerlijk in, ook eigenlijk wel bang voor vuurwerk. Hoe vaak hoor je niet dat het fout gaat. Natuurlijk, alleen de keren dat het fout gaat hoor je in de media, de keren dat het goed gaat of net goed gaat niet. Maar dan nog. Hoeveel ongelukken gebeuren er niet met vuurwerk. En dan de enorm harde knallen van vuurwerkbommen niet te vergeten.

Kopen mag, afsteken nog niet

Vandaag is dus de verkoop van vuurwerk gestart. Of nou ja, verkoop. Er zal vooral ook al veel vuurwerk zijn besteld en betaald wat vandaag afgehaald kan worden. Feitelijk is dat dus al gekocht. Maar dat maakt niet uit. Vanaf vandaag mag het opgehaald worden en mag je het thuis bewaren. Maar iedereen weet ook dat afhalen en kopen vanaf vandaag mag, maar afsteken nog niet. Dat mag pas op oudjaarsdag vanaf 18.00 tot 2.00 op nieuwjaarsdag. Voor een ieder die wel vuurwerk in huis haalt en gaat afsteken: wees voorzichtig en ga het nieuwe jaar in met al je vingers nog aan je handen! Want je weet… Je bent een rund… als je met vuurwerk stunt (om er nog maar even een oude reclame leus bij te halen)

Ga jij vuurwerk afsteken dit jaar?


7 responses to “Helaas mag het weer… vuurwerk…

 1. Desiree schreef:

  Inderdaad…Ook hier in huis stonden ze op tijd op om vuurwerk te gaan halen. Zelf steek ik niks af, maar ga ik naar buiten om te kijken wat de rest hier in de buurt de lucht in schiet. Alvast een hele fijne jaarwisseling!

  • pschmitz schreef:

   Dank je wel, jij ook een fijne jaarwisseling. Nee, buiten ben ik ook echt niet te vinden tijdens de jaarwisseling. Mensen die mij een goed nieuwjaar willen wensen komen maar naar binnen.

 2. mamma schreef:

  Vuurwerk…ik heb er niets mee! Ik ga ook niet naar buiten om twaalf uur kan er no gewoon niet tegen. Krijg het benauwd… dus blijf binnen. Ik kijk wel naar vuurwerk even vind ik het wel leuk maar ben er snel klaar mee.

 3. Jenn schreef:

  Ik steek zelf al geen vuurwerk meer af sinds ik het huis uit ben, haha, ik kan mijn geld wel beter besteden. Sommige bedragen vind ik trouwens sowieso belachelijk. Vroeger kocht mijn vader voor ongeveer 5 euro vuurwerk en ieder jaar hadden we nog wat over. Van mij mag het particuliere vuurwerk verboden worden, maar professioneel vuurwerk vind ik wel mooi om te zien.
  Maar ik voel me dan wel een beetje hypocriet, want vroeger vond ik het hartstikke leuk om zelf dingen af te steken. En wat voelde ik me stoer toen ik 16 was en onze bestelling alleen mocht afhalen. Daar ging ik op mijn fiets 😛 Maar goed, vroeger (en nu voel ik me nog oud ook) gebeurden er ook lang niet zoveel gekke dingen als tegenwoordig, tenminste niet in de buurt.

  • pschmitz schreef:

   Inderdaad, ik zag vandaag ook een aantal jongens met enorme dozen vuurwerk langs lopen. Dan kan ik alleen maar denken “zo zonde” maar ik denk inderdaad ook wel dat als je altijd vuurwerk kocht, je pas echt gaat merken hoe duur het is als je op jezelf woont en je geld dus beter kunt gebruiken.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Nee, echt niet. Ik vind het echt zonde van het geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: