Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

2015 | Een terugblik

op 31/12/2015

terugblik

En alweer is er een jaar voorbij. Een jaar waarin er veel is gebeurd. Leuke dingen, maar natuurlijk ook vervelende of verdrietige dingen. Veel op persoonlijk gebied, maar zeker ook wat betreft Patricia neemt je mee. Tijd dus voor een terugblik op het afgelopen jaar. En dit jaar niet zoals je min of meer van mij gewend bent per maand zoals ik vorig jaar nog deed, nee, ik heb het voor dit jaar anders aangepakt.

Persoonlijk

Laat ik maar even beginnen met een stukjes over wat 2015 mij op persoonlijk gebied bracht. Na heel lang tuis te hebben gezeten mocht ik in februari eindelijk weer aan het werk Ik kreeg een baan bij PostNL. Daarnaast ben ik in maart begonnen met het bezorgen van de krant. Heel vroeg opstaan, wat niet altijd even fijn is, maar dat is dan maar even niet anders. Verder is er natuurlijk heel veel aan “kleinere” dingen op persoonlijk gebied gebeurd, maar die kan ik moeilijk allemaal apart gaan noemen. Iets wat ik nog wel uit wil lichten is dat ik me aangemeld heb om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit heb ik door de drukte nog niet in de praktijk kunnen brengen, maar is wel iets wat ik in het komend jaar wil gaan doen. Natuurlijk was 2015 ook een jaar waarin ik 15 kilo kwijtraakte om ze niet weer te vinden. En ik schreef een lied voor Bjarne, wat ik ook zelf heb opgenomen. Iets waar ik stiekem nog steeds heel erg trots op ben.

Blog

Ook op mijn blog is er natuurlijk veel gebeurd. Zo ging mijn blog in januari over naar mijn eigen domein. Mijn bezoekersaantallen groeien gestaag wat dus wil zeggen dat meer mensen mijn blog weten te vinden. Wat betreft de statistieken, daar komt ik later in dit artikel nog even op terug. In januari begon ik met de challenge 365 dagen bloggen. Dat ik dit niet helemaal volgehouden heb is bekend, maar toch ben ik wel blij dat ik het een lange tijd heb volgehouden. Daardoor heb ik wel meer regelmaat in het bloggen gekregen, ook al plaats ik dan niet dagelijks een artikel. Dagelijks plaatsen is iets wat ik wel heel graag zou willen doen, maar wat niet altijd mogelijk is gezien de tijd die ik heb naast het werk en dergelijke. Ook kreeg ik dit jaar de mogelijkheid een aantal leuke samenwerkingen aan te gaan. Ik probeerde meer gestructureerd in categoriën te bloggen, iets wat zeker nog meer aandacht mag hebben in het volgende jaar.

Statistisch 2015

In 2015 zijn er 14.490 bezoekers op mijn blog geweest. Zij zorgden voor 19.645 sessies en 28.149 pagina weergaven. De gemiddelde bezoekduur bedroeg 2.02 minuten en er werd gemiddeld per keer 1.43 pagina’s bezocht. De meeste bezoekers waren afkomstig uit Nederland (14.667). Mijn bezoekers kwamen veelal via google en Facebook op mijn blog terecht. Naast mijn homepage is het meest bezochte artikel het artikel over Wokrestaurant Mongu Star geweest, gevolgd door één van mijn overdenkingen. In januari begon ik met 355 gebruikers op mijn blog, in december was het aantal gebruikers op mijn blog gegroeid naar 1302. Een mooie groei dus wat mij betreft.

Tot zover mijn jaaroverzicht. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en hoop je ook in 2016 weer op mijn blog te mogen begroeten! Wat bracht 2015 jou?


4 responses to “2015 | Een terugblik

 1. Aukje schreef:

  Leuk om te lezen. Ook ik begin het jaar met 365 dagen bloggen, maar hield het al snel voor gezien. Het stopte zorgde meteen voor een lange blogpauze, maar inmiddels weer een tijdje bezig. En inderdaad, ook niet elke dag. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

  Heel veel succes voor komend jaar, een fijn 2016!!

  • pschmitz schreef:

   Ik hield het vol tot ergens in mei haha. Daarna ook wat minder geblogd, maar ik ben wel blijven bloggen. De grootste pauze was in september toen wij op vakantie waren. Wat leuk trouwens dat ik in je top 5 sta. Ik zag dat je me op Facebook had getagd. En natuurlijk voor jou ook veel succes en een geweldig 2016!

 2. Jenn schreef:

  Altijd leuk zo’n overzicht! Fijne jaarwisseling!

  • pschmitz schreef:

   ja, ik vind het eigenlijk stiekem ook altijd wel leuk om hem te schrijven. Al bedenk ik me altijd achteraf weer dat ik toch echt eerder had moeten beginnen haha. Jij ook een fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: