Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review | Dirty Chai tea

op 18/02/2016

dirty chai

Onlangs kreeg ik een persbericht met als titel “Theerevolutie met de unieke blend van koffie en thee”. En eerlijk gezegd was ik meteen nieuwsgierig. Tegelijkertijd dacht ik ook: “dat kan toch nooit lekker zijn, thee met koffie door elkaar?” Ik besloot een verpakking aan te vragen en heb de thee getest. Vandaag deel ik mijn ervaringen met je.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze nieuwe thee smaak zijn als volgt:

Zwar­te As­sam­thee (40%), spe­ce­rij­en (ka­neel (14%), gem­ber, zwar­te pe­per, kar­de­mom (1%), Chi­ne­se ste­ra­nijs (1%), kruid­na­gel en noot­mus­kaat), ge­roos­ter­de ci­cho­rei, es­pres­so (10%), na­tuur­lij­ke smaak­stof­fen (5%) en va­nil­le (1%).

Geur en kleur

Toen ik het water had gekookt om een kopje thee te zetten werd het water gelijk heel erg donker. De kleur was bij de eerste scheut water vergelijkbaar met een hele sterke kop gewone thee. Na de “trektijd” van vijf minuten was het thee water vrijwel helemaal zwart. Nog een reden waarom ik zoiets had van “als dat maar lekker is”.

Wat dan wel weer heel verrassend lekker was, was de geur die vrijkwam tijdens het laten trekken van de thee. Je kon heel duidelijk de verschillende kruiden ruiken en er kwam een rijke geur uit de keuken. Ik vond het heel prettig eerlijk gezegd.

Dirty chai

Smaak

Maar goed, kleur en geur hoeven niets te zeggen over de smaak natuurlijk. En dat deed het in dit geval ook niet. Of nou ja, als ik op één van beide, geur of kleur dus, af zou moeten gaan, dan komt de geur als winnaar uit de bus. Ik vond de thee verrassend lekker. Je proefde geen hele overheersende koffiesmaak, waar ik toch eigenlijk wel heel bang voor was.

Bereidingswijze

Celestial Seasonings zegt zelf over de manier van bereiden van deze thee:

Drink Dirty Chai ‘au naturel’, met een scheut (plantaardige) melk of met toevoeging van honing, suiker of een andere zoetstof. Ook gekoeld met een schijfje citroen is deze Chai een lekker alternatief voor ice tea. Theesommelier Mariëlla Erkens: ‘Door de intensiteit van de kruidige smaken is Dirty Chai ook zeer geschikt om mee te koken’.

Verkrijgbaarheid en waarschuwing

Dirty chai tea is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn voor een prijs van €2.59. Overigens wordt gebruik van deze thee wel afgeraden wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zou jij deze thee willen proeven? Waarom wel of niet?

Dit artikel bevat gesponsorde content. Voor mee informatie zie mijn disclaimer.

6 responses to “Review | Dirty Chai tea

 1. Mariska schreef:

  De naam maakt het niet aantrekkelijk maar het klinkt best prima verder 😛

 2. Jenn schreef:

  Ik zou hem best willen proeven, ben altijd wel nieuwsgierig naar zulke dingen.

 3. engelina schreef:

  Klinkt leuk om te proberen maar ik heb een hekel aan koffie.
  Ik denk dat ik hem toch maar over sla.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Alleen al door de naam lijkt het me niet zo lekker… Met dat dirty er in.

 5. Nilou schreef:

  Jammer dat de smaak niet de overhand heeft en eigenlijk wel een aparte naam voor de chai thee….hmmmm toch zou ik het wel willen proberen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: