Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tag | Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

op 28/01/2016

heart-71227_640

De laatste weken deel ik op donderdag een tag met je. Waarom? Omdat ik het leuk vind om tags in te vullen. Vaker dan een keer per week wil ik ze echter niet met je delen, want dan krijg je zo’n overload aan tags uiteindelijk. En dat is natuurlijk ook niet wat ik wil met mijn blog. De tag van vandaag kwam ik tegen op de blog van Galabria.

Ramses Shaffy ~ Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Wie kent dit lied niet? Ik denk dat iedereen, oud en jong dit lied wel eens gehoord heeft. Hetzij in de originele versie, hetzij in een versie van een collega artiest van Ramses Shaffy. Maar voor wie dit lied dan echt niet kent (of het gewoon nog eens wil horen) heb ik hem in dit artikel verwerkt.

Zing – wanneer zing je?

Ik zing iedere week op vrijdagavond bij koor Voyage. Daarnaast zing ik wanneer ik zin heb. Dat kan zijn onder de douche, maar kan ook gewoon overdag zijn of als ik aan het werk ben. En als Bjarne naar bed gaat, dan zing ik altijd voor hem. Zingen is wat dat betreft echt mijn grote passie. Het is natuurlijk ook daarom dat ik zelf een lied voor Bjarne heb geschreven. Die zal ik nog eens in dit bericht posten.

Vecht – beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of voor een ander

De laatste keer dat ik heb gevochten? Ik zou het eigenlijk niet echt weten. Ik denk dat ik dat onbewust doe als in voor mijzelf en mijn gezin opkomen. Echt vechten in de zin van lichamelijk contact en dat soort dingen dat doe ik sowieso niet. Er is al genoeg ellende in de wereld, dus laten we ons daar maar niet mee bezig houden. Maar wanneer we het gaan hebben over voor ons opkomen, dan denk ik dat dat inmiddels toch wel min of meer onbewust gaat.

Huil – ben je snel geëmotioneerd?

Volmondig: Ja! Ik weet op zich wel aardig hoe ik met mijn emotie om kan gaan, maar als ik bijvoorbeeld kijk naar All you need is Love, dan kan ik je op voorhand al garanderen dat de tranen gaan rollen. Dus ja, ik ben snel geëmotioneerd. Het vertrek van Jeff uit GTST? Ja, ook toen liepen er (stiekem) wat tranen over mijn wangen. Heel irritant af en toe maar hé, that’s me.

Bid – hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?

Ik geloof dat we allemaal samen in staat zijn om aan een mooie wereld te bouwen. Maar dan moeten we het wel samen doen. En helaas is er zoveel ellende en geweld op deze wereld dat dat soms heel ver weg lijkt. Maar diep van binnen ben ik er wel van overtuigd dat we eigenlijk allemaal hetzelfde willen. Daarom wil ik geloven in het goede van ieder mens. Kijken naar het positieve en mooie van de mensen waar ik mee in contact kom zonder gelijk te gaan varen op vooroordelen.

20151210030344

Lach – wie maakt jou aan het lachen?

Ik moet (natuurlijk) regelmatig lachen om Bjarne. Als hij weer een melige bui heeft, iets geks doet of wanneer hij gewoon aan het lachen is omdat hij gekieteld wordt. Maar ik kan ook enorm lachen bij bijvoorbeeld een cabaret voorstelling van bijvoorbeeld Claudia de Breij, Tineke Schouten of Bert Visscher.

Werk – werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik werk om te leven ja. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik ben heel blij met mijn werk en vind het heerlijk om te doen, maar als we geen werk nodig hadden om te kunnen leven, dan zou ik heerlijk thuis zitten bij Bjarne en de hele dag kunnen moederen over hem. Aan de andere kant is het ook wel weer goed om te werken, want zo moet ik Bjarne wel zo nu en dan loslaten. Hoe lastig het soms ook is.

Bewonder – wie bewonder jij? En waarom?

Wie bewonder ik? Ik bewonder mensen die zich inzetten voor een ander. Die dag en nacht voor mensen klaar staan, die gewoon door een knuffel of een knipoog aan iemand anders laten zien dat ze aan hen denken. Ik bewonder… eigenlijk dus gewoon heel veel mensen, want ik denk dat we dat allemaal wel eens doen. Niet egoïstisch alleen maar aan jezelf denken, maar ook denken aan een ander.


One response to “Tag | Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

  1. mamma schreef:

    Mooi geschreven meisje en mooi gezongen ! Top!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: