Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Het andere psychologische effect van afvallen

op 10/01/2016
psychologische effect

Foto: Geralt

Vorige week zondag schreef ik een artikel over het psychologische effect wat afvallen op mij heeft. Ik was nog niet klaar aangezien ik nog veel meer te vertellen had. Daarom besloot ik dit artikel in twee delen te schrijven. Vandaag daarom dus het ANDERE psychologische effect van afvallen.

Innerlijk versus uiterlijk

Vorige week schreef ik natuurlijk vooral over het innerlijke effect. Wat voor invloed had het afvallen op het denken over mezelf? Maar naast een innerlijk is er natuurlijk ook zeker wel een uiterlijk effect. Iets wat anderen misschien niet meteen zal zien, alhoewel soms ook wel misschien. Maar het is niet iets wat meteen gezegd zou worden denk ik. Immers, de nadruk ligt er meestal op dat men ziet dat je bent afgevallen, dan op andere uiterlijke kenmerken. En is het niet zo dat men je innerlijke veranderingen niet ziet, maar enkel de uiterlijke? Of je moet het gaan betrekken op je karakter natuurlijk en op de manier waarop jij je uit.

Aandacht voor mezelf

De laatste tijd merk ik aan mezelf dat ik het steeds fijner en belangrijker ga vinden om aandacht aan mezelf te besteden. En dan bedoel ik niet specifiek door te wandelen ofzo, nee, ik besteed  meer aandacht aan mijn uiterlijk. En ja, dat kan natuurlijk altijd nog beter, maar het begin is er. Ik begon met het dragen van mascara. Net alleen zoals ik af en toe wel deed als ik vrij was of als we ergens heen gingen. Nee, ik deed na het douchen al mascara op. Een tijdje later werd dat aangevuld met het aanbrengen van een dag- en nacht crème. Gewoon omdat ik het lekker vind en niet echt om rimpels tegen te gaan, want die zal ik toch wel krijgen haha. Nee, maar ik vind het vooral heel fijn om mijn gezicht net even wat extra’s te geven ook als bescherming tegen de weersinvloeden waar ik met mijn werk natuurlijk volop mee te maken heb.

Af en toe een beetje meer

En natuurlijk loop ik nu niet iedere dag met alleen mascara op. Nee, als wij ergens heen gaan of een feestje hebben ofzo, of wanneer ik er gewoon echt zin in heb, dan heb ik nog wel eens wat meer op dan “enkel” mascara. Meestal beperkt zich dat dan tot oogschaduw, heel soms een hele lichte kleur lippenstift op. Al ben ik daarbij altijd bang dat het toch nog iets TE is.En zoals ik eerder al eens in een artikel schreef is make-up altijd nog wel een factor waarvan ik niet zeker weet wat ik wel en niet kan hebben. Maar de reacties van de mensen om mij heen vertellen dan vaak al genoeg.


2 responses to “Het andere psychologische effect van afvallen

  1. mamma schreef:

    leuk patricia lekker gaan doen. Misschien heb je iemand in je kennissenkring die schoonheidsspecialiste is? Kan he misschien tips geven. En huismerken zijn vaak heel goed hoor dus duur hoeft het niet te zijn. Liefs

  2. Annemieke schreef:

    Wat goed zeg! Goed voor jezelf zorgen en blij zijn met jezelf is zo belangrijk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: