Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Blogmutsen & Co | Mama van A-Z

op 13/01/2016

Blogmutsen & Co
Het is weer woensdag en dus is het weer tijd voor de rubriek Blogmutsen & Co. Vorige week deelden we onze vijf favoriete Instagrammers met je, vandaag is het tijd voor een alfabetje. We hebben allemaal een eigen onderwerk gezocht en het zal je wellicht niet verbazen dat ik voor het mama zijn heb gekozen. Kijk dus snel met me mee naar mijn alfabet.

activiteiten

A tot en met I

Aandacht ~ Hoe fijn is het om een beetje aandacht te krijgen? En dan maakt het niet uit of je als mama nou aandacht aan je kindje geeft of dat je kindje aandacht aan jou geeft, aandacht is gewoon altijd fijn.

Bjarne Tim ~ Tja, wat zou ik anders bij de B moeten zetten? Natuurlijk. Bjarne is voor mij de belangrijkste man in mijn leven en dus hoort zijn naam uiteraard bij de B. Al had ik ook heel goed kunnen kiezen voor Bengel of Bandiet.

Consultatiebureau ~ Het bureau waar je het eerste jaar vrij regelmatig heen “moet” voor controles. Voor controles, inentingen en om ja en amen te zetten. Toen ze van het consultatiebureau vlak na de geboorte van Bjarne bijvoorbeeld bij ons thuis kwamen voor de intake vroeg men “jullie hebben toch niet toevallig een speentje voor Bjarne he?” Nou ja, die hadden we wel in de box liggen (waar Bjarne op dat moment ook lag) maar hij gebruikte hem amper. En dus antwoordden we ontkennend. Maar ik moest wel even heel snel het speentje wegpakken toen ze even naar Bjarne wilde kijken haha.

Dreumes ~ Tja, wanneer je een jaar bent, dan ben je een Dreumes. En dat is dus wat Bjarne nu is. Een dreumes. En in die tijd gaat een kindje ontdekken, leren en verkennen. Althans, als ik naar Bjarne kijk gaat hij dat overduidelijk nu wel.

Energie ~ Als mama mag je best wel zorgen voor een behoorlijk energielevel overdag. Zeker nu Bjarne loopt en er dus echt niets meer veilig is voor hem. Soms loop ik echt rustig 10 minuten achter hem aan om al zijn speelgoed weer op te ruimen wat hij rond gooit of om hem te corrigeren.

Fantasie ~ Bjarne kan soms als hij waker is na een middagdutje zo heerlijk liggen “vertellen” in bed. Hij heeft dan zijn knuffels vast en is hele verhalen aan het brabbelen. Natuurlijk verstaan wij er niets van, ja af en toe een woordje misschien, maar daar houdt het mee op. Maar zelf heb je ook wel de nodige fantasie nodig om je kindje te begrijpen, maar ook om je kindje te begeleiden of iets te leren.

Groot ~ Bjarne is altijd groot geweest. Hij ligt al vanaf de zwangerschap eigenlijk voor op de gemiddelde groei. Maar hij volgt keurig zijn eigen lijn, dus maak ik mij nergens zorgen om. Bovendien is Daphne ook groot, dus Bjarne zal haar wel achterna gaan denk ik zo.

Hartendief ~ Een hartendief is Bjarne zeker. Hij tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht, ook al is iemand nog zo chagrijnig. Wat de glimlach van een kind al niet met je doet…

Irritant ~ Van die speelgoedjes met enorm veel geluid en muziekjes die niet uitgezet kunnen worden. Gek wordt ik er af en toe van. Helemaal als een van die speeltjes tot Bjarne’s favorieten behoort… En om de batterijen er dan uit te halen vind ik ook weer zo zielig.

de Paal

J tot en met R

Jongen ~ Een jongen, dat is Bjarne. Op en top jongen. Hij speelt met auto’s, een bal is super interessant en zijn motor is helemaal het einde.

Kunstenaar ~ Bjarne houdt van kleuren. Althans, wanneer je hem een potlood of een stift geeft, dan kras hij in no time een blaadje helemaal vol. En natuurlijk zijn het nog geen herkenbare dingen of vormen, maar je merkt aan Bjarne dat hij het geweldig vindt om af en toe lekker te krassen. En dan word je als mama toch ook blij?

Liefde ~ Aan liefde natuurlijk geen gebrek hier in huis. Niet van onze kant naar Bjarne toe, maar ook zeker andersom niet. Goed, hij wordt wel eens boos en heeft dan de neiging om te gooien met alles wat er maar in de buurt ligt, maar op andere momenten rent hij spontaan op je af of geeft je heel spontaan een kus. En dan smelt ik toch stiekem wel een beetje hoor.

Mama ~ Mama zijn is het mooiste wat ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn leven. Je krijgt zoveel rijkdom erbij, maar ook zoveel verantwoordelijkheid. En je hoort mij echt niet zeggen dat ik nooit onzeker ben over of ik iets goed doe of niet, maar als ik dan een dikke kus krijg van Bjarne dan heb ik mijn antwoord eigenlijk al.

“Nee” ~ Tja… Bjarne is bijna twee dus moet ik nog meer zeggen? Hij heeft een woordje ontdekt waar hij nog wel eens gebruik van kan maken. Alleen heeft hij nog niet helemaal door dat op de vraag of hij naar bed wil hij beter geen “ja ja” kan zeggen haha.

Oppas ~ Hier had ik ook heel goed oma neer kunnen zetten. Bjarne heeft helaas een oma heel ver weg wonen, maar de andere oma woont heel dichtbij en kan gelukkig vrijwel altijd op Bjarne passen als wij moeten werken.

Praten ~ Praten doet Bjarne steeds meer en meer. Voornamelijk is het nog wel een hoop gebrabbel en een onverstaanbaar geheel, maar steeds vaker kunnen we er ook wel iets van verstaan. En als wij maar hele simpele vragen stellen, dan kan je soms een heel klein gesprekje aangaan met Bjarne. Best leuk om die ontwikkeling te zien.

Q ~ Consequent. Omdat ik niet echt een woord beginnend met een Q kon bedenken heb ik maar een woord genomen met een Q erin.

Rommel ~ Tja, Bjarne heeft geweldige bakken met speelgoed. Maar hij vindt het ook heel erg leuk om die baken om te kiepen. Gevolg: een hele hoop rommel. Maar gelukkig vindt Bjarne het ook leuk om op te ruimen, wat we dan ook voor het slapen gaan altijd samen doen.

speelgoed

S tot en met Z

Spelen ~ Spelen. Bjarne kan met alles spelen. Maar het leukste is om dingen uit elkaar te halen en die dan aan mama te geven om ze weer in elkaar te laten zetten. En als je ze dan weer terug krijgt… juist, dan worden ze weer uit elkaar gehaald. En zo blijf je bezig.

Trots ~ Trots ben ik bij iedere mijlpaal die Bjarne weer behaalt. Nou ja, iedere… er zijn er ook wel waar ik toch wel wat tegen op zie, maar dat komt ook allemaal wel weer goed. Iets met loslaten denk ik haha.

Uniek ~ Uniek is natuurlijk ieder kind, zo ook Bjarne. En jij, en ik. Een ieder is uniek ook al lijk je nog zoveel op een ander en dat is iets wat we moeten koesteren vind ik.

Vrolijk ~ Vrolijk is Bjarne vrijwel altijd. Hij heeft wel eens momenten waarop hij goed chagrijnig kan zijn, maar dat is meestal maar van korte duur. En daarna? Dan overlaad hij je met een heleboel glimlachen.

Waakzaam ~ Dat ben je als moeder denk ik eigenlijk altijd wel. Altijd ben je alert en waakzaam erop dat er niets met je kindje gebeurt, dat hij veilig is en meer van dat soort dingen.

Xylofoon ~ De xylofoon die wij voor Bjarne hebben gekocht heeft het zwaar te verduren af en toe hier thuis. Regelmatig slaat Bjarne er hard op los met een enorme schaterlach als gevolg.

Ys ~ Ys vindt Bjarne erg lekker. In de zomer als wij een ijsje gaan eten, dan krijgt hij altijd een bakje met één bolletje ijs. Iedere keer een andere smaak en tot nu toe vindt hij eigenlijk alles lekker.

Zoen ~ Voor het slapen gaan zing ik altijd een liedje met Bjarne. Daarin zit dan ook altijd een zinnetje: “Geef je papa (wat wij dus vervangen voor mama) maar een knuffel en je mama snel een zoen” na dat zinnetje komt Bjarne altijd iets omhoog om ook echt een kusje te geven. Zo lief.

Andere Blogmutsen:

Natuurlijk geef ik je hier ook weer de linkjes naar de andere Blogmutsen zodat je ook hun A-Z onderwerp kunt lezen.


3 responses to “Blogmutsen & Co | Mama van A-Z

  1. Aukje schreef:

    Ha, leuk zo’n abc en ik ga ook eens bij de andere blogmutsen kijken.
    De pop-up van ziggo werkt alleen niet zo mee met het lezen. Kan ‘m niet weg klikken en hij zorgt voor een hele zwarte achtergrond op je blog, er valt ook een stukje weg.

  2. […] Patricia neemt je mee – La Femme Fem – That’s So Fresh – Sim’s Cup of Tea – Make-up Junkie – Nailfinity […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: