Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Bach Rescue Plus eerste hulp bonbons

op 07/01/2016

Bach Rescue

Onlangs plaatste ik een artikel over de Bach Rescue Remedy Pets. Vandaag een artikel over Eerste hulp bonbons van Bach Rescue Plus. En ja, ik kijk nog één keer terug op 31 december 2015 wat betreft de werking voor mijzelf en onze jongste hond. Lees je mee?

Bach bonbons

Nee, de bonbons van Bach Rescue Plus zijn niet van chocolade (helaas). Maar dat zou misschien ook wel te lekker zijn, nietwaar? Nee, de bonbons van Bach Rescue Plus zijn qua vorm en uiterlijk te vergelijken met de bekendere zuurtjes. Ze hebben een sinaasappel-vlierbes smaak en zijn (uiteraard zou ik bijna zeggen) alcoholvrij. Aan de bonbons zijn vijf van de Bach Bloesems toegevoegd met daaraan toegevoegd vitamine B5 en B12.

Smaak

Zoals ik al schreef hebben de bonbons een sinaasappel-vlierbes smaak. Dit is een vrij zachte smaak die in elk geval gelukkig niet heel overheersend is. Je hebt niet het idee een sinaasappel in je mond te hebben, wat ik bij sommige zuurtjes soms wel heb. Je moet gewoon rustig de bonbon laten oplossen in de mond voor het beste effect. Ik ben alleen zo iemand die op een gegeven moment als het kan gaat bijten haha. Vooral als ik vind dat het te lang duurt voor een snoepje “opgelost” is. Maar na het doorbijten laat ik het dan vaak wel weer oplossen, dus dat maakt uiteindelijk ook niet heel veel uit.

Ik en vuurwerk

Ik ben werkelijk doodsbang voor vuurwerk. Echt, ik moet er helemaal niets van hebben. Dat liet ik natuurlijk ook al doorschemeren in mijn artikel toen de vuurwerk verkoop gestart was, maar echt, ik heb er echt niets mee. Het liefste blijf ik binnen zodra het vuurwerk verkocht mag worden. Maar dit jaar moest ik wel naar buiten. Ik moest namelijk werken. Immers, de post moest gewoon bezorgd worden. Nou moet ik toegeven dat de eerste twee dagen van vuurwerkverkoop nog niet zo’n probleem waren. Ja, er werd wel wat afgestoken, maar niet zo heel veel gelukkig. Het vervelendst waren toen die enorme knallen door vuurwerkbommen, maar die waren niet heel dichtbij gelukkig. Alleen denk je af en toe wel “welk huis is er nu weer opgeblazen”, zo hard zijn die knallen soms. Maar oudjaarsdag daar zag ik toch wel enorm tegenop. Dat is toch de dag dat je natuurlijk pas vanaf 18.00 uur mag afsteken, maar eigenlijk wordt er die dag de hele dag al afgestoken. Behoorlijk gespannen vertrok ik dan ook naar ons depot om de post op te halen. Normaal heb ik een middag route, maar met mijn collega’s hadden we afgesproken dat iedereen om 11 uur zou beginnen en dat we dan indien nodig wijken zouden opsplitsen. Maar tot onze verrassing kwamen alle wijken vroeg. Alle wijken behalve… juist die van mij. Uiteindelijk heb ik dus met een collega samen een wijk gedeeld en heeft hij voor mij de helft van mijn eigenlijke wijk gelopen. Door de spanning en angst was ik overigens bij vertrek naar het depot helemaal vergeten een Bach Rescue bonbon te pakken, dus ik kon nog niet zeggen of het werkte. Maar gelukkig liep ik een halve wijk in mijn eigen straat, dus ik kon even snel naar binnen gaan.

Werking

Nadat ik dus even snel thuis de post binnen had gelegd en een bonbon had gepakt merkte ik aanvankelijk nog niets. Maar goed, het moet natuurlijk even inwerken, al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik er toch niet heel veel van verwachtte, gezien de angst die ik had en het enorm gespannen gevoel. Na een tijdje merkte ik tot mijn grote verbazing dat ik ontspannender ging lopen. Ja, ik was nog steeds angstig voor het vuurwerk en dat men het in mijn buurt zou afsteken. En ja, ik was nog steeds wel enorm alert op iedereen die langs liep (vooral mensen met rugzakken waren in mijn ogen “verdacht”). Maar ik liep ontspannender, ik werd toch iets rustiger. Iets wat ik dus compleet niet verwacht had. Het stressgevoel wat ik had verdween. Dus ja, ik denk wel dat de bonbons enigszins hebben geholpen. Misschien ook in combinatie met het idee “ik heb iets ingenomen om rustig te worden”, maar ze zullen zeker ook hun werk hebben gedaan.

Hond + vuurwerk LLR

En de hond?

Spikey, onze jongste hond sloeg iedere keer aan op het moment dat hij ook maar een knal hoorde of iemand langs zag lopen. Heel vervelend. Hem hebben we dus vier druppeltjes van de Bach Rescue voor dieren gegeven op een snoepje. Nou vinden de honden het natuurlijk heel vervelend om een snoepje te krijgen, dus dat ging er wel goed in. Tot mijn verbazing kwam Spikey na het eten van het snoepje heel rustig bij mij liggen en reageerde hij niet echt meer op de knallen en langslopende mensen. Hij was echt een stuk rustiger, hield het nu bij af en toe opkijken. En om twaalf uur? Toen moest meneer op de vensterbank om te kijken naar het vuurwerk. Zonder geblaf, gewoon rustig kijken. Wat een verademing!

Waar te verkrijgen?

De Bach Rescue Plus bonbons zijn te koop bij onder andere Etos, DA, DIO, De Tuinen, zelfstandige drogisterijen, gezondheidswinkels en apotheken. Voor 10 bonbons betaal je €5.95. Best prijzig vind ik, maar je gebruikt ze dan ook niet heel veel als het goed is. Je mag sowieso maximaal vier bonbons per dag. Zelf had ik aan één bonbon genoeg.

Dit artikel bevat een gesponsord product. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn disclaimer.
Wanneer zou jij wel wat extra rust kunnen gebruiken?

2 responses to “Bach Rescue Plus eerste hulp bonbons

  1. mamma schreef:

    Grappig ik kende dit niet. Die bonbons. Wel de Bach methode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: