Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Yoga; iets voor mij?

op 17/01/2016
yoga

Foto: Geralt

Al tijden ben ik aan het kijken naar een sport of sportieve activiteit die ik makkelijk thuis kan uitvoeren. Ik ben namelijk niet het type om naar een sportschool te gaan en dat ook vol te houden, immers er is thuis vaak nog genoeg te doen. Maar wat past bij mij?

Hardlopen

Hardlopen is natuurlijk iets wat ik heb gedaan. En heel eerlijk? Ik vond het leuk om te doen. Om te merken dat mijn conditie langzaam verbeterde en dat ik het steeds langer vol kon houden. Maar aan de andere kant… Ik ben al zoveel buiten en loop zoveel. Dan vond ik het soms ook wel eens lastig om na een lange dag post bezorgen ook nog te “moeten” gaan lopen. Met als gevolg dat ik het uitstelde en ik het uiteindelijk helemaal niet meer deed. En toch kriebelt het af en toe nog wel. Maar om maar af en toe te lopen vind ik ook niets. Dan heb ik het idee geen voortgang te zullen zien. En dat maakt natuurlijk dat hardlopen ook weer minder leuk wordt, want het is wel leuk om vooruitgang te kunnen zien.

Rustig

Hardlopen is natuurlijk een actieve sport. En ja, feitelijk is iedere sport misschien een actieve sport aangezien je je spieren en de rest van je lichaam natuurlijk wel aan het werk zet. Maar toch ben ik me ook eens gaan verdiepen in rustigere sporten. Althans, dingen die mij rustiger lijken en makkelijk thuis uit te voeren zijn. Dingen die ik eventueel tussen alle dagelijkse dingen door kan doen haha. Hier thuis heb ik inmiddels wel een schema liggen voor het uitvoeren van squats en buikspieroefeningen, maar dat is een beetje eentonig. Daarbij is het zo dat je de ene dag squats en de andere dag de buikspieroefeningen doet en om de drie dagen heb je een rustdag. Ik doe het wel, maar het is het toch niet helemaal. Ik vind het gewoon weg niet leuk om alleen maar dezelfde oefeningen te moeten doen. En nee, Nederland in beweging lijkt me ook niet leuk om aan mee te doen.

Ontspannen

Voorheen was ik nog wel eens actief met sporten op de Wii met Wii fit. En daar zitten verschillende yoga oefeningen bij. Dat vond ik wel altijd heel leuk om te doen, maar ook heel ontspannend op één of andere manier. Ook al kan ik lang niet alle oefeningen zo als ze dat daar voordoen, zo lenig ben ik gewoon niet. Maar op zich vond ik het wel altijd leuk om de oefeningen mee/na te doen zoals ze dan op tv verschijnen. Alleen… hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit makkelijk thuis kan doen? Ik kan natuurlijk yoga oefeningen gaan doen als Bjarne hier rond loopt, maar ik weet nu al dat dat toch niet gaat werken. Dus dan blijven er twee momenten over: ’s middags als ik thuis ben en Bjarne slaapt of ’s avonds als Bjarne in bed ligt. Nou ja, en dat is natuurlijk ook geen probleem om het op die momenten te doen. Nu alleen nog een manier vinden om de oefeningen duidelijk te krijgen, maar dat komt vast wel goed. En dan ben ik eens benieuwd of het iets voor mij is.


4 responses to “Yoga; iets voor mij?

 1. mamma schreef:

  Tja ik neem me ook wel eens voor om thuis iets te doen. Had ooit een video band metcalanetics er op heb ik drie maand volgehouden naar dan verslonst dat ook weer. Een teamsport bv handbal volleybal zou goed zijn. Dan moet je naar een training.maar ik houd het bij hardlopen en wandelen dat kan altijd opeen moment als je zelf wilt.

  • pschmitz schreef:

   Wandelen doe ik ook veel inderdaad op de dagen dat ik niet hoef te werken. Dan wil ik niet alleen maar stil op de bank zitten, maar toch ook iets actiefs doen. Een teamsport zou kunnen, maar ik zou dan weer niet weten wat voor teamsport…

 2. Jenn schreef:

  Leuk! Toevallig schreef ik vorige week over de 30 day yoga challenge die ik ga doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: