Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Persoonlijk | Het psychologische effect van afvallen

op 03/01/2016
Afvallen

Foto: Geralt

Al vaker schreef ik je natuurlijk over de strijd tegen de kilo’s en hoe het daarmee gaat. En zoals je weet gaat dat goed. Maar afvallen betekent niet alleen gewicht verliezen en dus ook nieuwe kleren kopen. Nee, het betekent meer. Vandaag daarom een artikel over het psychologische effect wat afvallen op mij heeft.

Niet mijn sterkste punt

Afvallen is nooit echt mijn sterkste punt geweest. Het eten is gewoon veel te lekker en ik ben eigenlijk best wel heel onzeker over mezelf en was altijd bang dat ik op “verkeerde” plekken zou afvallen. Plekken die me dan alleen nog maar onzekerder zouden maken. En dus gaf ik altijd vrij snel op. Tot vorig jaar echt de knop om ging. Ja, ik snoep nog steeds en ja, ik eet ook wel eens een frietje op zijn tijd, maar de knop is om en ik probeer dat wel te compenseren door genoeg te bewegen op een dag. Vooral het lekkere eten blijft wel een valkuil hoor, maar ik probeer het in de hand te houden.

Afvallen: het lukt!

Natuurlijk was het heel erg fijn om al vrij snel te horen dat mensen zagen dat ik afviel. Heel eerlijk? Bij de eerste twee kilo’s geloofde ik zelf nog niet dat mensen het zagen, maar ik begon schijnbaar in het gezicht met verliezen van gewicht waardoor het opviel. Nou ja, die eerste complimentjes nam ik dan maar aan, maar ze deden me nog niet heel erg veel. Ook al wist ik natuurlijk wel dat ook de weegschaal me vertelde dat er een paar kilo af was. Maar echt hard ging het pas op het moment dat ik ging werken voor de post. Doordat ik toen echt heel veel beweging meer kreeg gingen de kilo’s er eens te sneller af. Tel daar nog eens mijn krantenwijk bij op en het ging nog harder.

20151210030344

Lekker in mijn vel

Natuurlijk was die eerste broek die ik in een maat kleiner aan kon een hele verademing. Dat was immers eens te meer het bewijs dat het afvallen lukte. Inmiddels draag ik broeken die twee, en heel soms drie, maten kleiner zijn dan voorheen. Dus ik ben blij. En ja, natuurlijk schommelt mijn gewicht nog wel eens en zit een broek de ene keer lekkerder dan de andere keer, maar ik heb nog geen grotere maat meer hoeven pakken gelukkig. En dat ben ik ook niet van plan haha. Het kunnen dragen van een kleinere broek was dus voor mij een teken dat het echt goed ging. En nu? Ik moet zeggen dat ik lekker in mijn vel zit. Ik voel me een stuk beter nu die 15 kilo eraf zijn en weet zeker dat als er nog meer af is, ik me nog beter ga voelen.

Binnenkort komt er een aanvulling op dit artikel online. Wat heeft bij jou voor een verandering gezorgd?


2 responses to “Persoonlijk | Het psychologische effect van afvallen

  1. Neys Lifestyle schreef:

    Afvallen geeft je sowieso een positieve insteek, vooral als het lukt. Ieder begin is moeilijk maar als je ziet dat je echt aan het afvallen bent doet dat echt zoveel goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: