Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tag | Ik als blogger

op 14/01/2016
ik als blogger

Foto: Geralt

In de bloggers wereld gaan verschillende tags rond. De ene past wel bij je blog, de andere niet en het is natuurlijk altijd aan jezelf welke tag je eventueel wel of niet invult en publiceert. Diverse tags heb ik dan ook al wel ingevuld, maar het leek me ook heel leuk om zelf een tag te maken in de hoop natuurlijk dat die ook door veel bloggers ingevuld gaat worden.

Ik als blogger

Ik ben vaak benieuwd naar hoe andere bloggers werken, wat ze doen bij het schrijven van artikelen en natuurlijk hoe ze naar zichzelf kijken als blogger. En daarom heb ik besloten om de “Ik als blogger” tag te maken. Ik zal hieronder eerst de vragen plaatsen en natuurlijk beantwoord ik ze zelf ook.

Tag vragen

 1. Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
 2. Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
 3. Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
 4. Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
 5. Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
 6. Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
 7. Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
 8. Heb jij veel contact met collega bloggers?
 9. Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
 10. Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
 11. Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
 12. Waarom zou iemand een blog moeten starten?
 13. Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Mijn antwoorden

Tot zover mijn vragen in deze tag. Zoals je ziet heb ik gekozen om persoonlijke vragen te vermengen met meer praktische vragen over het bloggen zelf. En natuurlijk ga ik nu alle vragen zelf ook beantwoorden.

 1. Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan? Zelf haal ik de meeste inspiratie uit mijn privé leven. Zo kan ik soms tijdens het tv kijken op de bank zitten en er schiet me iets te binnen waar ik over wil schrijven. Of ik ben aan het werk en krijg een idee. En natuurlijk zijn alle ontwikkelingen van Bjarne dingen om over te kunnen schrijven.
 2. Wat eet of drink jij tijdens het bloggen? Dat verschilt. Soms gewoon een glas water, maar vooral ’s avonds vind ik het fijn om een kop koffie of thee naast mijn laptop te hebben staan. En daar hoort dan gevoelsmatig ook een koekje of een stukje chocolade of iets dergelijks bij. Alleen hebben we die lang niet altijd in huis.
 3. Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee? Heel eerlijk? Ik begin daar altijd veel te laat mee. Meestal bedenk ik me in oktober of november al dat ik langzaam eens moet beginnen met het maken van een jaaroverzicht. Maar in de praktijk schrijf ik meestal in de laatste twee weken van het jaar mijn overzicht.
 4. Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?  Dat de artikelen die ik schrijf wel degelijk goed zijn. Natuurlijk is er altijd wel wat op aan te merken, maar ik schrijf ze vanuit mijzelf, en dus is het niet fout. Toch?
 5. Wat is voor jou het beste moment om te bloggen? Ik blog meestal ’s avonds als Bjarne op bed ligt en Daphne aan het werk is. Dan ben ik alleen in de kamer en heb ik er alle tijd voor om rustig te gaan zitten. Of ’s morgens vroeg wanneer ik terug ben van het bezorgen van de krant. Meestal liggen Daphne en Bjarne dan nog te slapen en dan wil ik ze boven niet wakker maken. En dus ga ik dan maar het nieuws kijken en zo nu en dan bloggen.
 6. Wat zou je nog willen bereiken als blogger? Het lijkt me geweldig als ik mijn blog gewoon groter kan krijgen dan hij nu is. En dat ik een mooie reeks artikelen kan publiceren.
 7. Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel? Ja maar het ligt er wel een beetje aan wat voor artikel. Na een artikel bijvoorbeeld over Bjarne voel ik me minder onzeker dan wanneer ik bijvoorbeeld een heel persoonlijk artikel of een overdenking publiceer.
 8. Heb jij veel contact met collega bloggers? Redelijk wat ja. Ik maak deel uit van een groepje met bloggende vriendinnen (de blogmutsen & co) en via twitter heb ik ook nog wel eens contact met andere bloggers.
 9. Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen? Ik heb meestal de televisie op RTL4 staan. Dan luister (en kijk af en toe) ik naar het nieuws, het weer en naar GTST. Of ik zet NPOradio 2 op. En zo nu en dan luister ik naar een artiest op Spotify. Het ligt er eigenlijk gewoon net aan waar ik zin in heb.
 10. Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen? Dat wisselt. Doordat Daphne wisselende diensten draait kan ik dus ook op verschillende avonden rustig bloggen. Maar over het algemeen als ik eenmaal ga zitten voor een artikel, dan krijg ik er wel één of twee op een avond af.
 11. Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots? Pfoe. Eigenlijk op alle artikelen wel, maar als ik dan toch een moet kiezen, dan kies ik voor het artikel waarin ik het liedje laat horen wat ik zelf met een vriend voor Bjarne heb geschreven.
 12. Waarom zou iemand een blog moeten starten? Omdat jij het idee hebt dat je wat te vertellen hebt aan de wereld. Bloggen omdat je graag gratis producten wilt ontvangen of geld wilt verdienen moet niet je doel zijn. Als je goed genoeg bent, dan komt dat vanzelf!
 13. Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen? Iedereen die het wil haha. In elk geval wil ik de volgende drie personen vragen of zij hem in willen vullen:

Tot zover deze tag. Ik zou het leuk vinden als je hem ingevuld hebt dat je me dat even laat weten! Ik kom dan zeker je antwoorden lezen.


24 responses to “Tag | Ik als blogger

 1. Jenn schreef:

  Leuke tag, ik zal hem invullen! Haha, 3 valt bij jou nog mee, ik maakte mijn jaaroverzicht serieus op de dag dat ik hem ook gepubliceerd heb.

  • pschmitz schreef:

   Dat deed ik voorgaande jaren ook ja. Op de laatst mogelijke dag nog “even” snel een jaaroverzicht maken. Maar ik heb daar soms gewoon echt geen tijd voor om dat op de laatste dag nog te doen daarom denk ik er al een paar maand van te voren over na haha.

 2. Simone schreef:

  Ahhh wat super leuk dat je een eigen tag hebt verzonnen. Natuurlijk neem ik deze met liefde over. Ik moet er nog een paar doen, dus dit weekend ga ik eens flink aan de slag. Ik zie allemaal leuke nieuwe dingen op je site. Helemaal top. Ik moet ook echt weer eens de tijd vinden om wat te freubelen! Bloggende vriendinnen. Super leuk! Blij met onze Blogmutsen & Co! X

 3. marjon schreef:

  Wat een leuke tag patricia!
  Liefs xxx

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Leuk om te lezen wanneer jouw beste moment om te bloggen is. Bij mij is het juist vooral overdag.

  • pschmitz schreef:

   Zo zie je maar dat iedereen een eigen moment heeft om te schrijven. Maar overdag kan ik vaak even snel huishoudelijke klusjes doen als zoonlief slaapt haha.

 5. […] Deze tag  is oorspronkelijk van patricianeemtjemee.nl […]

 6. […] Ik werd getagd door Ricardo van Readalong, één van mijn favoriete blogs. De TAG is bedacht door Patricia. Hoe ben ik als […]

 7. […] en het bloggen, mijn persoonlijke ideeën, benadering en manier van bloggen! Patricia van het blog Patricia Neemt Je Mee bedacht de ‘Ik als Blogger […]

 8. Merel schreef:

  Leuk! Het was even zoeken wie de originele tag had bedacht, maar ik heb je gevonden 😉

  Heb hem ingevuld! Grappig om te zien dat sommige antwoorden bij veel bloggers terugkomen, zoals de onzekerheid die toch weleens speelt.

 9. […] Nina werd ik getagd om de leuke ‘Ik als blogger’ tag in te vullen – bedacht door Patricia. Vandaag vertel ik meer over wat ik fijne momenten vind om te bloggen en of ik weleens onzeker ben […]

 10. […] als je hem zelf invult. Bovendien werd ik getagd, door Malou. En de tag komt origineel bij Patricia vandaan. En ik zag hem toevallig ook al bij Nicole […]

 11. […] Sylvia zag ik de leuke ‘Ik als blogger Tag’ van Patricia voorbij komen. Vandaag vul ik de vragen in. Ik vond het wel een leuke, dus ik maakte een […]

 12. Janske schreef:

  Ik heb hem van je overgenomen 🙂 Toffe Tag!

 13. […] blog, bedacht door Patricia, zweeft al even rond en ik vond het wel leuk om hem nu eens in te vullen. Zeker naar aanleiding van […]

 14. […] tag is trouwens bedacht door Patricia.  Ik ben heel erg benieuwd naar hoe Judith, Marjo en Cassandra deze tag […]

 15. […] Het is al weer een hele tijd geleden dat ik nog een tag invulde, dus vandaag is het nog eens zover! Dit weekend zag ik bij Dawn deze tag voorbij komen, en ik dacht laat ik eens meedoen! Hij was ook al te zien bij Morgaine, maar komt origineel van Patricia. […]

 16. […] die bij het bloggen past. Deze noemt trouwens “ik als blogger tag” en is bedacht door Patricia. Misschien ben je nu al benieuwd naar mijn […]

 17. […] via een reactie of een mailtje, dan voeg ik je aan deze lijst toe! De vragen voor de tag vind je in dit […]

 18. […] bedankt voor het taggen! Mochten jullie de TAG willen overnemen vergeet de credits voor de bedenker Patricia […]

 19. […] blog, bedacht door Patricia, zweeft al even rond en ik vond het wel leuk om hem nu eens in te vullen. Zeker naar aanleiding van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: