Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Ieder jaar weer een eerste keer

op 04/01/2016

ieder jaar weer

Herken je dat? Dat het nieuwe jaar begonnen is en je bij veel wat je doet je bedenkt dat dat de eerste keer is in dat jaar? Een tweede of derde keer en iedere keer vaker doe je dat waarschijnlijk niet meer. Net alsof die eerste keer een gedenkwaardig moment is ieder jaar weer. Ik neem je in elk geval mee naar een aantal momenten waarvan ik dacht “dit is de eerste keer dit jaar”.

Douchen

Ja inderdaad, toen ik de douche aandeed op nieuwjaarsdag was het eerste wat ik dacht “dit doe ik dit jaar voor de eerste keer”. Nou is douchen voor mij ook wel een momentje van ontspannen hoor. Die warme straal over mijn hoofd, heerlijk. Ik kan door douchen echt tot rust komen. Alleen is het zo jammer dat het na het douchen vaak zo koud is haha.

Luiers

Tja en natuurlijk denk ik ook bij die eerste poepluier van 2016 “dit is de eerste van ongetwijfeld velen die nog gaan komen”. Maar goed, verschonen is gelukkig zo gebeurd. Het is alleen altijd de vraag of je uitgelachen wordt of niet, want Bjarne is nog al eens geneigd om te gaan lachen vanwege de koude doekjes. Ach ja, dat maakt het ook wel weer gezellig met verschonen hoor. En ik heb liever dat hij lacht dan dat hij huilt haha.

De eerste keer alleen

Ja, ook dat is iets waar ik bij stil stond. De eerste keer alleen zijn in 2016. Of nou ja, alleen.. Samen met Bjarne dan. Maar de eerste vrije dag waarop Daphne werken is. En dan ook gelijk van 11 tot 19 uur. En dat is best lang als je weet dat ze normaal een stuk korter werkt haha. Maar goed, ik heb wel een “gezellig” dagje met Bjarne. Gezellig tussen aanhalingstekens, want Bjarne ligt meer in bed slaap in te halen dan dat hij op is haha. En als hij op is en speelt… dan ligt de hele kamer vol speelgoed. Heerlijk vind ik dat haha.

De eerste werkdag

En dan natuurlijk onvermijdelijk sta je ook even stil bij de eerste werkdag van het jaar. De eerste dag dat ik weer de straat op mocht voor de krant en de post. En de eerste dag dat ik een wijk “moest” lopen die ik niet kon. Maar goed, dat vind ik ook niet heel erg, want zo leer ik wel uiteindelijk alle wijken en is het makkelijker om in te springen wanneer het nodig is.

Bij welke eerste keer stond jij stil in 2016?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: