Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Overdenking | Oorsprong en voorwaarde

op 06/02/2016

Oorsprong
Oorsprong en voorwaarde. Waar komen we vandaan? Welke voorwaarden schep jij voor jezelf in je leven? Welke voorwaarden vind jij dat er nodig zijn om een mooi en gelukkig leven te leiden? Ik besteed hier vandaag aandacht aan in dit artikel.

Oorsprong

Mijn oorsprong. Waar kom ik vandaan? Ik kom oorspronkelijk uit Assen. Maar Assen is groot natuurlijk. Mijn echte oorsprong ligt natuurlijk bij mijn ouders. En bij hun ouders. En dij de ouders van die ouders. En bij… Nou ja, zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan. Al heb ik eigenlijk nooit echt mijn hele stamboom bekeken. Veel verder dan mijn overgrootopa en oma kom ik niet eerlijk gezegd. Maar waar dus echt precies mijn oorsprong ligt? Ik zou niet weten hoever ik dan terug moet gaan. Ik houd het voor mijn gevoel dan maar bij de mensen die ik heb gekend.

Voorwaarde

Een voorwaarde voor mij om gelukkig te kunnen zijn is dat ik mag zijn wie ik ben. Dat ik Patricia mag zijn, lesbisch mag zijn, mama mag zijn, heb mogen trouwen, ook echt wettelijk moeder van Bjarne ben. Dat ik gekend en erkend word als mens.  Ik heb een hele tijd lopen worstelen met mijn gevoelens toen ik jonger was. Word ik nou verliefd op meisjes? Mankeert er iets met me? Wat is dat wat ik voel? Allemaal dingen waar ik achter moest zien te komen. En waar ik ook achter ben gekomen. En weet je? Uiteindelijk bleek dat ik me altijd veel te druk had gemaakt over wat wel en niet mocht of goed zou zijn. Ik dacht te donker, te zwart, te negatief. Ik mag gewoon zijn wie ik ben, ik doe ertoe, ben belangrijk. En dat ben jij ook!

Oorsprong en voorwaarde

Oorsprong en voorwaarde zijn dus belangrijk bij het worden of zijn wie je bent. Maar daar is ook iets anders voor nodig. Namelijk een stevige basis waaruit je kunt bouwen, waar je altijd op terug kunt vallen, waarvan je weet dat het er altijd zal zijn. Voor mij is dat mijn apostolisch-zijn. Daar heb ik een plek waarvan ik weet dat ik daar altijd terug kan keren. Maar natuurlijk moet ik daar ook zelf in investeren. En dat wil ik dan ook graag doen waar ik kan. En deze artikelen zijn daar natuurlijk ook onderdeel van.

Waar ligt jouw oorsprong? Welke voorwaarden stel jij jezelf?

Dit artikel is geïnspireerd op: Weekbrief nr. 5 d.d. 1 februari 2016, A. Wiegman, © Het Apostolisch Genootschap.

One response to “Overdenking | Oorsprong en voorwaarde

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Mijn oorsprong is het platteland. Daar groeide ik op. Mijn voorwaarde is denk ik tijd in mijn eentje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: