Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tag | Jonge vrouw

op 12/02/2016

jonge vrouw

Deze tag kwam ik tegen toen ik mijn overzichtsartikel met verschillende tags maakte. Deze tag is gemaakt door  Anne van (toen nog) 24lentes. Tegenwoordig schrijft zij op Quarterlife Adventures. De vragen in deze tag spraken me aan en daarom heb ik besloten om de tag over te nemen. En ik tag op mijn beurt iedereen die de vragen ook wil beantwoorden.

Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?

Leuk aan opgroeien? Dat je jezelf steeds meer kunt ontwikkelen en steeds meer nieuwe dingen leert. Dat je onbevangen buiten kunt spelen en de wereld om je heen knt ontdekken. Wat ik minder leuk vind? Dat je soms toch ook best wel “gepakt” kunt worden door het nieuws. Tenminste, ik had dat wel ten tijde van de golfoorlog (1990-1991) Ik ging toen soms echt rennend naar school omdat ik gewoon bang was dat er een bom hier in Nederland zou vallen.

Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?

Dat ik mag zijn wie ik ben en dat ook durf te zijn. Dat ik twee gedichtenbundels heb uitgegeven, bepaalde dingen voor mezelf heb overwonnen en natuurlijk dat ik een lieve vrouw en een prachtige zoon heb.

Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?

De Home alone films en de film baby’s day out. Dat was vroeger één van onze favoriete films en nog altijd vind ik hem heel erg leuk om te kijken. Een andere jeugdsentiment is dat wij altijd gingen kijken op het viaduct over de A28 bij ons in de buurt als het Truckstar Festival in Assen was. Wij gingen dan altijd zwaaien naar de vrachtwagens die dan vaak luid toeterend en met de verlichting aan onder het viaduct door reden.

Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven?

Een modegril? Ik weet het niet. Ik denk dan toch dat het de bobline is, maar dat vond ik niet echt een drama. O ja, en die naveltruitjes die heb ik ook wel gehad. Die had ik alleen niet zo heel vaak aan.

Hoe denk jij over feminisme?

Ik denk dat het goed is om aandacht te blijven geven aan de gelijkheid van mannen en vrouwen, maar we hoeven daarvoor niet echt meer de straten op of weet ik het wat.

Heb jij weleens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?

Nee niet echt eigenlijk. Ik heb nooit echt een verschil gemerkt wat betreft mijn geslacht. Wel enigszins vanwege mijn geaardheid, maar niet dusdanig dat het hinderlijk was of dat ik er echt last van had.

Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?

Dat ik van haar houd en dat ik het jammer vind dat de afstand Landgraaf-Assen (en vice versa) zo groot is, waardoor we niet zomaar ff een bakkie koffie bij elkaar kunnen drinken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: