Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Spotify | Waar luister ik naar?

op 18/01/2016

Spotify

Spotify. Wie kent het niet? Ik vind het een ideaal medium om op de achtergrond aan te hebben staan als ik artikelen aan het schrijven ben. Maar waar luister ik dan onder andere naar? Vandaag vertel ik je daar meer over en ben ik benieuwd of je de artiesten waar ik naar luister ook kent. En natuurlijk heb ik ook benieuwd waar jij naar luistert.

Muzieksmaak

Ik heb het al wel eens eerder genoemd op mijn blog, ik heb een vrij grote muzieksmaak. Ik kan uren luisteren naar klassieke muziek, maar bijvoorbeeld ook naar muziek uit de top 40, muziek uit de jaren ’60, en noem maar op. Het enige waar ik nooit wat mee heb gehad is muziek zoals bijvoorbeeld in de tijd van de gabbers, trance, de jump style en dat soort dingen. Als er zeg maar teveel bas en alles in zit, dan zet ik het liever af. Maar verder is mijn muzieksmaak heel breed. En dat zal in dit artikel waarschijnlijk ook wel te merken zijn.

Claudia de Breij

Tja, ik heb natuurlijk zelf een nummer van haar gezongen tijdens de doop van Bjarne, dus het zal niet heel vreemd zijn dat ik Claudia haar muziek graag luister. Ik vind überhaupt haar teksten enorm mooi en vaak ook heel inspirerend. Ze zetten me soms echt aan het denken. Ik ben dan ook heel blij dat er een nieuw album van haar uit is en die wil ik eigenlijk ook heel graag hebben. De muziek van Claudia vind je hier:

Jaysereh

Jaysereh is familie van mij. Vraag me niet precies hoe het helemaal zit, want ze is geen directe familie in de zin van een volle nicht. De familiaire band tussen ons ligt toch wel een behoorlijk aantal stappen verder, maar toch, we zijn familie. Via mijn moeder leerde ik de muziek van deze artiest kennen. Mijn moeder en Jaysereh haar vader delen haar muziek namelijk regelmatig op Facebook. Wat ik overigens helemaal niet erg vind. Omdat ik een aantal gehoorde nummers heel erg mooi vond ben ik haar op gaan zoeken op Spotify en gaan volgen. Haar muziek vind je hier:

Niet op Spotify

Niet te vinden op Spotify, maar muziek waar ik heel af en toe wel eens naar wil luisteren is het liedje wat ik zelf voor Bjarne schreef. Maar, eerlijk is eerlijk, ik zing hem liever zelf dan dat ik er naar luister haha. Op een of andere manier blijft luisteren naar je eigen stem toch raar. Maar toch ben ik nog altijd trots op het liedje als ik ernaar luister. Tot op heden is er nog niets nieuws ontstaan, ook al heb ik samen met Frans-Willem wel wat “losse flodders” liggen. Maar echt een nummer is er nog niet uit ontstaan. Mijn liedje voor Bjarne zal ik in dit artikel nog eens posten.

Naar wat voor muziek luister jij het liefst?

9 responses to “Spotify | Waar luister ik naar?

 1. Aukje schreef:

  Ik luister ook naar van alles, meestal wel wat rustige muziek, heerlijk ontspannen. Terwijl ik tijdens mijn wekelijkse dansles ook kan genieten van een fijn up-tempo nummer.
  En sinds The Beatles op Spotify staan ben ik helemaal blij. Dat vind ik heerlijk om naar te luisteren.

  • pschmitz schreef:

   The Beatles had ik nog niet opgezocht haha. Ik hoorde ze vanmorgen op de radio en dacht ik moet eens kijken of die er ook op staan. En daarna las ik jouw bericht haha. Dus ik ga ze nu volgen 😀

 2. mamma schreef:

  Die familieband is niet zo ingewikkeld hoor! Piet Heres is een volle neef van papa . Jaysereh is de jongste dochter van Piet. Dus is zij een achternicht van jou! Ik luister ook van alles maar niet zo veel op spotify. Misschien moet je me dat maar keer laten zien. Kus

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik luister eigenlijk nooit naar spotify. Ik luister meestal naar accuradio.com.

 4. Nailfinity schreef:

  Ik ben gek op muziek, ik kan geen dag zonder. Zodra ik wakker wordt gaan er muziek aan en dat gaat pas uit als ik ga slapen. Ik vind veel dingen mooi om naar te luisteren zolang het maar niet Nederlandstalig is (Robert Long uitgezonderd). Mijn voorkeur ligt wel bij dingen als metal, rock, grunge enz.

  • pschmitz schreef:

   Grappig, Nederlands talige muziek vind ik dan af en toe ook wel weer leuk om naar te luisteren. Maar het ligt er wel heel erg aan welke artiest het is.

 5. Rolf schreef:

  Klassieke muziek op Spotify is soms lastig te vinden omdat de benaming van de stukken zo miniem is.
  Daarom ben ik zelf begonnen maar wat info bij de stukken te zoeken en playlists van een uurtje of twee te maken (met complete stukken, Classic FM is niet zo mijn ding;-)

  Ben benieuwd wat je er van vind…

  http://classicalspotify.blogspot.nl

  Groetjes,
  Rolf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: